Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Hun sidder der foran mig. Helt ude på kanten af enmandssengen der står op mod væggen. Bag ved hende hænger plakater med diverse boybands der for længst er gået af mode. Lige nu kigger hun ned i gulvet, som om der sker noget yderst interessant for enden af hendes blik. Der er et ophold i min talestrøm alt imens pigen foran mig holder en pause fra sig selv - og fra mig. Jeg kan se hvordan hun flyder ud af sin krop, ud af sin hjerne og bliver et med rummet. Men kun et øjeblik, et ganske lille brøkdel af et sekund inden hun atter vender tilbage til sin krop, og kigger op på mig med sin lille spidse hage skudt trodsigt og beslutsomt frem. Hendes lange mørkebrune hår falder i lokker omkring hendes ansigt i det hun atter bevæger det op imod mig. Hvor hun dog ligner mig da jeg var på den alder. Kindbenene, hagen, øjenbrynene og næsen. Det er som at se ind i et spejl og se mig selv som tiårig, dog med længere hår og grønne øjne i stedet for mine blå. Men der hvor jeg burde føle ømhed, der hvor mit metafysiske hjerte sidder, føler jeg intet andet end kulde og et vist had som forvirrer mig i dette øjeblik. Følelsen af afmagt indtager mig og sorgen kommer atter væltende ind over mig. Det lille øjeblik af ro hvor pigen før resignerede og trak sig fra skænderiet var som en lise for sjælen, men alt kommer nu tilbage. Årene hvor jeg har svigtet, årene i alkoholtågerne hvor den lille pige, med mine træk, stumt har set til. Jeg fortæller hende nu at hendes mor er en luder, spyttet står ud af min mund og med de få centimeter fra hendes ansigt kan jeg se hvordan stænk rammer hende på kinderne. Pigen trækker sig ikke fra den ubehageligt nærhed af mig, der med store sorte militærstøvler på, vader rundt i hendes personlige rum. Hvor gerne jeg end ville bremse mig selv, min talestrøm, så kan jeg ikke. Jeg må sårer hende, ridse i hendes lillepigelak, jeg må få en reaktion fra hende. Ligesom dengang hvor hun i desperation tog mit vodkashot jeg lige havde skænket til mig selv, og smed det i vasken. Lettelsen overstrømmede mig dengang. Hun tog ansvar for mit misbrug og i det øjeblik reddede hun mig fra mig selv. Ikke som nu hvor hendes trodsighed holder min vrede stangen og føles som rød klud i mit ansigt. Ikke som nu hvor det føles som om en kulde har galvaniseret mit indre og afskåret mig fra fornuften. Jeg kan mærke hvordan jeg står i periferien af mig selv og råber at jeg skal stoppe. At jeg ødelægger hende. Men jeg er for åndsfraværende nu og kan kun tænke på at skade hende, såre hende, fordi det i sidste ende vil skade mig selv mere end det vil skade min datter.

Skriv kommentar

Besvarelsen En datter er publiceret 30/04-2019 14:57 af Charli Kora (Kibu) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 30/04-2019 14:57
Besvarelsen er på 488 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 måneder, 9 dage siden
#1 Gitte Gøje (Filia)
Sikket indblik i et ekstremt komplekst mor-datter-forhold! Først tror man, det er en fortabt datter, det handler om, og den selvfølgelig kærlige moders forsøg på og ønske om at nå hende - men så skifter hele vægten til moderen, som (også) er den fortabte og den, som datteren ikke kan nå. Ingen af dem kan nå hverken sig selv eller hinanden.
Virkelig en overraskende og subtil drejning. Datteren spejler moderen på værst tænkelig vis, de er blevet et uhyggeligt spejl af hinanden. Sikken 'gyser'!

Og meget velskrevet! (Kommaer og den slags kan jo altid klares af andre - jf. din profiltekst. Selve teksten flyder rigtig godt!)
:-)
11 måneder, 9 dage siden