Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Et højt skrig lyder fra gaden. Jeg hopper ud af sengen og kravler op i vindueskarmen for at kigge ud. Noget farligt nærmer sig med voldsomme skridt. "Ikke nu igen," siger min mor og låser døren. "Skynd dig ned i kælderen!" råber hun til mig. Jeg stivner. Jeg kan ikke få øjnene væk fra skikkelserne der kommer nærmere. Alligevel er der noget særligt og dragende ved dem. De ligner mennesker, men det ved jeg de ikke er. "Jeg kommer nu, mor!" råber jeg ned til hende, men hun er allerede gået ned i kælderen. Nu er det bare at vente.

Skriv kommentar

Besvarelsen Et højt skrig er publiceret 28/02-2017 14:18 af Luna Mø under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 28/02-2017 14:18
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Lars Eilby (LarsE)
Du formår at skabe stor spænding og intensitet på få linjer!
7 år siden
7 år siden
#2 Titken Toft
Jeg er nede med det, pånær et punkt. Når du siger noget farligt nærmer sig, så føles det som en ordre at vi skal synes det er farligt. Hvis der bare stod "Noget nærmer sig", så ville det være ret effektivt, fordi vi så selv projicere vores egen frygt ind i den manglende information. Det gælder også lidt i din beskrivelse af dem som noget særligt og dragende. Kunsten er at drage os ind. Ikke at fortælle os vi burde være draget ind. Ellers er det ret godt. Situationen bliver sat op effektivt, og billedet står klart.
7 år siden
7 år siden
#3 Helga Spuur Sohnemann (domina)
du for en til at læse mere, en evt. novelle ville være go.
7 år siden
7 år siden
#4 Torkild Thellefsen (Tom Normann)
det trælse ved den slags små tekster er at man får lyst til mere :)
7 år siden