Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Hvad er du for en nar, ophidset og rød i hovedet, 180 høj og foroverbøjet står han udenfor min dør onsdag formiddag.
De stålblå øjne kunne dræbe, og jeg tænker allerede mit testamente igennem.

I flere år har der ingen boet fast derinde, men håndværksmaskinerne har larmet som en maskinfabrik, så mine andre naboer fortalte mig, at han brugte lejligheden som sit værksted.
Jotak, det er også min erfaring.
Jeg skrev et venligt brev, synes jeg selv, om problemet. Men han var slet ikke forstående overfor kritikken og bedyrede, at det var een stor misforståelse, dvs på sin egen alternative måde nærmest råbte han det ud i hovedet på mig.

Men altså nabognidninger er vel helt relevante nutildags, vi bor så tæt i byerne - hver sine behov og ønsker for en boligstemning med den gode tone..

Der er feks. den unge studerende afslappet klædt, med hang til fredagsbar tre dage om ugen, lige flyttet hjemmefra og fri til at leve livet (læs partyramt).
Der er småbørnsfamilien med behov for ro tidligt på aftenen pga børnesengetider.
Fuldtidsarbejdende er der med store ansvarsområder, pligter både ude og hjemme.
Der er folkepensionisten med en anderledes musiksmag end studenten, vælger typisk harmoniske toner fremfor den hårde rock eller punk genre.
Der kan være den spirituelle mindet underbo, som ved med sig selv, at meditation gavner det gode liv. Det kræver harmoni og stilhed i opgangen, hvilket er svært for børnefamilie at opfylde. Fra tidligt om morgenen hopper de små rundt og jubler højt i deres livsglæde indebag væggen . Naboen kan også være indvandrerfamilien, der jo faster hvert år og lever om natten med lækre arabiske retter på menuen efter solnedgang, og deres småbørn uden faste sengetider af indlysende grunde, fordi fællesmåltidet ligger ved midnatstid.

Misbrugerne af alkohol og stoffer har heldigvis også boliger i vores Danmark, de kan ofte også vende nat til dag. Uvist hvorfor, fester de igennem den ganske fine natstemning, hvor de forskellige livsstile mødes.
Der er lagt op til øvelse i samarbejde med alle vores forskelligheder selv i et meget lille land som Danmark.
Så har jeg slet ikke nævnt byrummets naboer med events amok stilen, dvs at buge enhver lejlighed til at starte soundboxene i parker og på pladser i byen. Hele sommeren er de unge igang med maraton løb, motorløb, karneval, lørdagsmotion, mogen dans, udendørs fitness etc. etc. Politiet hjælper ikke længere med disse uoverensstemmelser der kan opstå pga alle disse forskellige behov for brug af nattens byrum især. Det skaber i sandhed stærke følelser.

Skriv kommentar

Besvarelsen Mig og min nabo er publiceret 17/08-2020 22:32 af Kirstine Enevold (kirstine12) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 17/08-2020 22:32
Besvarelsen er på 418 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 måneder, 16 dage siden
#1 Susanne Haltou (Sanne53)
Du lægger godt fra land med naboen. Der er stof nok i ham til at fylde hele fortællingen. Men han fylder kun en lille tredjedel, skønt titlen er 'Mig og min nabo', (og ikke naboer) så resten at teksten bliver mere kaos end stærke følelser. Teksten begrunder stærke følelser, men viser dem ikke rigtigt.
11 måneder, 16 dage siden
11 måneder, 14 dage siden
#2 Chrysanthe Appollina (LittleJensen)
Jeg er meget vild med den. Selvom den ikke helt handler kun om den ene nabo men du ligesom "kalder ens bullshit" ud som man på moderne dansk siger, så er den vildt fed.
Jeg nød at læse den. Jeg synes selv din tekst fortæller om en slags "ringe i vandet" effekt for hver gang den der nabo gør noget.
11 måneder, 14 dage siden
10 måneder, 20 dage siden
#3 Marianne Maria Marie Toft
Det er et spændende udgangspunkt. Mig og min nabo.

Jeg synes du har nogle rigtig fine pointer. Jeg savner at kunne mærke dine følelser. Jeg kan sagtens læse dem og forstår udmærket din frustration osv. men det er som om, jeg ikke rigtig kan mærke det. Det bliver desværre, for mig, en meget objektiv gennemgang af nabostridigheder og det er ærgerligt, for der er masser af potentiale her.

Og så forvirrer det mit hovedet lidt, at du springer sådan i dine tidsklasser. Så er vi i nutid, så er vi i datid, så er vi sørme også i før nutid og så er vi i datid igen. Og det kan have sin effekt, det kan være virkelig flot og gennemtænkt, men jeg synes desværre det kommer til at virke en smule rodet her.

Ingen onde følelser fra min side, men blot et lille eftertænksomt notat om din ellers potentialerige tekst.
10 måneder, 20 dage siden
9 måneder, 25 dage siden
#4 Asilla Nova (Asilla)
Det er rigtig fint skrevet, meget beskrivende, så selv en der bor på landet kan se det for sig.
Det kan ikke være helt nemt at bo i en stor opgang.
9 måneder, 25 dage siden
5 måneder, 9 dage siden
#5 Maria Louise S. Jensen (mlsj)
jeg syndes at, den er riget god.
Man kan sagtens se naboen tårner op forand en, hele opgangen.
god skrevet.
5 måneder, 9 dage siden