En anderledes Jul

i bad med Noa
Peter
8 år siden
Forfald
Hanna Fink (...
11 år siden
Er god start så meget at ...
Kellany Bram...
10 år siden
Lyden af livet
Hannah White...
8 år siden
Jeg kan ikke nå's!
Katrine Søre...
10 år siden
Sidste Brev til Mor
Fru Flohr
1 år, 4 måneder siden
Selektiv skriveblokering
Olivia Birch...
9 år siden
Jeg vil starte en gruppe ...
Johannes Han...
4 år siden
Kreativitet overtager
Christacia
9 år siden
Et liv i en retning...
Patrick Bolv...
10 år siden
Jeg ønsker mig ord - nye ...
Olivia Birch...
9 år siden
Min drømmedagbog! Del 1.
Winnie Leth ...
8 år siden
Når lykken holder ferie.....
Marlene Gran...
11 år siden
14.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
D. 12.12.15
Racuelle Hei...
8 år siden
Mandag kære mandag.
Malene Hahn
8 år siden
Højskoleophold.
Hanna Fink (...
8 år siden
Det vildeste liv
Christian Ba...
9 år siden
godmorgen og godnat
Simone Reinh...
11 måneder, 17 dage siden
Dagen tiltaget med 1 time...
Hanna Fink (...
6 år siden
Tag et lyn.
Regitze Møbi...
9 år siden
Kursus
Hanna Fink (...
9 år siden
savføre
Peter
10 år siden
The last soppetur
Olivia Birch...
8 år siden
Denne jul bragte ikke julehumøret til mig.
Som jeg bliver ældre, jo mere kunstig forkommer julen mig.
Jeg kører træt i forvejen: Af reklamer, coca-cola julemand, julehits og indkøbsræs.
Mine børn kom ikke til mig i år. Min familie, trods den store størrelse, er uden familiær sammenhæng. Og altid forvirring om mor og far nu bliver afsat til en af os 5 unger. Mor blev. Far valgte at sidde alene. De blev skilt, da jeg var 17 år. Jeg kunne have valgt at sidde hos min far, men han virkede afklaret "det er jo bare en dag, hvor folk har brugt uger på at dampe det hele af på tre timer". Jeg kunne have været hos min bedste livsven og eks. kæreste og hendes familie, som jeg har gjort i 8 år.

Jeg havde lyst til noget andet. Jeg kunne være hjemme, men en antennemand har omstillet antennen til det nye digital, så jeg er uden fjernsyn, var heller ikke varslet af formanden i andelsforeningen (det er hende der er underboen....det kommer vi til), der er trods alt lidt over en halv måned før det digitale sendesignal sætter ind og hele familie Danmark bliver kastet ud i indkøb af Boxer, fjernsyns, radio apperaturer. Mange omkostninger foruden leje af digitale kasser, betaling af TV2 m.m....jeg overvejer ikke at anskaffe mig nyt. Men jeg skal vel stadig betale Multimedie-licens, selv om jeg ikke har bredbånd til computeren, ingen DAP-radio, intet fjernsyn og slet ikke en mobil der kan modtage data, udover en sms. Så ingen fjernsyn i Julen.

Selv er jeg af den overbevisning, at det kristne budskab i Julen er ved at gå i glemmebogen. Jeg synes Jesus Kristus er større en Coca-Cola Julemanden. Så jeg sværger stadig til lidt kirke og de få dekorationer jeg har i mit hjem, er levende lys og en messing stjerne i mit vindue. Her er ingen kravlenisser og forlorne Julemænd.
Min underbo, fylder hele etagen med plastik juletræer og nisser, foruden sko i hobetal og det ligner L... og jeg undskylder overfor mine gæster, at de må gå gennem dette smagsforvirrede maridt.

En gammel bekendt, havde arrangeret i samarbejde med en kirke, juleaften for ensomme, hjemløse og flygtninge. Det meldte jeg mig til.

Efter at have kørt byen rundt med mine gaver, fået dem afleveret til en kop øl, en snaps, kaffe og Glædelig Jul, begav jeg mig afsted til denne kirke ude i Husum.

Først Gudtjenesten, i en overfyldt kirke, som kirketjernen sagde: "se om om du kan finde en ståplads, der er fyldt op, denne ene gang om året". Og der var fyldt.
Efter gudtjeneste blev nogle kirkegængere tilbage. Andre kom senere. Et blandet folkefærd mødte op. En spastiker, en håndfuld gamle kvinder, tre udenlandske familier med børn/unge, en ældre herre, middelaldrende mødre svigtet af børnene, en alkoholiker og en hjemløs. Min bekendt arbejder i køkkenet med andre frivillige og tilbereder julemad. Det varer ikke længe efter velkomst kaffen, at jeg må hjælpe en ældre kone med at komme hjem igen, fordi hun har det skidt.

Langsomt begynder vi alle at tale sammen. Det går bedre over maden, der består af flæskesteg, and, rødkål, brune kartofler...klassisk julemenu med rødvin til.
Under middagen kommer DR på besøg og optager en sekvens til direkte TV-avisen.

Vi får danset om juletræet. Stemmerne var mange og det lød ikke kønt. Lysten var der.de gamle sad ned.
Lidt sparsomme gaver blev delt ud, givet af kirken.
Der var en anderledes Jul. det hele sluttede ved 23:00 tiden. Jeg var godt tilfreds med min juleaften.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget En anderledes Jul er publiceret 26/12-2011 01:31 af Poul Brasch (Blækhuset).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.