Inspirationsøvelse #2

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det var mørkt, det var sent og jeg var gennemkold. Jeg havde stået og ventet ved endestationen i noget der føltes som en evighed, men hun var ikke kommet. Tænk nu hvis hun havde taget den forkerte bus. Tænk hvis hun var gået med en fremmed. Tænk hvis hun havde glenmt at hun skulle tage bussen og stod og ventede på mig på skolen. Tænk hvis... Jeg blev revet ud af mine tanker af at en krages skræppen. Den sad højt oppe i en trætop og så meget ensom ud. Som om den savnede nogen at være sammen med. Gad vide hvordan det var at se hele verden i fugleperspektiv. Lige nu ønskede jeg faktisk at være en krage. En krage der ikke skulle tænke over om hendes niårige datter havde taget en forkert bus. En krage uden pligter og som ikke skulle tænke over om den spildte tiden, og som ikke vidste at tid er penge. Jeg bestemte mig for at gå over til pengeautomaten henne om hjørnet for at bruge tiden lidt fornuftigt, der var alligevel syv minutter til den næste bus kom. Tænk at en enkelt bus uden Sofie i havde gjort mig så bekymret. Jeg gik hen til automaten og skubbede kortet ind. Kragen satte sig i et træ tæt på. "Ja, du kan sagtens, du har ingen du skal bekymre dig for" sagde jeg til kragen. "Gid det var mig." Kragen lagde sit hovede lidt på skrå. Det lød næsten som om vinden hviskede: Ønsker du virkelig det? Vil du være krage? Jeg overvejede det ikke engang. jeg gad ikke mere. Jeg ville ikke vente mere, jeg ville ikke være bekymret mere.


Sofie steg ud af bussen. Hun så søgende efter sin mor. Det var da underligt. Hun havde sagt at hun var her når hun kom. "Mor?" sagde hun stille, men ingen svarede. Måske var hun gået hen til pengeautomaten, for hun var ihvertfald ikke her. Der var ikke andre ved stationen end to grå krager i toppen af et træ.
Tilfældige ord: fugleperspektiv, endestation, pengeautomat

Skriv kommentar

Besvarelsen Kragen er publiceret 28/12-2009 18:47 af sasiadragon under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #2.
Version 1 - 28/12-2009 18:47
Besvarelsen er på 337 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 stadig_ung
Nede i skolen har vi arbejdet meget med koma, så det irriterer mig lidt, at der er mange, som er sat forkert eller bare mangler :/

"jeg gad ikke mere." Stort begyndelsesbogstev.

" to grå krager i toppen af et træ." Mener at krager er sorte? ^^

Men ellers fin historie :)
10 år siden
10 år siden
#2 Sine Simonsen (Sinegen)
den er så GOD så fuck da' kommaer og stavefegl - så længe ungen kan skrive!!
det at skrive handler først og fremmest om at kunne udtrykke sig og få sin fantasi ned på papir.
OG DET KAN DU!!!!
5 stjerner PUNKTUM
10 år siden
10 år siden
#3 Elisabeth Ehlers (cookie)
Husk store og små bogstaver. Og husk også når du bruger "hun" i en historie om to kvinder, kan det godt være lidt forvirrende. Men selve historien er fantastisk! Det er skønt at hendes mor bare vil væk fra alle signe bekymringer. Bare ha' lov til at være fri! super, super, super smuk historie, men lidt komma-fejl... :)
så... 5-stjerne for selve historien... men jeg nupser lige en for de små fejl XD
10 år siden
10 år siden
#4 Pia Hansen
Ganske sjov historie. Godt fortalt.

Pia H
10 år siden
10 år siden
#5 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Skriveøvelsen opfyldt. De tre ord er pænt fordelt. Hvis man skriver så godt som 12-årig, ser fremtiden lys ud. Din handling er måske ikke særlig kompleks, men du har nogle fine beskrivelser. Dit synsvinkelskift fra jeg personen til Sofie fungerer fint. Det er ellers svært.
Selvfølgelig er der en del mangler og fejl i teksten, ting som den rutine der følger med stigende alder, efterhånden vil få bugt med.
Du er faktisk allerede ret god til at bruge billeder (show effekt) i stedet for at lade den alvidende forfatter beskrive alt i detaljer. (Eksempel - kragen lagde sit hoved lidt på skrå - et billede på at tænke sig om. Det er måske lidt en kliche, men jeg tror sagtens du kan finde på noget andet, så det bliver din egen kliche = dine egne ord på det samme billede).
Din sætning: Hun så søgende efter sin mor - her kan du passende undlade søgende - læseren skal nok fatte sammenhængen alligevel. (Eller dette: Sofie steg ud af bussen. Mor? Hvor er du? - eller noget endnu bedre).
10 år siden
10 år siden
#6 Tenna Lyng Svensson
Fin historie, og udmærket brug af dine tre ord, men den er lidt urealistisk. En mor, der er sammenhængende nok til at bekymre sig om, hvorvidt hendes datter nu er kommet med bussen eller har glemt en aftale, er ikke en mor, der flyver væk som krage. Ikke at mødre ikke godt kan få lysten til det, selvfølgelig, men i dette tilfælde virker hun nu tilstrækkeligt fornuftig til ikke at stikke af fra sit ansvar :-)
Udmærket skrevet, men du kan som andre skriver godt arbejde lidt på det sproglige.
10 år siden