Festen

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor handlingen udspiller sig under en festlig begivenhed, fx fødselsdag, svendegilde, bryllup, julefrokost m.m. Handlingen skal være et brudstykke fra dagens/aftenens begivenheder. Lad det være op til læseren selv at gætte indbyrdes relationer mellem gæsterne. Skriv i et sobert sprog.

Jeg skævede diskret til ham. Han sad lige ved sidan af mig og jeg var frygtelig bevidst om hans tilstedeværelse. Fisken lå på kanten af hans tallerken - der havde han lagt den, efter han med et udbrud gjorde opmærksom på, at han ikke kunne lide den. Ingen ved bordet var nu i tvivl og jeg vidste, at de, ligesom jeg, var pinligt berørte over hans opførsel.
Mit hjerte hamrede, som var det på vej ud af mit bryst, da jeg med spag stemme bad om en øl. Jeg vidste ikke på forhånd hvilken reaktion, dette ville frembringe - eller om der overhovedet ville komme nogen. Han var lige så uforudsigelig som vejret. Det ene øjeblik kunne solen skinne, det næste øjeblik styrtede regnen ned. Oftest reagerede han med vrede, hvis jeg foretog mig noget uden at spørge ham først.
Heldigvis smilede han bare til mig, mens han lystigt deltog i samtalen på tværs af bordet. Jeg gik fri denne gang. Jeg begyndte at slappe af i skulderene og kunne nu nyde det gode selskab.
Men for tidligt..
Inden jeg nåede at reagere, sprang han vredt op af stolen og styrtede mod døren. Måske havde jeg snakket lidt for meget med min bordherre - og lidt for lidt med ham. Måske havde jeg drukket lidt for meget alkohol. Eller måske synes han, at jeg var for pæn i tøjet. Mulighederne var uendelige - og det rene gætværk.
Jeg kiggede efter ham, mens jeg mærkede alles øjne fæstne sig ved mit ansigt. Tårerne pressede sig på bag mine øjenlåg.
"Jeg.. Jeg må hellere gå ud og se efter ham," fremstammede jeg med grådkvalt stemme.

I dette øjeblik indså jeg, at det aldrig ville blive anderledes...

Skriv kommentar

Besvarelsen Starten på slutningen er publiceret 27/11-2009 09:53 af Therese Rasmussen (Therese) under skriveøvelsen Festen.
Version 1 - 27/11-2009 09:53
Besvarelsen er på 284 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Puha, en god beskrivelse af, hvordan det er at have sådan en mand. Og hvordan de andre gæster bare stirrer, uden at gribe ind, selvom de vel efterhånden ved, at den er gal.

Lidt sproglige småting: sidan/siden, og synes/syntes.
10 år siden
10 år siden
#2 Therese Rasmussen (Therese)
Hej Anemone!

Tak for din kommentar. Jeg har ikke selv bemærket de små fejl, men du har selvfølgelig ret.

Igen; tusind tak for dit svar, det er altid godt med konstruktiv kritik :)
10 år siden
10 år siden
#3 Mette1996
god historie, er stolt af dig søs
10 år siden
9 år siden
#4 Mathiilde
Spændende at man ikke helt ved hvad der foregår. Men han må da være jaloux eller fejle et eller andet psykisk. Super godt!
9 år siden