Tilbage til køkkenet


9 år siden 12 kommentarer Kortprosa kønsroller mennesker samliv

4Muren er af glas
Jeg har snøret løbeskoene, stramt, så de ikke ville falde af. Ogs... [...]
Kortprosa
7 år siden
2Forfaldne, lyse verden
Forfaldne, lyse verden · var du blot tilgængelig, for mig · du håner ... [...]
Digte
9 år siden
3Poesien
Pige · "Du snakker om kærlighed; som bien summer om blomsten; som d... [...]
Blandede tekster · kærlighed
9 år siden
12Tilbage til køkkenet
Hun vimsede rundt. Fra køkkenet til stuen, tilbage igen, ind i so... [...]
Kortprosa · kønsroller, mennesker, samliv
9 år siden
9To om kaffe
Kaffekanden stod på bordet. Én dråbe trak en lige linje ned langs... [...]
Kortprosa · humor, mennesker
10 år siden
2Bedåre
følelsen af at tiden er gået · det er for sent · jeg er gammel · jeg er... [...]
Digte
10 år siden
2Rå fornemmelser
Alfabetet · Behandles · Centralt · Drømmende · Efter · Foranderlig · Grimasse... [...]
Digte
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Sophie Pødenphandt (f. 1990)
Hun vimsede rundt. Fra køkkenet til stuen, tilbage igen, ind i soveværelset, greb en genstand med fingrene af den udstrakte arm, på den udstrakte krop, som knækkede på midten og hvilede på tåspidserne, gik tilbage til køkkenet. Alt foregik i en umulig hast, som ville have stresset alle andre end manden på sofaen. Hendes forklæde var vådt og krøllet efter, at hun havde taget opvasken. Køkkenet var igen rent og pænt og stod i kontrast til hendes kaotiske sind.

Manden sad og spiste morgenmad. Han var gået senere i seng end hende og derfor stået senere op. Hun havde ladet ham sove. Han sad med morgenmadsskålen i den ene hånd og smartphonen i den anden. Alt skulle tjekkes. De skulle snart af sted, til en komsammen med hendes familie. Huset skulle være præsentabelt, så tomheden ikke faldt over nullermænd eller forlagte genstande. Og i øvrigt, mente hun, var det meget rare at komme hjem igen.

Hendes åndedræt var blevet væsentligt tungere, hun havde fået sved på panden. Hun så sig i badeværelsesspejlet, duppede ansigtet og sukkede. Hun gik tilbage til køkkenet. Ved siden af vasken stod den. Den beskidte morgenmadsskål. Den stirrede på hende. Hun gik forsigtigt ind i stuen, manden lå nu på sofaen, med en åben avis. Tilsyneladende dybt begravet i alle overskrifter. Havde det ikke været den tykke weekendudgave, ville han hurtigt være færdig, men han lignede ikke én, som ville rejse sig foreløbig. Hun gik tilbage til køkkenet. Skålen skreg nu til hende. Hun strammede læberne og gik resolut ind i stuen.

"Det ville være rart, hvis du ville vaske din skål op. Jeg har lige taget opvasken."

Manden så op fra avisen.

"Det forstår jeg ikke."

Hun var halvt ude af rummet, da replikken faldt. Hun gik ind i soveværelset og lod som om hun foretog sig noget. Hun kunne høre avissiderne blive vendt. Hun var både rasende og ked af det, hun vidste ikke hvilket, der var årsag til de pressende tårer. Hun tog en dyb indånding, tørrede svedperlerne af panden og opfriskede makeuppen. Benene førte hende tilbage til køkkenet, skålen stod der endnu. Af ren irritation vaskede hun den af. Der var fyrre minutter til, de skulle af sted. Hun hang forklædet på knagen og rettede på nederdelen.

Manden rejste sig og gik i bad. Hun gik ind i stuen og dumpede ned i lænestolen. Hun havde vimset rundt hele formiddagen, nu var hun færdig og vidste ikke, hvad hun skulle give sig til.

Det var også dumt med den skål. Men hun havde jo lige gjort køkkenet så rent.

Bruserens hvislen stoppede, manden gik ind i soveværelset og klædte sig på. De mødtes i gangen, iførte sig sko og jakke. Manden kyssede hende på panden. De gik. Hun låste døren efter dem.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 22/08-2014 08:42 af Sophie Pødenphandt (Phandt) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 461 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.