Jeg vil være kat i mit næste liv.

Højskoleophold.
Hanna Fink (...
8 år siden
Hvem tror vi, at vi er?
Bella Donals...
8 år siden
Hvem er først ?
Halina Abram...
6 år siden
Cheshire Cat Grin
Tine Sønder ...
12 år siden
Tiden
Zein Ali (Bi...
3 år siden
Ikke mange weekender endn...
Michala Esch...
14 år siden
Surkål
Vina Frank (...
4 år siden
Pizza
Kenny Raun (...
11 år siden
Et skridt nærmere
Liza Abildsk...
9 år siden
Tørret frugt og gamle und...
Carsten Cede...
5 år siden
Operation
Halina Abram...
2 dage, 11 timer siden
Den onde nydelse
Regitze Møbi...
9 år siden
opdatering
Michala Esch...
21 år siden
Smooth Criminal
Olivia Birch...
8 år siden
Nirvana
Ace Burridge...
11 år siden
Hvad er sommer for mig?
Jønsse
7 år siden
It. Is. Yuge! YUGE, I tel...
Olivia Birch...
7 år siden
Et digt
Peter Munk (...
10 år siden
Lufthavnen - sjæl i flamm...
Salomon
9 år siden
Update - Kasper Lund
Kasper Lund ...
8 år siden
Jeg inklinerede som det s...
Olivia Birch...
8 år siden
Gennem et slør af rubinrø...
Olivia Birch...
9 år siden
Spøgelser på vikingemarke...
Carsten Cede...
9 år siden
Jeg vil være kat i mit næste liv - sådan en "velfærdskat" som dyrlægen kalder det, der får alting serveret og absolut ikke skal yde nogen nævneværdig indsats for noget som helst.

Jeg deler bolig med to katte. Nogen gange undrer det mig at to så små dyr kan fylde så meget. Mine katte har kun tre funktioner, sådan cirka. De æder, sover og vandaliserer. Nå ja og skider på gulvet. Den ene orker nemlig ikke at springe helt op i bakken og gå udenfor er helt utænkeligt.

Vores katte har taget en fælles beslutning om at være indekatte på trods af at vi bor på en gård med marker omkring og en lade hvor der må være mange mus. Den gamle kat er vokset op inde i byen. Jeg tror aldrig han har set en levende mus. En gang købte jeg en pelsmus til ham. Da han fik øje på den blev han så forskrækket at han flygtede ud af stuen.

Killingen har stadig udfordringer nok ved at kradse i alle møblerne og vælte ting ned fra vindueskarmene. De bliver begge to federe og federe og jeg går bare og venter på at de en dag bliver fede nok til ikke at kunne hoppe op på radiatoren og ligge i mit tøj, springe op på bordet og æde af vores aftensmad, eller smadre lysestager i vindueskarmen.

Hvis det var en mulighed havde jeg lukket dem ud og ladet dem blive ude, men den gamle kat er snu nok til at åbne alle døre og bestemt også viljefast nok til ikke at give op før det lykkes. Den lille er yderst lærenem så hun skal også nok få det lært.

Killingen hentede jeg da jeg så en mus løbe hen over køkkenbordet for anden gang. Hun er opvokset på en gård så jeg havde et optimistisk håb om at have fået en rigtig micer i huset. Tror hun allerede efter to måneder har glemt den side af sit tidligere liv.

De sidste 12 timer har begge kattene sovet lunt og godt inde på den varme radiator. Ca. tre gange i den tid har de vendt sig og strakt deres ualmindelige lade kroppe. Til min skræk så jeg lige før at de ikke ligger der mere. Det kan kun betyde en ting. De er i fuld gang med at ødelægge noget et eller andet sted i huset!

Kan høre voldsomme lyde ude fra entreen. En kat fundet! Nu siger det pump i soveværelset. Kat nr. to! En hurtig runde viser en smadret urtepotte i entreen, på blomstens oprindelige plads sidder den gamle kat og kigger ned på alle skårerne. Min søns sengeuro flyder nu på gulvet inde i soveværelset. Killingen finder jeg på vej op gennem min morgenkåbe der hænger bag ved døren.

Det gør mig lige vanvittig at se deres ugidelighed når de ligger på radiatoren som at rydde op efter deres vandalisering når de endelig er vågne. Har lyst til at grave et stort dybt hul og smide dem der i og dække hulle til igen! Aldrig mere katte!

Nu er der en som gnider sig op ad mit ben. Det er killingen, der har startet hele spinderiet. Hun er sprunget op på mit skød her slikker hun mig blidt på hånden, ruller sig sammen og nyder livet. Hun er sgu sød og yndig som hun ligger der. Den gamle har også sine charmerende sider når det tager ham. Tror jeg venter med at grave det hul og bruger min energi på at rydde lidt op og øse noget mere kattemad op. De skulle jo nødig sulte.

I mit næste liv vil jeg være kat - hos mig.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Jeg vil være kat i mit næste liv. er publiceret 25/01-2011 22:32 af Helene Vester Nielsen (Nene).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.