Virkelighedens Manuel
Anders Husma...
9 år siden
Bon jovi
Martin Micha...
3 år siden
Stemme
Halina Abram...
5 år siden
Haiku digte skrives i nut...
Syrene Hvid
4 år siden
Jeg ønsker mig ord - nye ...
Olivia Birch...
8 år siden
Det første og bedste 00
ChrisEQ
9 år siden
Den lille dreng, er mig.
Kasper Lund ...
8 år siden
Befred hva ik ka ændres, ...
Ansu Orheim ...
5 måneder, 1 dag siden
En mission i livet
Salomon
8 år siden
savføre
Peter
9 år siden
Karrusellen af Kaos - Kas...
Kasper Lund ...
6 år siden
skriveglæde
Jette Peters...
6 år siden
Så er vi nået frem
Ragnhild Bac...
9 år siden
Firserdate
Tine Sønder ...
10 år siden
Driving home for Christma...
Camilla Rasm...
6 år siden
Koldt
Kenny Raun (...
7 år siden
Hårdt presset må jeg jo indrømme, at en del af min sparsomme fritid fordrives med lidt lønarbejde uden for bedriften. Jeg betragter det mest som et nødvendigt onde, men det er jo meget rart når lønsedlen kommer.

Hedebruget er derimod min "sandkasse" eller "legeplads", om man vil. Det er her drømmen om et rigtigt "bondeliv" leves fuldt ud. Jeg elsker at eksperimentere med forskellige, ukonventionelle måder at leve, og drive landbrug på.

Tidligere har jeg været en del af det industrialiserede landbrug, men jeg/vi så efterhånden drømmen om det frie liv fordampe op i den blå luft på et bål af renter, budgetter og krav om stadig øget produktivitet. Der var ikke plads til fejltagelser. Alt skulle hele tiden gå efter en snor, hvis ikke man skulle blive vejet og fundet for let.

Det var ikke nogen værdig tilværelse for hverken mennesker eller dyr. Vi trak en streg i sandet, afviklede industribruget, og sprang ud som hedebønder på en anden, og væsentlig mindre ejendom.

Her kan jeg lave så mange eksperimenter jeg orker, uden at få en arrig bankmand på nakken. Det er super befriende, og giver uanede mængder af ny energi, bare man træder udenfor døren.

I dag har jeg lige lagt kimen til et nyt tiltag i rækken af gode ideer.

Under megen mediebevågenhed lancerede Danish Crown i samarbejde med en landmand fra Viborgegnen en japansk kvægrace kaldet "Waguy". Disse dyr skulle udmærke sig ved en meget fin kødkvalitet, og en helt unik fedtmarmorering, som ikke ses hos andre kvægracer. Første danskopdrættede dyr af denne race blev for nylig slagtet, og igen under stor mediebevågenhed, solgt til en gourmetrestaurant for godt 75000 kr.

Interessant tænkte jeg, da det nu er muligt at købe (meget dyr) sæd fra tyre af denne race.

Her til aften inseminerede jeg een af mine køer med nogle af de kostbare dråber. Nu er der så bare at vente tålmodigt de 9 mdr en ko går drægtig. Selv om der kun bliver tale om en 50% Waguykalv som næppe repræsenterer en økonomisk værdi ud over det almindelige, er jeg ved at revne af nysgerrighed.

Ulempen ved kvægavl er den lange ventetid, men så kan jeg jo fordrive ventetiden med at søsætte en masse andre spændende projekter.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Eksperimenter er publiceret 19/07-2010 22:30 af Hedebonden.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.