Første del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive første del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser. Du skal dermed allerede nu tænke over en eventuel overordnet handling, som først afsluttes i næste skriveøvelse "Sidste del". Læg vægt på at få delt historien på et oplagt sted i handlingens forløb. Du bestemmer helt selv handlingen i historien, men den skal inkludere en hovedperson. Det er oplagt eventuelt at benytte en såkaldt cliffhanger i "Første del", for at fastholde læserens opmærksomhed.

Del et / på og foran scenen
Del et starter jo som bekendt med at jeg (i dette tilfælde hovedpersonen) træder frem på scenen og skal til at sige noget .. men der kommer ingen lyd ud af min mund..

På forreste række sidder eleverne fra skolens 8. og 9.klasser . En tydeligt irriteret lærer opdager slet ikke at jeg står deroppe , med åben mund og armene bredt ud - han har travlt med højlydt at irettesætte alle de tilstedeværende - på een gang .. hvilket besværliggøres af at de er spredt ud på en lang række .

Lyset dæmpes og spotsene køres i stilling .. lilla lys rammer min isse .
Følgespotten tændes .. der er SÅ meget gang i det lys i dag !
.. jeg står stadig med åben mund forrest på scenen ..
- nu begynder mit hovede at skifte farve - mere rødlige toner træder frem trods den lilla spot -
Jeg åbner munden unaturligt meget op og kaster mit hovede frem og tilbage med håret flagrende frem og tilbage - frem og tilbage - frem og tilbage - men stadig kommer der ingen lyd fra mig -

En af pigerne på forreste række siger til sidekammeraten at det ligner noget fra "Excorcisten" . Pigen ved siden af ved ikke hvad det er og får så at vide at det er jo en film - en horrorfilm fra 80'erne - og sidekammeraten er tydeligvis aldeles ligeglad ..

En spot oplyser min krop skråt nedefra og der dannes nu nogle groteske skygger højt oppe på bagtæppet ..

Man kan stadig kun høre lyden af lærerens stemme . Han er ved at forlade formaningerne - springer vist pædagogikken over og går direkte til nedrighederne .
To af knægtene retter sig op i stolene - gør sig brede - mens han forsøger at råbe dem baglæns ned i folden mellem stolens ryg og sæde -
En pige - to sæder væk forsøger at gribe fat i lærerens ærme - han vender sig vredt mod hende og vokser helt op på tæerne - men krymper så pludselig da hun peger op mod scenen -

Skriv kommentar

Besvarelsen Dekonstrueret og afsløret er publiceret 04/05-2019 18:46 af Zonia Poulsen (Poulsens Skrivekunst) under skriveøvelsen Første del.
Version 1 - 04/05-2019 18:46
Besvarelsen er på 342 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.