11 år siden

Kartoffelferie

Aftengalde, og The rollin...
Kasper Lund ...
8 år siden
En lørdag.
Michala Esch...
15 år siden
Farvel til ”vores udveksl...
Carsten Cede...
9 år siden
Maler vinge billeder
Poul Brasch ...
9 år siden
Grungekaffe og brækket ry...
Michael Nevs...
6 år siden
Selvdestruerende selvreal...
Kasper Lund ...
7 år siden
Update - Kasper Lund
Kasper Lund ...
8 år siden
For år tilbage blev skolernes efterårsferie i uge 42 kaldt "kartoffelferie". Som jeg er orienteret stammer navnet fra dengang hovedparten af befolkningen havde tilknytning til landbruget, og man i højere grad praktiserede selvforsyning. Ideen var at hele familien skulle tage del i årets kartoffelhøst, og sikre at den kom godt i hus, hvad enten det drejede sig om kartofler til eget brug eller til salg.

Her i huset har vi genoptaget traditionen. De senere år har vores kartoffelavl været stærkt svingende i både mængde, og kvalitet. I foråret besluttede vi derfor, at i år skulle mængden ikke være den begrænsende faktor.

Vi er i sandhed ikke blevet skuffede. Med en samlet avl i omegnen af 2,4 tons er der vist ikke fare for mangel i år. Da vi bor midt i et område med udbredt kartoffelavl, er der nok ikke de store muligheder for afsætte overskuddet i lokalområdet.

Når familie og venner har fået deres del, spiser kreaturerne resten. Da kreaturer fra naturens hånd er så smart indrettet, at de kan tåle rå kartofler, og tilmed elsker dem, slipper vi for spild.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Kartoffelferie er publiceret 17/10-2012 20:07 af Hedebonden.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.