Drabble-drama

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv et meget kort fiktivt drama på præcis 100 ord, også kaldet en drabble. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Vidunderlig var hun ikke. Men hun var meget tæt på. Hun manglede kun, at også skyerne over hende formede sig som engle og sang sødt til hende, som resten af verden gjorde. Hendes tæer kyssedes af græsset. Hun foldede sine underarme mellem sine ben og lod dem så tæt på sig, at skyld næsten gjorde entre i det snart vidunderlige billede. Men den kendte sin afstand. Hun kunne fortsætte uden bekymringer med at male sig selv, sin fuldendthed.
Så en dråbe. Den eksploderede idet den ramte lærredet, som var hende, og forgiftede farverne. Vidunderligheden trak sig og efterlod hende destrueret.

Skriv kommentar

Besvarelsen Terrorisering er publiceret 19/10-2017 15:40 af Zakarias Suviér (Zakarias) under skriveøvelsen Drabble-drama.
Version 1 - 19/10-2017 15:40
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Gaia Liv
Jeg forstår ikke helt, hvad der sker her.
Er der et erotisk motiv?
Men ...der er en sætning jeg elsker: Hendes tæer kyssedes af græsset. Så smukt.
Men ellers handler det vist om at det perfekte ikke er så perfekt. Det er godt at vide i disse tider, som omklamres af perfektionen.
Vh
Gaia
6 år siden
6 år siden
#2 Zakarias Suviér (Zakarias)
Hej Gaia,

Tak for din kommentar. Jeg forstår din undren, og jeg glæder mig over at du synes om, hvad du fremhæver :-)
Ja, tildels er der et erotisk motiv. Kvinden har en forventning om at opnå en perfektion, hvis omstændighederne om hende ellers bøjer sig for hendes vilje.

mvh Zakarias
6 år siden
6 år siden
#3 Jonathan Ploug
Hej Zakarias - fedt med din meget poetiske behandling af dramatemaet.

Det bliver jo faktisk (forekommer det mig) et lille prosadigt. Sproget er fint og velkonstrueret med varierende sætningslængder og -opbygning. Det er rart at læse.

Og så indholdet: Jeg læser din tekst som et præstations-perfektions-projekt. Det at male sit eget billede af sig selv i verden, græsset, skyerne osv. og gøre det til det er vidunderligt. Her er der noget med vores trang til at være fuldkomne og sublime ...eller vidunderlige. Skyerne er fuldendelsen af hendes ambition og den føder dråben - og dråben som symbol på noget, for mig, både fornyende og klart, og noget eroderende og bortskyllende - der ødelægger hele billedet for hende. Hun terroriserer sig selv i perfekthedslængslen, måske?

Så bliver det jo næsten ikke mere meta-tekstskrivningsagtigt. Den forfinende skribent, der skriver om det forfinede æstetiske udtryk som noget nærmende sig syndigt. Er det en overfortolkning?

Under alle omstændigheder - Godt skrevet!
6 år siden
6 år siden
#4 Sys Høj (Forårsglad)
Smukt og hårdt at være så perfekt og bevare biledet og klar mosten overfor noget så helt rigtigt...og det billede krakelere let og du skriver det smukt...Man kan let sætte et billede af andre, som afguder og så bliver virkeligheden en del anderledes desværre.
6 år siden