Inspirationsøvelse #2

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

"Pernille, nu skal du altså stoppe med at genere dine kammerater."
Læreren prøvede tydeligvis at anlægge en pædagogisk tone, men han kendte jo heller ikke sandheden. Den sandhed, som de andre i klassen gjorde alt for at skjule.
Pernille hankede op i tasken.
"Per, jeg går hjem. Jeg synes du skal tale med Oscar og Minna om problemet."
"Pernille, det har jeg gjort. Du har ødelagt deres cykler, igen. Nu må det stoppe. Forstår du det? Ellers må jeg sende dig til skolepsykologen."
Pernille svarede ikke, nøjedes blot med at tænke.
Hvorfor fanden kan Per ikke se, at nye elever altid bliver moppet i den forbandede klasse. Hun havde kun Kemir, den nye dreng, at holde sig til.
Og nu havde Kemirs far fået en idé.

Nogle dage senere ventede Oscar og Minna ude på skolens parkeringsplads.
"Pernille, din sladretøs. Det får du intet ud af, din blærerøv.Kom her, du skal en tur i åen."
Oscar lagde hendes arme om på ryggen. Sammen med Minna slæbte de hende ned til åen. Her fik hun et spark i bagdelen og endte pladask vandet.Minna ilede til og hjalp hende op, mens Oscar filmede det på sin mobil.
"Vi viser filmen til Per, så kan han se, hvordan vi prøver at hjælpe dig. Og hvis du ikke snart gør, som vi siger, ender du i havnen. Uden hjælp.
Og forresten, i aften smadrer du og Kemir igen vores cykler."
Pernille smilede indvendig. De skulle bare vide, hvad Kemirs far havde gang i.

"Sæt jer. Kemirs far, som er håndværker på skolen, har en film at vise jer," sagde Per næste morgen i klassen. Oscar og Minna sendte hånlige blikke ud i klasseværelset.
Det varede dog kun indtil de så sig selv i færd med at ødelægge deres egne cykler. Lyden var også afslørende.
"Så har vi dem for alvor, Oscar. Denne gang bliver de garanteret bortvist. Dødskampen fortsætter. Ingen våbenhvile her. Og faktisk er det en vennetjeneste for dem at blive bortvist. Minna og Oscar grinede.
Det gjorde de ikke da filmen sluttede. Ingen blev bortvist. Oscar og Minna gik selv. der blev ro i klassen.
Tilfældige ord: vennetjeneste, dødskamp, våbenhvile

Skriv kommentar

Besvarelsen Cykelkampen er publiceret 01/01-2010 16:56 af Lars Find-Andersen (Bibelot) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #2.
Version 1 - 01/01-2010 16:56
Besvarelsen er på 355 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Sine Simonsen (Sinegen)
0_0

du skriver så virkeligt, så rigtigt- altså det du skriver kunne ligeså godt ske i virkeligheden .... hvis du forstår hvad jeg mener
10 år siden
10 år siden
#2 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Hej en-pige.
Tak - og jeg forstår hvad du mener. (du gør jo det samme selv).
Men se nu også de dumme fejl jeg har lavet. (pladask vandet - mangler et i - slæbte de hende i stedet for slæbte han hende - manglende anførselstegn i replikker - lille d efter komma og mange andre).
Jeg synes altså jeg var opmærksom, men det understreger problemet - det er langt sværere at se egne fejl end andres.
Et umotiveret linieskift i 2. afsnit nederst ... i haven. Uden hjælp. Og forresten ... linien Og forresten stod korrekt, men røg ned i ny linie efter publicering. Har andre bemærket at det sker?
10 år siden
10 år siden
#3 Lise Andreasen (anemone42)
En effektiv historie om mobning, der bruger de 3 ord på en overraskende måde (det her er krig!). Jeg har set ideen om "A bliver filmet af B, men B bliver filmet af C" før, men ikke i dette miljø. Sådan!

Et par sproglige småting: "nu skal du altså HOLDE OP med", "Pernille, det har jeg gjort" (ville sætte Pernille sidst og ikke først, det lyder mere naturligt), "og endte pladask I vandet". Ellers slet ikke noget jeg lægger mærke til.

Jeg nupper en stjerne af, fordi jeg trods alt ikke blev trukket helt ind i historien. Så "kun" 4.
10 år siden
10 år siden
#4 Pia Hansen
Rigtig godt emne. Fin plotopbygning. Og ordene er brugt.
Men historien bliver aldrig rigtig vedkommende for mig. Der er noget skabelonagtigt over den ;-(
Derfor kun tre stjerner. En for hver af de øverste punkter.

Pia H
10 år siden
10 år siden
#5 Ditte Kunkel Klitmøller
Synes, det er en fed og spændende historie med overraskende vinkler. Det eneste, der sprang i øjnene på mig var ordet "moppet".... Så vidt, jeg ved staves det MOBBET. En moppe er jo et husholdningsredskab.
Men super godt gået!!!!

Ja, jeg har også lagt mærke til de der underlige linjeskift, der kommer, når man går til kladdefunktionen. Det er ret irriterende. Gad vide, hvad der forårsager dem???

Men, det korte af det lange - fed historie!
10 år siden