Festen

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor handlingen udspiller sig under en festlig begivenhed, fx fødselsdag, svendegilde, bryllup, julefrokost m.m. Handlingen skal være et brudstykke fra dagens/aftenens begivenheder. Lad det være op til læseren selv at gætte indbyrdes relationer mellem gæsterne. Skriv i et sobert sprog.

Jeg trykker næsen flad mod ruden. Bliver ved med at holde øjnene åbne. Om lidt kommer bussen. Den kommer. Lyde og dufte fra køkkenet når mig. Ellen pisker fløde og bollerne er snart færdige. Jeg kan høre bussen. Den stopper. Jeg smiler, selvfølgelig stopper den. De har lovet at komme, så kommer de også. Jeg kan næsten ikke vente til bussen er kørt så jeg kan vinke.
”Kan du se dem?” spørger Ellen.
”Ikke endnu.”
Bussen er væk, og der står mennesker på den anden side. Fremmede. Min hånd falder ned. Jeg stirrer fortabt på de fremmede.
”Hvorfor kommer de ikke?” spørger jeg.
Ellen ser på mig. Stryger mig over håret.
”De lovede.”
Ellen nikker.
”Måske er de forsinket,” siger jeg.
”Der kommer en bus til,” siger Ellen.
Jeg venter igen. Ved at de er med den bus. Bussen kommer og uden at stoppe farer den forbi huset. Har de glemt hvor de skal stå af?
Ellen begynder at sætte på bordet. Det ringer på døren og Ellen åbner. Gaver hober sig op. Ligger urørt på bordet bag mig. Jeg står stadig med næsen trygget flad mod ruden. Hører hvordan de hvisker bag min ryg.
”Det er synd. Hvorfor kan de heller ikke holde noget?” siger Ellens ældste datter.
Jeg lukker øjnene. Kan ikke lade være med at græde.
”Kom nu, Marie. Jeg har varmet kakao og bollerne er stadig lune,” Ellen rækker hånden ud mod mig. Jeg tager den.
Spiser bollerne og drikker kakaoen imens alle kigger på mig og smiler. Jeg ser og ser ikke. Indeni mig står jeg stadig henne ved vinduet med næsen trykket mod ruden og venter.

Skriv kommentar

Besvarelsen Bussen er publiceret 11/07-2009 09:06 af Lise Jensen under skriveøvelsen Festen.
Version 1 - 11/07-2009 09:06
Besvarelsen er på 272 ord og lix-tallet er 16.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Marie W
Super god historie! Det ramte plet hos mig, eftersom den oplevelse du beskriver her ikke er helt fjern fra oplevelser jeg selv har haft ... og hovedpersonen hedder enddag Marie ;)
Meget rørende, og virkelig godt skrevet. Selvom novellens omfang er kort, formår du alligevel at fortælle meget mere end en bus der ikke kommer ... du beskriver en længere, bagvedliggende historie.
13 år siden
13 år siden
#2 Lise Jensen
Tak for kommentaren. Det er godt med noget feedback.

Ja der ligger mere bag ved, men det lader jeg være op til læserenes fatasi. Detsværre er det en del af vores verden., som du selv har oplevet.
13 år siden
13 år siden
#3 Johanne Rokkedrejer (johanne_rokkedrejer)
Rigtig god. Den bedste jeg har læst i dag. Du får formidlet en følelse på en klar og præcis måde og med et rigtig flot sprog.
13 år siden
13 år siden
#4 Guldhøj
Jeg blev næsten drevet til tårer. (Gør jeg nemt når det har med børn at gøre).

At svigte børn er noget af det værste overhovedet.

God fortælling, selv om jeg havde håbet på noget lidt mere muntert, men det er jo vilkårene når man tager en tilfældig tekst :-)
13 år siden
13 år siden
#5 Graziellen
Gaver er ikke det vigtigste, men nærhed og opmærksomhed. Det er vist du du vil fortælle med din lille historie..... og jeg hedder Ellen og er god til at bage boller. Jeg er ny og giver derfor ikke stjerner endnu, fordi jeg ikke kender standarden, men en kommentar kan jeg altid skrive. Men en ganske god lille historie
13 år siden
13 år siden
#6 amosmcelhone
Flot skrevet! Jeg kan især godt lide, at du lader læserens fantasi spille med
13 år siden
13 år siden
#7 Gitte Morsund
Du løser opgaven til fulde. Så godt som intet siges om de indbyrdes relationer og alligevel sidder jeg tilbage og er slet ikke i tvivl om, hvem jeg skal hade og hvem jeg skal føle med.

Stemningen er fortættet, først af forventning siden af skuffelse. Virkelig flot vinklet, og god detalje at gaverne ligger urørte. Det er ikke dem, hun vil have.

Lidt over halvvejs i teksten får du trygget med to g'er. Tidligere har du dog brugt to k'er, så det er givetvis bare en smutter.

Ellers fungerer sproget bare og de korte sætninger medvirker til at opbygge dramaet.

Bare flot.

/Gitte
13 år siden
13 år siden
#8 Astrid Skammelsen (Astrid 23)
Flot skrevet. Jeg kunne næsten se Maria for mig og føle hvordan hun har det.
13 år siden