Atomer & molekyler - nu på russisk

Stil, grill og musik
Martin Micha...
4 år siden
Vent på mig
Halina Abram...
6 år siden
Velkommen, efterår!
Josephine Lø...
9 år siden
Tanker om vægge med udsmy...
Olivia Birch...
9 år siden
At se tilbage
Simone Krist...
9 år siden
Forandring
Hanna Fink (...
9 år siden
Dronningmølle, og der er ...
Michala Esch...
15 år siden
Advarselsbokse og hulahop...
Victoria Wan...
8 år siden
håb
Halina Abram...
6 år siden
Rich's og kaffebønner bla...
Camilla Rasm...
9 år siden
Hvorfor ikke...
Liza Abildsk...
9 år siden
Så kom der en Lille-bebs.
Michala Esch...
14 år siden
Min beskrivelse på livet
Shawn Cee (J...
8 år siden
Gymasie-grammatik & hygge...
Ash Renashan...
10 år siden
Gisp! Var til min første (x 3) kemi-lektion i dag. Skal have 75. Der er nu 72 tilbage. Så langt kan jeg godt regne, når vi tager tre af gangen. Men herefter, opstår der nogle vanskeligheder i mit hoved, hvis regnestykkerne bliver mere komplicerede end det ...
Matematik, alt hvad der smager af plus/minus/dividere/gange/ligninger og al hans væsen - og nu også kemi, er på listen over ting, jeg har temmelig svært ved at få ind i knolden. Den nyuddannede cand. scient, der fik den tvivlsomme fornøjelse af at prøve at sætte Mikala ind i det periodiske system, skal nok få hede drømme om jobskift, før vi to er færdige med hinanden.
Hun opererede på fire tavler og hver gang hun venligt spurgte om alle havde fået skrevet noter og så viskede ud, føltes det som om, hun samtidig vaskede mit eget hoved rent. Kan dårligt genkende de notater, jeg må have taget og der virkelig godt nok ligner noget, jeg kunne have skrevet, men formålet? Og erindringen om at have gjort det? - og især meningen med de sære tegn (som hedder O og ikke 0, og det er ret vigtigt at huske at afstemme reaktionsskemaet, som fx kunne se sådan ud:

H2(g) +CI2(g) (pil til højre)2HCI(g).
G er noget med gas. (S) er fast form og (L) er flydende.

Jeg tror nok jeg bliver nødt til at læse det meget langsomt og mange gange i morgen. Også mine noter, som jeg håber nogenlunde svarer til det hun skrev op. Ellers bliver det nok lidt vanskeligt ...

Egentlig underligt. Jeg synes faktisk fx fysik er vanvittig interessant (medgiver jeg ikke forstår så meget) - men kemi er jo interessant med grundstoffer og byggesten, atomer og molekyler. Nu skal jeg bare holde op med at skrige indvendigt, når jeg ser for mange store bogstaver og tal sat sammen i klaustrofobiske parenteser.
Det er en eller anden brist, jeg har slæbt med mig gennem skoletid og liv. Fik engang målt min intelligens og hurra det ikke var dér hunden lå begravet. Måske er det en psykologisk barriere? Hvis det 'bare' er det, må det jo kunne knækkes på en eller anden måde. Det kunne være lidt af en sejr. En nødvendig sejr. For ikke bare skal jeg bluffe mig igennem 72 lektioner endnu. Jeg skal også til eksamen. Jeg må bare se at få det lært!

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Atomer & molekyler - nu på russisk er publiceret 03/09-2012 21:55 af Mikala Rosenkilde (Mikala).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.