Tør De AT tegne en verden uden AT spø

Jeg hader - Kasper Lund.
Kasper Lund ...
7 år siden
Tilstand - stilstand
Sylvia Ebbes...
10 år siden
Kaos?
Per Z
9 år siden
Hvem tror vi, at vi er?
Bella Donals...
7 år siden
Onsdag
Hanna Fink (...
10 år siden
En slange i huset
Anastasia
11 år siden
Sikke en dag
Ruth Christe...
7 år siden
Mit hovede er fyldt
SkriveTøsen
11 år siden
D. 12.12.15
Racuelle Hei...
8 år siden
Hvalsang
Tine Sønder ...
11 år siden
En lidt hård weekend, kry...
xangelx
7 år siden
Kære natbog (IX)
Olivia Birch...
9 år siden
Lykkedes at ride igennem ...
Regitze Møbi...
9 år siden
Livet, døden og kærlighed...
Ace Burridge...
11 år siden
Misforstå mig ret:
Christian Ba...
9 år siden
11.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
Tør De, kære læser, AT tegne en verden uden AT spørge HVAD? AT lade sproget artikulerer sig selv. Uden at spørge til et HVAD; HVAD foregår der?, HVAD skal det til for?, HVAD vil De uddrage af det? Der er ikke noget HVAD. Jeg forsøger AT udviske et muligt HVAD. Jeg forsøger altså AT gøre et HVAD umuligt. Jeg forsøger AT lade sproget tale for sig selv!

ALT drejer sig om sprogligheden, og den forsøger AT kæde ordene sammen ved at benytte AT, i en udvikling hen mod afgrunden, et punktum, hvor det efterfølgende hvide tomrum, papirets stoflighed, kun efterlader et levn fra et sprog, der har levet, men ikke lever mere. Og sådan må De, kære læser, altid læse fremad, frem mod tomrummet, hvor kun DØD er tilbage.

Sprog på sprog. Sådan synes AT AT lægge sproget i flere lag, oven på hinanden. Sprog på sprog. Det er, hvad sprogligheden drejer sig om, sig selv.

Derfor skriver jeg ALT! Adskillige steder. Andre store ord; LIVET!, SKRIGET!, DØDEN! Men hvad er det? ORD. Så meget ved jeg. Skrevet ned. Af mig. Mig! (Jeg, mig, fortæller eller hvad du vil kalde mig). Men er det ikke tomme ord?

Hvorfor kan man skrive ALT, når man ikke kan opleve ALT? Der vil altid være noget, nogle ting, nogle mennesker, andet, som man ikke kender til, ikke ved noget om. Har De, kære læser, nogensinde sagt, at De kender til ALT? Jeg har lige sagt det, og jeg kender derfor til ALT! Jeg har skrevet om ALT.

Men ALT i ALT er det blot mit forsøg på at tegne en verden!

AT får sproget til at flyde, eksistere for sig selv, udenom et artikuleret individ, et agerende subjekt, og der findes derfor ingen til AT spørge om, HVAD der foregår. Sproget må udvikle sig på sine egne præmisser.

JEG (mig, kald mig hvad De vil!) eksisterer kun som et ord. På lige fod med DØDEN!, SKRIGET!, ALT! ALT! ALT! Bemærk AT De ikke skal mærke noget udråb, nogen artikulation, for sproget kvæler sig selv i en artikulerende gestus, og der er derfor ingen mulighed for at råbe HJÆLP! HJÆLP! Hør det? Nej, vel, De hører ingenting. HJÆLP er blot et ord. ORD er også blot et ORD. ER ER blot et ORD. BLOT ER BLOT et ORD. ET ER BLOT ET ORD! HJÆLP ER BLOT ET ORD!

JEG FORSØGER BLOT AT TEGNE EN VERDEN!

aa

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Tør De AT tegne en verden uden AT spø er publiceret 30/09-2003 15:03 af Allan Andersen (tegnenverden).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.