Vendepunktet

Opgavebeskrivelse

En historie er ofte bygget op omkring et vendepunkt, som skal holde læserens opmærksomhed fanget. Et vendepunkt i en tekst må meget gerne overraske og uden et eller flere vendepunkter bliver en historie let kedelig og forudsigelig. Skriv en fiktiv tekst, som indeholder mindst ét vendepunkt. Der skal være en hovedperson i teksten. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Uha, Notre Dame! Der fandtes ikke noget bedre i verden, end at skulle observere denne skønne katedral dag-ud dag-ind. Hver dag gik han sin sædvanlige morgentur igennem de franske gader for at se, hvordan tingene stod til. Selvfølgelig var der jo masser af folk, der slentrede gennem kvarterene, fordi de skulle nå hver sit - der var dem, som skulle på arbejde, og så var der de folk, som skulle opleve den såkaldte "once-in-a-lifetime-experience", der gik ud på at komme op til toppen af Eiffeltårnet. Men selvom Paris var en støjende by med et noget så højt antal turister på dagligt plan (og et sprog der var det rene volapyk), så forhindrede det i hvert fald ikke den unge forfatter Heinz Wæhrens i at købe en god Espresso og spadsere igennem gader og stræder for at betragte, hvad der nu ellers lige fandt sted.

Han skrev ret mange digte - meget inspireret af Dan Turèll og BEAT - dog uden at have udgivet noget endnu. Og det med at observere de nærmeste omgivelser, gav ham oftest inspiration til en eventuel digtsamling. I dag skulle han til Notre Dame, hvilket var en meget kendt katedral verden over, som havde eksisteret gennem århundreder. Og selvfølgelig havde han også medbragt et eksemplar af den ellers meget kendte roman "Klokkeren fra Notre Dame". På mange måder havde han et specielt forhold til netop den bog, fordi han tit havde fået at vide i sin barndom, at han lignede hovedpersonen på forsiden. Hvad var det nu, han hed? Nå ja, Quasimodo. Han lignede Quasimodo grundet hans dårlige ryg, som hang rimelig meget ned af. Det var sikkert fordi, at han ikke ligefrem havde været nogen sportsudøver i sin ungdom. Pokkers også! Han stoppede op og hævede skuldrene, så han i hvert fald kunne hindre en modbydelig rygskade - hvis sådan en skulle komme.

Og ja! Den unge Heinz - eller 'Quasimodo' - havde i hvert fald forventet en nydelig morgen, hvor han kunne betragte en af Frankrigs store nationaliteter, som var så elegant opbygget med dens skinnede farve udenpå og det lysprægede show indenfor, uden så meget som et tant at frygte. Men da han ankom med mange kilometers afstand, så var det ikke ligefrem synet af kunst eller begejstring, der mødte ham. I stedet var det et gruopvækkende mareridt, der udspillede sig. Et ustoppeligt inferno! Folk skyndte sig væk fra kirken, så hurtigt som de kunne, mens flammerne stod op i cirkler, som var det en drage, der spyede med ild. Videokameraer filmede ulykken, så det kunne komme i nyhederne et kort øjeblik efter. Flere vagter bad de andre om at holde sig langt væk. Der var panikslagne mennesker overalt, som grædte en del. Imens alt det her skete stod den fornøjede 'Quasimodo', og var i tvivl om han skulle et digt om det eller måske bare lade være - det ville alligevel nok ikke blive til noget. En ting var i hvert fald sikkert; det her ville han aldrig glemme!

Skriv kommentar

Besvarelsen Forfatterens fald er publiceret 04/05-2019 05:05 af Alf Fills under skriveøvelsen Vendepunktet.
Version 1 - 04/05-2019 05:05
Besvarelsen er på 497 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 5 måneder siden
#1 L. K. Hatwig
Fint skrevet, med spændende vendepunkt bygget på en virkelig hændelse. Interessant sammenligning med Heinz og Quasimodo. Jeg kan ikke lade vær med at tænke over hvorfor han hedder "Heinz Wæhrens"? Vi har kun "æ" i Skandinavien og fornavnet lyder tysk, så måske skulle man vælge et andet navn?
Men ellers godt skrevet. Slutning bliver på en måde absurd med det tragiske at kirken brænder imens Heinz overvejer at skrive et digt om det. Det tragiske møder det komiske. Fed slutning :)
1 år, 5 måneder siden
1 år, 5 måneder siden
#2 Sys Høj (Forårsglad)
Hvis ham 'Quasimodo' alias Den unge Heinz fik sig et minde for livet hvis han nu ikke havde talent for at skrive et digt om og han kunne jo føle sig som 'Quasimodo', som han var så lige af udseende. Og at det var hans tilholdssted han mistede og havde tilfælles med ham :-)
1 år, 5 måneder siden