Kommentarer til Lars Find-Andersen


4 måneder, 2 dage siden
Susann Kokansky-Monteløv (Fair)
Drabsaktionen
Sjov tekst. Tak for inspirationen :-)
4 måneder, 2 dage siden
4 år siden
Amalie S. Hjarsen (Malle2684)
Ting om ingenting
Sjovt digt!
Det lød helt som poetry slam i mit hoved!
Måske skulle du prøve og undersøge det lidt?
4 år siden
4 år siden
Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
Ting om ingenting
Hæhæ! Godt komponeret. Fint med dine 'ting' i slutningen af hver vers. Dit skriv vil jeg gennemlæse et par gange til, for det er finurligt og sjovt og tankeinspirerende.
4 år siden
9 år siden
Mikala Rosenkilde (Mikala)
Drabsaktionen
Hej Lars! Meget længe siden og dejligt at se, at du stadig fatter (Fylde)pennen.

Meget velskrevet og kort tekst. Overrasket over at den ikke var længere, fordi jeg troede du havde lagt en krimi op. Morer mig over at være taget ved næsen.
Velskrevet og kunne være optakten til noget mere. Kom bare …

Mange gode hilsner

Mikala
9 år siden
9 år siden
Pia Hansen
Drabsaktionen
Hej Lars.

Hvor er det dejligt med en ny tekst fra dit tastatur.
Og hvor er det en god tekst.
Den "dobbelte" måde du har bygget dem op på nærmer sig stærkt det geniale.
Nød den.

Vh. Pia H

.
9 år siden
9 år siden
Anette Sørensen (fuglsang)
Drabsaktionen
Hej Lars.

En sjov tekst du har skrevet, det er lige før jeg giver dig ret i at hvis man er in the mood til at skrive så pyt med om kartoflerne skal skrælles, det kan man altid gøre, men når man skriver kan man skriver bør man ikke forstyrres af et problem med kartoffelskrælning:):):)

Mvh.
Fuglsang.
9 år siden
9 år siden
Poul Brasch (Blækhuset)
Drabsaktionen
Lars...nogengange ligger de 100 ord lige foran. Du havde øje for det.En nærværende og meget daglig beskrivelse har nået os. Og et stor spørgsmål blev bragt på bane. Hvad er vigtigst? Åndelig - eller fysisk føde.
Du har svaret og jeg forstår dig.
Godt underholdt.
Vh. Poul
9 år siden
9 år siden
Haran Kampandevan Andersen (KAMPANDEVAN2005)
Grønlangkål
Hej , en fed tekst :D elsker den måde du har formuleret teksten, især det om Sri Lanka. " Rigeligt med inkompetence og korruption"... ret fedt og oprigtigt skrevet. Har rødder fra denne engang herlige paradis, men nu et helvede med løgne og sløret facade. Kyniske og egoistiske politikere, som koger suppe på uskyldige minoriteter og uskyldige tamilere.

Tak.
9 år siden
9 år siden
Schane Alexander Blicher
Nytårsfortsætter
hej lars.
ja de nytårsforsætter holder sjældent længe.
men håbet for dem har vi altid.
vi prøver næste år igen. smiler.
mvh. schane.
9 år siden
9 år siden
Schane Alexander Blicher
Den klonede mand
hej lars.
ganske sjov tekst.
og sætter man sig ned kan man jo også lige slappe af og tænke nogle tanker til ende "n"
smiler.
mvh. schane.
9 år siden
9 år siden
Schane Alexander Blicher
Gråzone energi til en ny dag
hej lars.
et super godt digt.
falder lige i min stil.
jeg ser på dine andre ting de næste par dage. smiler.
mvh. schane.
9 år siden
9 år siden
Schane Alexander Blicher
Åndelig føde
hej lars.
til åndelig føde, hvor kan man møde,
den slags muse, man skal have i huse,
før digtene de flyder, når tankerne sig byder.
et fint lille digt du har lavet. smiler.
very nice.
mvh. schane.
9 år siden
10 år siden
Astrid Harboe (bette o)
Kort kunst
Plottet er sjovt. Slutningen dejligt overraskende. Sproget er (når man ser bort fra de endeløse og allerede kommenterede fejl) godt og spændende - elsker selv når hjernen lige skal arbejde lidt for at følge med i teksten og skal jeg her: tak for det.

MEN! variation er det vigtigste når man skriver. Man læser en tekst for at den skal være spændende og man skriver en tekst fordi man har et evt talent for det sproglige - dette talent vises ikke med at starte en masse sætninger med samme ord (Eddie) eller lignende.

/Astrid
10 år siden
10 år siden
Lars Find-Andersen (Bibelot)
Nikes drøm
Svarkommentar
Hej Katja - Fin kommentar. Brugbar. Glad for at du også bemærker det tekniske. Det er en god indpisker - så får vi se om jeg LÆRER det!! Nu er der i al fald ingen undskyldninger at fyre af.
10 år siden
10 år siden
Kilo
Nikes drøm
Hej igen, Lars... Det var dog en fantastisk indledning (næsten helt Blixen'sk), og så forstatte det ellers der ud af med en fabelagtig røverhistorie, som jeg tror på hvert ord af... Amar! Jeg holder meget af tanken om at der ikke er et skel mellem før og nu, virkelighed og fantasi, og din brug af historie, mytologi og legen med genren er helt i min ånd. Det smelter sammen i en højere enhed her, synes jeg. Du har selv nævnt din akilleshæl; at du bliver teknisk. Det skinner lidt igennem i nogle af dialogerne, synes jeg, men alt i alt en inspirerende læseoplevelse. Tak for den...
10 år siden
11 år siden
Kristina Nøddebo Balle (Nøddebo)
Grænsekontrol
Hej Lars

Jeg har læst og kommenteret din novelle løbende:

Hmm – Jeg har nu læst starten af din novelle og kan ikke helt finde ud af om jeg skal le eller blive bekymret. På den ene side ville jeg ønske jeg kunne kaste hovedet tilbage og le inderligt, men jeg er bange for at støde dig hvis det viser sig ikke at være ment ironisk eller på anden måde komisk. Så – jeg forholder mig passiv og ser hvad der sker..

ahh.. nu slapper jeg lidt mere af. Villy Søvnsæl.. hi hi.. det er tydeligvis bare for sjov!

”Ejerne får lov til at beholder skallerne som byggematerialer. ” hvad?? okay, ret sjovt...

”Far bliver åletosset ” hi hi.. det bliver min far også nogen gange ;)

Jeg er helt pinlig over at indrømme det, eftersom det åbenbart er noget som alle ved, men jeg aner simpelthen ikke hvad det med kviksølvet har på sig. Jeg er med på at det er giftigt.. men hvorfor spiller det så stor en rolle i din historie?

”Skål sagde man i fortiden.” hmm. Jeg er med på at historien skal være morsom (hvilket den bestemt også er ) og, at vedligeholdelse af komikken sikkert er grunden til det jeg nu skal til at påpege. men.. Jeg undre mig bare over at de hænger sig sådan i fortiden, når det nu åbenbart var sådan ”en dårlig tid”. Der er trods alt gået 100 år. Jeg tror da ikke vi opfører os på samme måde som man gjorde for 100 år siden, og jeg har aldrig hørt nogen bruge talemåder fra for 100 år siden, og så påpege det. Forstår du? Måske er den her del af min kommentar overflødig. Jeg kan ikke lige finde ud af det.! Videre..

”Vi skal bruge guldet på at genskabe Bornholm og de øvrige landområder. Siden resten af verden” okay.. den her sætning troede jeg aldrig jeg skulle læse! Det er godt nok sjovt!

Så jeg er færdig – konklusionen må være: Din historie minder mig rigtig meget om noget af det Chaplin har lavet. Hvilket jeg virkelig synes er morsomt og tankevækkende. Men – desværre er jeg ikke helt sikker på at jeg kan følge din pointe.. andet end at demokrati er godt, og at vi skal passe godt på vores klima.. men det var måske også bare det?

Men – du fik mig til at le. Og jeg fandt ikke en eneste stavefejl, hvilket i min verden altid giver et ekstra point ;)

- Kristina
11 år siden
11 år siden
Gry Ranfelt (Gry Pil)
Grænsekontrol
Dette er ikke fantasy, det er science fiction. På den baggrund alene kan jeg ikke give historien nogen høj karakter.
Dit sprog er fint og historien underholdende. Jeg ved ikke, om jeg bryder mig om, hvordan du har lavet om på sproget. Bare fordi vi flytter under havet begynder vi vel ikke at servere fisk med alle sætninger og vendinger.
Parodien, eller propagandaen, grænser op mod det meningsløse. Hvis du vil skrive en historie om din utilfredshed med vores samfund, kunne det skrives bedre, eller måske mere sublimt. Jeg synes i hvert fald, det er sjovt at udnytte denne konkurrence til det.
Udover det fandt jeg historien ret underholdende, om end noget direkte nogle steder, hvor man ikke normalt ville sige ting så direkte. F.eks. at Jens hele tiden siger til Lars, at han vil bringe ham ned med nakken, eller under politikernes tale, hvor deres sprog ikke er særligt nedkogt. De nævner en hel masse information i den første tale, som ikke helt passer ind, da de alle allerede ved det, han siger. Det virker som om du udnytter talen til at fortælle mig - læseren - hvad situationen er, hvilket du sagtens kunne gøre på anden vis.
Fortsæt skrivningen.
11 år siden
11 år siden
Mikala Rosenkilde (Mikala)
Grænsekontrol
Hej Lars!

Ja, man forventer sig på en eller anden måde altid et lidt anderledes bidrag fra dig og det fik vi sandelig også her. Her er et par kommentarer, som jeg nedskrev dem undervejs i læsningen.

Allerede anden linje i novellen antyder sci-fi, men nu får vi se, er det fantasy eller sci-fi. Faldt selv i sci-fi gryden og jeg er spændt på hvad jeg møder her.

En mærkelig brug af passiv:
”Det er i dag 100 år siden vore forfædre reddede os fra den katastrofe, der nær HAVDE udslettet menneskeheden. Fordi vi, som danske, HAVDE været meget forudseende, reddede vi mange menneskeliv. Takken rettes især til Helle Fisker, som HAVDE opfundet gællekæden på det mest utrolige tidspunkt. Hun HAVDE desuden sat den i produktion”

Her synes jeg tempoet kan komme en del op, ved at gøre teksten aktiv i stedet (”havde opfundet” gællekæden = ”opfandt” gællekæden)

Ha-ha, teksten bliver meget hurtigt vittig, man synes jo nok man genkender et og andet:

Den her er skæg:
”Desværre vil hverken Helle Fladfisk eller Villy Søvnsæl være med til at introducere denne regel. De vil i stedet fokusere på deres fair løsning, hvor fremtiden ikke spiller nogen rolle.”

Det er ellers nogle skrappe politikere, man møder i det nye Dansea. Det hele er lettere van(d)vittigt. Du har mange gode idéer og man kan fornemme at du har moret dig herligt ved at skrive den.

Det er et værre samfund med tabuer – solen fx, som ikke længere må omtales. Jeg sidder og får associationer til Orwell og hans frygt.

Husk linjeafstand, når du skifter over til ny scene. Ellers vælter læseren. Måske bare en smutter.

God replik! "Man skulle tro du havde set solen," grinede Jens.

Der omtales flere gange en virus, som gør mig lidt nysgerrig. Håber der kommer en forklaring på hvad det er og hvad problemet er. Der er også noget med kviksølv, som jeg savner uddybet. Og den katastrofe? Nå, her er der altså nogle ting, jeg savner uddybet.

Nå, alt i alt en van(d)vittig satire over et samfund, der har visse paralleller til et vi kender. Der er mange fnis undervejs, men måske ikke de store overraskelser. Det gør så heller ikke noget. Den var sjov at læse og har masser af vand inkluderet. Om det er fantasy? Ja, det er det vel, men så er det nok en fantasy-satire.

Held & lykke i konkurrencen!

Mikala
11 år siden
11 år siden
Christian Astrup (FoiledFencer)
Grænsekontrol
Hej Lars

Sjovt med en satirisk vinkel - det er vist den første af sin slags jeg har mødt i denne konkurrence. Jeg var sådan set godt underholdt i starten, men bliver aldrig rigtig draget ind i universet. Jeg har tænkt lidt over hvorfor (for det er jo et univers som adskiller sig fra alle andre i denne konkurrence!), og jeg tror simpelthen det er fordi beskrivelserne er så rudimentære. Vi kan allesammen godt gætte os til hvem Helle Fladfisk og Villy Søvnsæl er standins for, og måske derfor er det let at falde i (undskyld udtrykket) og bare lade læserens opfattelse af deres modpart glide ind istedet for en beskrivelse af dem.

I starten var jeg egentlig lidt fascineret af den kulturændring du gerne vil beskrive med de ændrede navne, men jeg synes simpelthen at fiske-temaet i navne og udtryk bliver simpelthen irriterende efterhånden som jeg læser og begynder at få fornemmelsen af at karaktererne benytter vandudtryk udelukkende for at vise at de kender dem... s:
"Hvor torsk bliver han af, ham den skide makrel."
Less is more, tror jeg.

For at slutte af så er jeg egentlig lidt overrasket over at skulle sige dette her (jeg har bemærket at du troligt noterer dig om konkurrencekravene er overholdt i kommentarsektionerne), men... det er vel egentlig en satirisk science-fiction novelle, dette her. Ikke at fantasy nødvendigvis behøver at indeholde magi overhovedet, men jeg vil påstå at det som udgangspunkt skal være en verden som er anderledes fra vores. Dette ligner vores egen med visse teknologiske ændringer. :-)

Alt i alt er jeg lidt i vildrede, for jeg synes egentlig det er et kreativt bud.

Pøj, pøj i al vandfald.

- Christian
11 år siden
11 år siden
Lars Find-Andersen (Bibelot)
Grænsekontrol
Svarkommentar
Hej Angelie
Tak for kommentaren. Vigtigt at du siger din mening. Jeg kan sagtens følge dine holdninger - meget brugbart.
Og heldigvis har vi ikke alle samme smag - vigtig vi husker også den detalje.
11 år siden
11 år siden
Angelie Andersen (Angelie)
Grænsekontrol
Hej Lars.

Interessant ide med undervandsverden og gællekæder. Herudover var den ikke rigtig min kop te. Jeg synes ikke den er specielt præget af fantasy - det er ligesom mere bare en scene, der er sat op om handlingen. Derimod må man sige at vandkravet er opfyldt. Jeg synes lidt at novellens politiske plot er overkarikeret og minder mig en del om en sketch man kunne finde i anders and, hvilket er virkelig ærgerligt, for synes man kunne have lavet en meget mere interessant handling i det univers du har bygget op. I det hele taget er den tydelig brug af politikere, med forfiskede navne, generende for mig og synes det ville have været meget bedre, hvis du selv var kommet op med noget. Ideen med slavestyre osv. kunne ellers være interessant og med mere uddybning og indfølelse (og mindre polære karakterer) kunne novellen nok falde mere i min smag.

Mvh. Angelie
11 år siden
11 år siden
Lars Find-Andersen (Bibelot)
Grænsekontrol
Svarkommentar
Hej Christian. Tak for kommentaren.
Jeg er faktisk enig med dig omkring personbeskrivelser og en bedre indledning = beskrivelse.
Sådan er det når det går for hurtigt.
11 år siden
11 år siden
Christian Martin (ChristianB)
Grænsekontrol
Hej!
Jeg læste din tekst for et par timer siden, og da jeg nu sætter mig ned for at skrive en kommentar, virker det fuldstændigt som om jeg har glemt teksten! Så jeg læste lige lidt igen, og jeg tror jeg ved hvorfor.
(Det var en ret ond indledning til min kommentar, men bare rolig.. den er ikke ment hård! Læs roligt videre)
Jeg savner nemlig lidt uddybning i personbeskrivelser og beskrivelser generelt, og lidt mere skarphed i handlingen. Det er selvfølgelig satire, og du når omkring meget (måske for meget, der lige skal have en kommentar med). Din tekst stiller i hvert fald krav til at læseren er velorienteret om borgermøde på bornholm, grænsekontrol, de vigtigste politiske aktører (lidt større kreativitet i navnene havde været ønskeligt) osv osv.
MEN MEN MEN som sagt så er det ikke nær så hårdt som det lyder, for jeg kan godt lide din ide og din tekst har fantastisk potentiale. Du skal bare udnytte det ved at gøre det mere uddybende og skarpere :)! Og det kan du godt :)! Et meget interessant og meget anderledes bidrag til konkurrencen!
11 år siden
11 år siden
Lars Find-Andersen (Bibelot)
Grænsekontrol
Svarkommentar
Hej Lars. Tak for kommentaren. Glad for du fangede ironien, det var det vigtigste.
Efterfølgende er jeg selv lidt utilfreds med præsentationen af sønnen Rasmus Lykkesø. Den er, som du nævner, noget forvirrende. Så tak for at få det bekræftet.
11 år siden
11 år siden
Lars Vennike Nielsson (LarsN)
Grænsekontrol
Måske er du ikke så vant til at skrive fantasy, men denne tekst fandt jeg i hvert fald meget fantasifuld. Den er fyldt med gode satiriske påfund, kædet sammen med forfatterens åbenlyse kærlighed til Bornholm. Jeg skulle lige til at kalde den varm, da jeg komme i tanke om at den som hovedparten foregår under vand og omhandler politik, grænsekontrol, national økonomi og en stor mængde sprængstoffer. Sikken en cocktail.

De væsenligste personer får du dannet et tydeligt billede af. Lars Lykkesø og Jens Makrel er tydelig modsætning og jeg har ikke svært ved at beslutte mig for hvem der skal have min sympati. Tilgengæld havde jeg lidt problemer med Rasmus Lykkesø. Mit første indtryk var at han som sin far også var temmelig usympatisk. Mest pågrund af den måde hvor han introduceres, ventende i sin bil og temmelig irriteret. Senere viser han sig så at have samme motiver som Jens Makrel og det gjorde mig lidt forvirret.

Jeg synes min indlevelse bliver hæmmet lidt af den meget dialog, eller i virkeligheden monolog. Her tænker jeg på talen i starten og watermail'en fra Rasmus i slutningen. Jeg kunne have ønsket mig at omgivelserne og baggrundshistorien var forklaret på en anden måde end ved talen. Og i watermail'en fra Rasmus føler jeg at jeg går glip af en masse handling og spændende scener.
Total i modsætning til det står din afsluttende bemærkning som er meget følelsesladet og rammer lige i øjet.

Opsummering: Det er en original og morsom tekst, som jeg dog ikke blev rigtig grebet af. Hvorfor får jeg aldrig nogle orker eller elvere? ;-)
11 år siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

93Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
38Ansu Orheim (Ansu)
36Niels Cenius (Snowlion)
31Camilla Diedrich (PoemsbyC)
30Christina Harritz (Anniina)
29Inge Erhard (Inghard)
28Pia Hansen
27Poul Brasch (Blækhuset)
22Susann Kokansky-Monteløv (Fair)
21Jannik Ledreborg Brun (Brownie Jannik)
16Hans Øster (Lillebror)
16Lejsy Storm
14Görkem Acar (grkemacar)
14Jan Wolffgang (Bjergfod)
13Rud Stenfisker (Stenfisker)
13Patrick L. M. Sandager (Patrick L.M. Sandager)
11Lukas Dalager Spangsberg (Lukke)
10Erik Sejr (Artsman)
10Kenneth Hvid (DeuceF43)
10Ann R. Sørensen (Savanti)
10Claus Poulsen (ClPollux)
8Per Nordigarden (Nordigarden)
8Berith Reinholt (Berith)
8Annette Jen (Nettish)
8Hans Ib Noe Hansen
8Dean Rerup Holmberg (MrDD)
8Nicolas Jessen
8Derck
8Mathias Forsmann (Mr_Mattie)
7Linda Jørgensen (pille pigen)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

48Camilla Diedrich (PoemsbyC)
46Christina Harritz (Anniina)
41Ann R. Sørensen (Savanti)
39Ileme Rosenberg (Emeli)
30Hans Ib Noe Hansen
29Claus Poulsen (ClPollux)
29Hans Øster (Lillebror)
29Susann Kokansky-Monteløv (Fair)
26Lukas Dalager Spangsberg (Lukke)
22Ansu Orheim (Ansu)
20Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
18Lejsy Storm
16Kirsten Moesgaard (Kirsten HM)
16Anna Gammelgaard (SpacyHarry)
15Ulla Hexibru (heksemutter)
15Sys Høj (Forårsglad)
14Niels Cenius (Snowlion)
14Poul Brasch (Blækhuset)
13Nicolas Jessen
13Per Nordigarden (Nordigarden)
12Görkem Acar (grkemacar)
12Jan Wolffgang (Bjergfod)
11Signe Laj
10Dennis Vedel
10Rud Stenfisker (Stenfisker)
9Berith Reinholt (Berith)
9Kenneth Hvid (DeuceF43)
9Holger Madsen (Zyborg)
9Nazanin Madjd (Muffinhjerte)
9Inge Erhard (Inghard)