Når enden er nær

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort tekst, hvor du anskuer menneskenes påvirkning på og ødelæggelse af naturen. Anvend et dyrs synspunkt - vel at mærke et af de dyr, der bliver færre og færre af, og dermed trues af udryddelse som følge af vores handlinger. Hvordan er dyrets hverdag? Hvad tænker og føler det?

Græs! Endelig en smule græs, man kan spise af, dufte til og ligge på. Det bedste i denne verden er det grønne friske græs, som fylder maven og er et blødt dække, når flokken skal finde ro for natten.
Men der er langt imellem vi finder det efterhånden. Og den lille smule vi her har fundet, kan vi ikke ligge på alle sammen på samme tid. Heller ikke selvom vi kun er få tilbage i min flok.
At vi blot en nogle få, er altså ikke fordi jeg ikke kan tiltrække flere dåer. Jeg er den flot hjort, og stærkere end alle de andre hanner. Men der ikke flere dåer. Den mørke og hårde flod, hvor de hurtige og farlige jægere svømmer, som de store myrere lagde igennem mit territorium, tog en del sf dem der endte på den anden side. Så kom de store træer af sten, hvor de store myrere bor. Som tog mange af træerne, som gav os skygge og skjul. Så omdannede de jorden til sten, så de hurtige og farlige jægere kunne komme frem blandt de nye træer.
Så nu er det slut med græsset. I det mindste det vi kan komme til. Græsset er normalt lukket inde, bag et hegn. Men nu fandt vi denne lille oase, så her bliver vi til i morgen. Det er så få tilbage.

Skriv kommentar

Besvarelsen Græs er publiceret 19/10-2018 20:39 af Thomas Aagaard Jensen under skriveøvelsen Når enden er nær.
Version 1 - 19/10-2018 20:39
Besvarelsen er på 225 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Jannik Ledreborg Brun (Brownie Jannik)
Hej Thomas.

Kort og godt en god tekst... men der er altså et par stavefejl og grammatikfejl indimellem som ødelægger oplevelsen for mig.
F.eks:

At vi blot en nogle få, er altså ikke fordi jeg ikke kan tiltrække flere dåer. Jeg er den flot hjort, og stærkere end alle de andre hanner(...)
Skal der stå "er" istedet for "en".
Jeg er den flot hjort, - Skal der ikke her stå "en" i stedet for "den"?

Der er flere fejl, men det er primært den samme fejl som førnævnte. Ellers er det en udemærket tekst med et godt budskab :)

Vh. Jannik.
5 år siden
5 år siden
#2 Christine Damgaard (Christine_Damgaard)
God tekst, synes det tog lidt tid før jeg fandt ud af, hvilket dyr synsvinklen var fra
5 år siden