Første del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive første del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser. Du skal dermed allerede nu tænke over en eventuel overordnet handling, som først afsluttes i næste skriveøvelse "Sidste del". Læg vægt på at få delt historien på et oplagt sted i handlingens forløb. Du bestemmer helt selv handlingen i historien, men den skal inkludere en hovedperson. Det er oplagt eventuelt at benytte en såkaldt cliffhanger i "Første del", for at fastholde læserens opmærksomhed.

Laura kiggede ned i kruset, hendes hænder knugede om det, på trods af at det næsten er ulidelig varmt. Hun kan mærke dampen fra den sorte kaffe i ansigtet, det får hende til at knibe øjnene sammen og pludselig kommer der en tåre ned ad kinden.

Deres forhold var ikke det samme mere, som det var for et halvt år siden. De havde skændtes utrolig meget på det sidste, over de mindste ting – helt ligegyldige ting.
Denne morgen var ingen undtagelse. Claus havde sagt, at han endnu engang skal til møde hele aftenen. Laura var blevet så sur over, at han endnu engang havde nedprioriteret deres forhold, fordi han skulle passe sine forpligtigelser i forhold til sit medlemskab i Rotary.
Det var det samme hele tiden, han kommer sent hjem fra arbejde, tager lidt mad i køleskabet og forsvinder så igen ud af døren, til et eller andet møde i en eller anden forening. Laura var virkelig træt af det.

Selvom hun føler at hun er blevet i tvivl om deres forholds styrke, er hun ikke i tvivl om at Claus er den mand hun vil have. Han betyder alt for hende. Hun elsker ham rigtig meget og nyder at være sammen med ham.
Tanken om den Claus hun havde forelsket sig i for 5 år siden, får hende til at smile, men det varer ikke længe – Laura kommer i tanke om den sidste sætning hun sagde inden han gik ud af døren.
Hun kunne mærke en stram sammentrækning i halsen, hendes hjerte begyndte at banke med hårde slag. I det samme ringede telefonen – det er Claus. Hun smiler lettet, da hun ser at det er ham.

- ”Hej” siger Laura med et forsigtigt smil.

- ”Hej, det er Claus” lyder det fra den anden ende.

- ”Ja, det kan jeg se” siger hun drillende og fortsætter,

- ”Hvad så?”

- ”Jeg vil bare lige sige at jeg har tænkt og jeg har meldt fra til mødet i aften, så vi kan være sammen” siger han.

- ”Hvor er du sød. Jeg har også tænkt en hel masse…” mere når hun ikke at sige, inden hun bliver afbrudt af et ordentligt hvin og et stort brag.

- ”Claus, hvad sker der… CLAUS!” siger hun bekymret…

Skriv kommentar

Besvarelsen På det seneste er publiceret 26/11-2009 13:15 af Corby Wiley (Tiabisu) under skriveøvelsen Første del.
Version 1 - 26/11-2009 13:15
Besvarelsen er på 381 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Første sætning er datid, anden sætning er nutid. Er det bevidst? Ellers ikke nogle sproglige ting, der lige springer i øjnene.

En pudsig konstruktion: "problemet" fra starten bliver løst, men så dukker der et nyt problem op. Spændt på hvordan det vil påvirke anden del.
10 år siden
10 år siden
#2 Michael F. Pedersen (sketch_U)
Du har rigtig mange steder hvor du skifter imellem nutid og datid, nogle gange endda midt i en sætning.

Det roder altså lidt for meget til en rigtig god karakter, men til gengæld har du opfyldt kravet om en Cliffhanger.

2/5 stjerner denne gang

Michael
10 år siden
10 år siden
#3 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Du opfylder kravet om en hovedperson og en cliffhanger. Om din handling er overordnet? Jeg kan ikke rigtig se noget mellem linierne.
Din HP er en anelse flad synes jeg.
Din cliffhanger er ikke så bred - et hvin og et brag får mig til at tænke - en ulykke.
Du skifter umotiveret mellem forskellige tider for verbet. Ellers er sproget OK og mestendels fejlfrit. Lauras tanker om forholdet kunne sagtens kortes ned og lidt mindre brug af den alvidende fortæller ville være en fordel (mere show, mindre tell)
10 år siden
10 år siden
#4 Thor Windelboe (Torrion)
Uha! det spændene.

Meget gribende og trist, så et lyspunkt også til sidst bliver der bare helt mørkt.

Godt fortalt.

Vh.

Torrion.

God Jul.
10 år siden