Opbygning af stemning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie om en mand, der bor i et almindeligt parcelhus. Beskriv hans vej til bussen en tidlig morgen, mens en diffus trussel lægger sig omkring ham.

Steffen lukkede døren efter sig og begav sig på vej til den bus, som de sidste tre år havde ført ham fra hans hjem på Solsortevej til hans arbejdsplads i den anden ende af byen.
Idet han smækkede havelågen, kastede han et sidste blik på køkkenvinduet. Derinde bag ruden sad hans kone og hans søn stadig og spiste morgenmad. Kunne han dog bare have nydt denne søndag morgen sammen med dem.
Han begyndte langsomt at gå hen ad fortovet. Solen skinnede, himlen var blå og kirsebærtræerne blomstrede i haverne. Men han frøs. Den kolde luft smøg sig om ham og forstærkede den uheldsvangre følelse i hans indre. Den havde været allerede da han vågnede. Inden han rejste sig i sengen og satte fødderne ud på gulvet. Følelsen af, at dagen ville bringe dårlige nyheder. At der ville ske noget, som kunne ændre hans liv.
Han stoppede. Så sig omkring. Vidste at hans kone ville have grinet af ham, hvis hun havde set det. Hun troede ikke på hans forudanelser. Mente at han var begyndt at lide af paranoia. Han smilede lidt for sig selv. Måske var det rigtigt.
Han fortsatte. Drejede ned ad den lille grussti, som førte mellem to huse og ud til den store vej. En sort kat krydsede stien foran ham, og en hund begyndte at gø. Steffen gøs men fortsatte sin gang.
Han var lige nået enden af stien, da braget lød. Han stivnede, så sig tilbage og skreg, da han så, hvordan den sorte røg lynhurtigt indhyllede det hjem, han lige havde forladt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Søndag morgen er publiceret 05/05-2019 12:05 af Lisbeth Angelbo (Lang) under skriveøvelsen Opbygning af stemning.
Version 1 - 05/05-2019 12:05
Besvarelsen er på 258 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 Alf Fills
Uhhhh, ja! Man går udenfor og har en nervepirrende fornemmelse i maven - kan mærke at der skal ske et eller andet! Og booom - inden man har set sig om, så bryder helvede løs ...

En god og dyster tekst, der er inspirende i sin fremgang. Du skrev, at det foregik på "solsortevej" - er det mon den på Frederiksberg? Jeg kender i hvertfald godt området, hvis det er der. Ellers rigtig velskrevet tekst og fortsæt gerne i samme stil.
3 år siden
3 år siden
#2 Lisbeth Angelbo (Lang)
Hej Alf

Tak for din kommentar.
Jeg ved ikke, om Solsortevej er på Frederiksberg... Jeg har valgt navnet, fordi der tit er en Solsortevej i parcelhuskvarterer... Sjovt at du lige så Frederiksberg for dig :-) Andre ville måske se et andet sted...

Mvh
Lisbeth
3 år siden
3 år siden
#3 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Lisbeth, det er en tekst, der virkelig løser opgaven, at man føler en trussel hænger over ham. Man aner, at noget vil ske og at det ikke bare er paranoia. Det sker så - hvor kunne jeg have tænkt mig at læse fortsættelsen. Min eneste indvending er nok, at brugen af ordet "uheldsvangre" nok bøjer det for meget i neon. Du kunne overveje, at erstatte det med nogle fysiske reaktioner, f.eks. hjertebanken. ;Men den sidder der med sin dystre stemning.

Mange hilsner, Mogens
3 år siden