Første del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive første del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser. Du skal dermed allerede nu tænke over en eventuel overordnet handling, som først afsluttes i næste skriveøvelse "Sidste del". Læg vægt på at få delt historien på et oplagt sted i handlingens forløb. Du bestemmer helt selv handlingen i historien, men den skal inkludere en hovedperson. Det er oplagt eventuelt at benytte en såkaldt cliffhanger i "Første del", for at fastholde læserens opmærksomhed.

Den lille Volvo kørte hen af den asfalterede vej. Mig på bagsædet. Lillesøster ved min side. Mor på forsædet. Vejen lå lige ud mod en sø, der fortsatte de næste femten kilometer. Det vidste jeg, for den her vej havde vi kørt mange gange, når vi skulle ud til morfar og mormor. De boede i et lille hus på toppen af en skovbeklædt bakke. Et hyggeligt sted. Men det kunne man vist ikke sige, om den vej, vi kørte på. Skyerne grad, og en heftig storm var under opsejling. Alligevel sad vi forholdsvis roligt i bilen, tryg over, at det var mor, der sad ved rattet.
I den modsatte kørebane nærmede der sig pludselig en bil. Hvorfor bemærkede jeg det? Fordi der pludselig var noget i mit sind, der signalerede en advarsel, men jeg forstod intet. Hvorfor var jeg så urolig? Der var jo intet at være bange f...!
Et glat sted på vejen og et uventet vindstød resulterede i, at vores bil slingrede ind på modsatte kørebane... En kollision mellem to biler.
På ingen tid var vandet pludselig omkring os. Trængte ind i bilen. Jeg kunne høre mors stemme, men den var så skinger og hjælpeløs, at den hurtig blev opslugt af lyden af vandet, der fossede igennem en flækket forrude. Jeg sad som lammet, mens tingene hurtigt udartede sig omkring mig. Det gik op for mig, at det her indbefattede kræfter, intet menneske kunne stille sig noget op imod.
Foran kunne jeg høre, at min mor tog sin telefon, der ringede.
Lyden af nogen, der forsøgte på at åbne sidedøren, lød svagt i den kolossale larm fra vandet. Det gik op for mig, at en mand prøvede på at hjælpe os med at komme ud. Uden nogen form for eftertanke åbnede jeg døren, og i det samme lukkede vandet sig om mig, mens et par varme hænder snoede sig om mit liv.
I halv bevidsthed skreg jeg, at han skulle hjælpe min søster og mor, men skreget blev bare til et par opstigende bobler i vandet, og jeg fik vand i lungerne og hostede og skreg, men her, under vandet, kunne intet høres.
Førstehjælp... Ambulance... Stemmer... Hospital... Mørke... Lys... Silentium...

Skriv kommentar

Besvarelsen Under vandet er publiceret 27/11-2009 19:04 af Jonatan under skriveøvelsen Første del.
Version 1 - 27/11-2009 19:04
Besvarelsen er på 362 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Interessant at starten af historien er "noget mystisk vil snart ske, men hvad?" Vi er næsten ovre i horror.

Sprolige småting: Skyerne grad/græd.

"Uden nogen form for eftertanke åbnede jeg døren". Det kan man vist ikke, hvis vandet først er nået en lille smule op ad døren.
10 år siden
10 år siden
#2 Thor Windelboe (Torrion)
Du har fat i en god cliffhanger der, og jeg er spændt på at høre om de alle bliver reddet, hvis der er nogen der bliver reddet!

jo det er sandt der er lidt små fejl.

Jeg syntes du skriver godt. ikke for at sige noget om alder men jeg syntes det er flot det du har skrevet.

Bliv ved med det!

God jul!
Mvh.
Torrion.
10 år siden