19 år siden

Oprydning med Ochams ragekniv

Vi væver jo bare
spinosi
8 år siden
Gud taler til alle
Salomon
9 år siden
Aloe Vera Gel og mandehør...
Victoria Wan...
8 år siden
Hinkestenens anatomi
Olivia Birch...
9 år siden
Havørnen og Tigeren
Sylvia Ebbes...
10 år siden
Ny Picanto
Peter
11 år siden
Sommerbuket
Hanna Fink (...
10 år siden
Møde med Mette
Halina Abram...
6 år siden
Pandekagekomfur
Peter
10 år siden
Galde med sukkerglasur og...
Olivia Birch...
8 år siden
Jeg synes at jeg har været heldig med at praktisere paradoksal intention. Jeg fik da for første gang i flere uger støvsuget, og alt rodet på mit sofabord fjernet. Det er en længere opgave helt at komme af med rodet.

Jeg har ellers den bog der hedder RYD OP I DIT ROD - af Karen Kingston (måske fra Kingston Trio). Men alt det åndelige energisnak fylder for meget - så bogen selv er et eksempel på rod. I stedet for at sige at rod i lejligheden udstråler "negative energier", kunne hun blot sige, at bevidstheden om at man har rod - og ikke har styr på sine ting - får én til at føle sig nedbrudt og magtesløs. I sig selv udstråler rod respektive orden hverken dårlige eller gode energier. - Men især damer elsker jo alt det åndelige snak.

Den gode fru Kingston kunne lære af OCKHAMS RAGEKNIV: Et tankeøkonomisk princip om, at "man ikke skal antage flere ting end nødvendigt". Traditionelt tillægges det William af Ockham (1285-1349), skønt det ikke findes hos ham i denne formulering. Det er vilkårligt at postulere eksistensen af ting, som man ikke har brug for. Man bør vælge den mest enkle hypotese, der passer på kendsgerningerne. (jf. Politikens Filosofileksikon). - Men set fra fru Kingstons økonomiske synsvinkel giver det jo mange klejner i kassen at hun kan få trukket oprydning, kassering og ordenssans op i åndernes rige. Det elsker de kære damer jo.

Hvis der er nogen der har fået den opfattelse, at jeg betragter Karen Kingston som en svindler, vil jeg svare: Det vil jeg absolut ikke undlade at bekræfte.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Oprydning med Ochams ragekniv er publiceret 08/08-2005 00:04 af Bjarne Hosbo (hosbo).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.