18 år siden

Optagelser med Storm P. 1915-26

Begrav et sædekorn
Camilla Rasm...
9 år siden
Jeg blev seksuelt misbrug...
Ansu Orheim ...
22 dage siden
10.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
Genboen.
Ruth Christe...
7 år siden
Brakvand
Marie Martin...
10 år siden
Lodret vask med rivejern
Victoria Wan...
8 år siden
En regnfuld og blæsende n...
Michala Esch...
14 år siden
Alice, we are not in Wond...
Tine Sønder ...
12 år siden
Lange dage giver lange pa...
Neola
3 år siden
Skøre drømme og sovende f...
David Hansen...
2 måneder, 6 dage siden
Min drømmedagbog! Del 1.
Winnie Leth ...
8 år siden
Nu 'det jul igen
Gittepigen
11 år siden
Jeg havde ellers lige sat mig for at læse "En zinkbaljes kærlighed" af Johannes T. Jensen. Nu vil De måske spørge: "Hvem er Johannes T. Jensen - jeg kender ingen af det navn?" Jeg vil hertil svare: Jamen det er jo forfatteren til "En zinkbaljes kærlighed". Men der står ikke noget om hvad det er dette T står stor. Han var sjovt nok født samme år som Johannes V. Men hvornår han var født, kan jeg ikke selv huske. Så det hele er sikkert løgn - og bogen er der heller ikke meget ved.

Jeg fik så lyst til at høre noget fra en CD med originale optagelser med Storm P fra 1915 - 1926. Selvom den er noget utydelig, er den faktisk rigtig sjov. At "stå med fletningerne i postkassen" er åbenbart et udtryk opfundet af Storm P. På de fleste af numrene er han sammen med Christian Arhoff. De optrådte jo dengang sammen på kabaret osv. - fx under navnet Storm & Stille. Stilen minder en del om Kjeld og Dirch fra 50erne - og navnlig Per Pallesen og Tommy Kenter i Dansk Naturgas. Fx bryder Arhoff og Storm ofte ud i sang mit i en sketch - og numrene bliver gerne indledt og afsluttet med en lille melodistump.

For mig er det morsomste de små finurlige bemærkninger, der kommer ind imellem. "Så pludselig kommer der en polletipolletjent hen imod mig med store skridt - sanskrit..." Og: "Jeg var engang inde på en café i Petrograd - der er den by, der i gamle dage hed Randers..."

Når, men I kan jo selv låne noget Storm P fra bibliotekerne. Men husk at henvende Dem pænt og høfligt til bibliotekaren - for så bliver denne så glad, og bliver dermed endnu mere serviceminded.

Tilføjelse 3 juli 2022: Nu er hel del sketchene fra CD'en blev tilgængelig via youtube.com. Du kan fx skrive "Storm P Chr. Arhoff" i søgefeltet.
- Og så findes indholdet af hele CD'en også på Spotify under titlen:
Storm P. - Solo & Som Storm & Stille.
- Så skulle den være klaret.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Optagelser med Storm P. 1915-26 er publiceret 20/11-2005 02:38 af Bjarne Hosbo (hosbo).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.