Liv, frihed og fordømmelse

Hvis jeg havde tid.
Jytte Westen...
10 år siden
Nirvana
Ace Burridge...
11 år siden
Dagen tiltaget med 1 time...
Hanna Fink (...
6 år siden
Sort og hvid.
Line Ley Jen...
9 år siden
Hvem tror vi, at vi er?
Bella Donals...
8 år siden
Lidt af hvert
Hanna Fink (...
10 år siden
Tror livet har fået stres...
Ace Burridge...
11 år siden
Skavanker
David Hansen...
1 måned, 23 dage siden
Vægttab og jobsøgning
Racuelle Hei...
6 år siden
En træls fredag
David Hansen...
1 måned, 21 dage siden
Juletid
Gittepigen
11 år siden
Markedspladsen.
Ruth Christe...
7 år siden
Kærligheds og chili
Kenny Raun (...
11 år siden
Det at blive mand
Ace Burridge...
11 år siden
Desværre.....
Halina Abram...
6 år siden
Sæl
Hanna Fink (...
9 år siden
Men det udelod jeg
Carina Malen...
5 år siden
Hejsa

Kom lige i det fordømmende hjørne idag. Sad bare og læste min avis. Har før set og hørt om piger som bliver gift og får børn endnu før de er 20. (Bladre i min avis og kigger på reklamerne. Et par veldrejede kvinder i noger blondeundertøj. Lægger avisen fra mig og læner mig tilbage.) Hvad er det dog for et liv??? tænker jeg for mig selv. Kan det dog på nogen måde være noget værd??? Allerede fastlåst for livstid, uden mulighed for prøveløsladelse. Og så var der lige en lille stemme (min samvittighed) som sagde i mit baghoved: Ja sådan ser du på det... Og jeg må jo nok give min samvittighed ret. Sådan ser jeg på det. Jeg kunne ikke leve uden min frihed.

Og så kom der ellers et vandfald af tanker. Hvad er egentlig frihed, hvad er det dog for et liv jeg lever og er det i det hele taget værd at leve. Ved sjældent hvad jeg skal lave i morgen og har ikke nogen at dele mit liv med. Hmm. Er mit liv så meget mere værd end andres. På en måde ja. Det er jo mit liv, og ingen kunne leve det for mig. I den henseene er det vigtigere end alle andres. Men jeg er jo stadig en meget lille del af en planet fuld af liv, of i den henseene er jeg så ubetydelig som noget kan være. Ikke mere værd end en bakterie.

Og hvad frihed angår, er man så ikke fri når man er fanget. Lyder fuldstændigt åndsvagt, men er det ikke rigtigt. Har man ikke kun frihed når man kender sine grænser. Og er grænser ikke en form for fangeskab. Det afhænger vel af personen som ser. Men for mig giver det meget god mening.

Og så vender jeg lige tilbage til teenagemoren med mand, villa, volvo og vovse. Er hun så egentlig ikke fri. Hun kender sine grænser bedre end jeg kender mine. Og hun har vel alt hvad hun kan ønske sig. Ellers havde hun vel ikke valgt det. Det er hendes liv og hende som skal leve det.

Og så blev den berømte cirkel sluttet og jeg fik min lærestreg. Tankerne kom frem, og jeg blev enig med mig selv om at mit liv vist ikke var så dårligt endda. Nu skal jeg bare igang med at leve hele resten af det, og der er forhåbentlig en god del endnu. Og der er kun en som bestemmer hvordan det skal gøres. MIG. Så nu vil jeg gå i seng og glæde mig til den første da i resten af mit liv. Så må jeg se hvilke gode ting den bringer med sig.

MVH

Ridder plys

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Liv, frihed og fordømmelse er publiceret 23/04-2004 00:37 af Peter Tuxen (plysdyret).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.