Opskrifter, køkken- og prydhaven · Veggie fars / plantefars

0 svar
Senest opdateret 1 måned, 28 dage siden · 1 bruger(e) deltager
1 måned, 28 dage siden

Her i januar 2023 er inflationen stadig høj, og billig sund mad kan være svært at finde - en undtagelse er produktet Veggie Fars fra f. eks. "Den Grønne Slagter", som minder om hakket okse-, kyllinge- eller svinekød: i de fleste forretninger er det endnu billigt, til ca. 20-25 kr. for 350 gram, altså langt, langt billigere end alt kød og langt billigere end færdiglavede retter - samt sundt og fedtfattigt. Og mega lækkert, hvis man tilbereder det korrekt :-)

Men mange ved ikke hvordan at tilberede det, og dropper det igen.

Modsat hakket kød er det svært at se hvornår det har fået nok, og konsistensen kan nemt smage gummi/læder-agtig hvis der ikke tilføjes væske fra grønsager, pga den lave fedtprocent modsat kød. Løg, hvidløg, ingefær, porrer og/eller sovsen fra dåse-bønner er et par eksempler at tilsætte stegningen - generelt er det godt at tilføje sprøde væskeholdige grønsager da farsen altid vil være ret blød, uanset hvor meget det steges.

Ift. stegning - jeg steger det i ca. 12-20 minutter ved svag-middel varme, afhængigt af sovs og grønsager tilføjet. Og vender og mixer det ca. hvert 3-5 minut. Desuden skærer jeg ikke farsen ud inden men under stegningen, hvor det først steges helt, på én side, vendes, og endelig skæres ud med i først store strimler der steges på alle sider, inden det skæres til småstykker og grønsager tilføjes, hvorefter det står og simrer, evt. tilføjet pesto - men det feder jo forfærdeligt.

Desuden går især karry (!) og cayennepeber godt sammen med veggie fars, i selve stegningen ca. midtvejs og ikke tilføjet efterfølgende, ligesom kikærter og gulerødder der jo dog er væskefattige og ikke komplimenterer fars-tilberedningen.

Hvadend man foretrækker ris, pasta, spaghetti, kartofler eller andet, så går veggie fars godt til det meste, er blidt ved tarmsystemet modsat alt kød, mætter fyldigt og holder sig fint i køleskabet i op til 3-4 dage når tildækket eller i tupperware :-)

Har du selv en billig og lækker opskrift du har lyst til at dele?

1 måned, 28 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Veggie fars / plantefars er startet 29/01-2023 09:17 af Ansu Orheim (Ansu) og er placeret under Opskrifter, køkken- og prydhaven.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

0Poesi forlag søges
37 minutter siden · MariaMolgaard
3Så skete det
3 dage siden · Nicolas Jessen
5Dagens citat
10 dage siden · ADHDigter
3Dagens Sketch (del en sketch/joke)
21 dage siden · Ansu
3Fastlåst i skriveprocessen. Hjælp m...
26 dage siden · heksemutter
1Livets vej
1 måned siden · Ansu
2I need a vacation ;-)
1 måned, 3 dage siden · DeuceF43
35Mellemgaard - et forlag i frit fald
1 måned, 5 dage siden · Bullensohn
37'Penge'
1 måned, 16 dage siden · Savanti
161Hvad er du taknemmelig for i dag?
1 måned, 18 dage siden · Inghard

Opskrifter, køkken- og prydhaven

0Veggie fars / plantefars
1 måned, 28 dage siden · Ansu
1Hansens klejner
3 måneder, 24 dage siden · heksemutter
12Nem mad til 1
3 år siden · Kattegat
2Alternative opskrifter på alt melle...
6 år siden · leviP