Vendepunktet

Opgavebeskrivelse

En historie er ofte bygget op omkring et vendepunkt, som skal holde læserens opmærksomhed fanget. Et vendepunkt i en tekst må meget gerne overraske og uden et eller flere vendepunkter bliver en historie let kedelig og forudsigelig. Skriv en fiktiv tekst, som indeholder mindst ét vendepunkt. Der skal være en hovedperson i teksten. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

MINDST SEKS MAND UNDER SIG ...

Lange og jeg stod på Elefanten i Skælskør: Det havde været en hyggelig og stille nat, og det var tæt på lukketid, som var kl. 4. Klokken var vel 3.30, og ejeren var benhård mht. entre-betalingen, som varede ved lige til lukketid.
Jeg stod i den åbne dør og så længere nede ad fortovet en fem-seks voksne (i 50-årsalderen) mennesker komme gående med retning mod Elefanten. Ham der gik forrest, var tydeligvis mester selv. Efter en våd julefrokost. Det var ham, der bestemte: Han havde jakkesæt på, brede skuldre, en dyr dunk og fuldt fuldskæg. Og armene ud til siden. Mindst 5 mand under sig.

Det var gået fint med at holde Lange ædru. Jeg gav ham kaffe hele tiden, og han gik og spillede billard i billardstuen, som lå lige efter entreen.

Flokken nåede frem og trådte ind i entreen med mester forrest. Jeg stod i vejen for dem og sagde, at de lige skulle betale entré, inden de gik ind.

- Hør nu her, Grønært ... Du flytter dig, så vi kan komme ind og fordoble omsætningen. Vi køber kun helflasker.

Det var mester selv, der førte ordet. Jeg beklagede, men fastholdt.

- Jeg ved ikke, om du er dum eller hvad, men vi skal ind nu, og vi skal have et par flasker sprut, inden I lukker, så flyt dig!

Hmm. Jeg forstod godt, at han ikke vidste, om jeg var dum, hvor skulle han dog vide dét fra? Jeg syntes jo desuden også selv, at det var helt hjernedødt at forlange entre så tæt på lukketid, men jeg fastholdt naturligvis.
Mester prikkede mig i brystet, rynkede brynene og trak vejret helt ind. Sekundet før han sendte mig en reminder om, hvem han var og havde været, stak Lange den tykke ende af billardkøen ind over min skulder, lænede sig ind over mig og sagde:

- BETAL ELLER SKRID, DET ER ENS FOR ALLE!

Lidt forbavset konstaterede jeg, at Langes pædagogiske evner var uovertrufne. Hans lille replik resulterede i at mester nu kunne huske helt tilbage, til den gang han var lærling, og det var de voksne, der bestemte. Han vendte sig derfor om til svendene og sagde:

- Det er jo egentlig rigtig nok, hvad den unge mand siger. De passer jo også bare deres arbejde.

Og så betalte han en frygtelig masse penge i entré, inden han gik ind og købte en flaske sprut. Og så købte han også lige et par genstande til Lange og mig. Han sagde, at han syntes, vi var nogle rigtige guttermænd :)

Skriv kommentar

Besvarelsen Tømrer-Svend er publiceret 21/05-2019 23:16 af Jesper Lindebjerg under skriveøvelsen Vendepunktet.
Version 1 - 21/05-2019 23:16
Besvarelsen er på 427 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 Niels Cenius (Snowlion)
Den historie endte sgu ikke i en røvfuld. Det var lige godt satans. Venlig hilsen.
3 år siden
3 år siden
#2 Ulla Hexibru (heksemutter)
HEj Jesper
Wauw det må siges at være et vendepunkt, morsom fortælling med kant og en rem af alvor. TAk for ordene jeg var underholdt som læser med gode tanker fra Ulla
3 år siden