Opbygning af stemning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie om en mand, der bor i et almindeligt parcelhus. Beskriv hans vej til bussen en tidlig morgen, mens en diffus trussel lægger sig omkring ham.

Klokken er 6:30, og det er en helt normal tirsdag morgen.
Han tager sig til hovedet, en forfærdelig hovedepine banker på.
Han prøver at huske hvad der skete igår, men intet kan han huske, han ved bare at han føler sig så underlig tom inden i, og helt let.
let som en fjer, eller en fugl der rider på en af vindens bølger.
Manden ignorere det, han går ud til køleskabet, åbner det, men han føler sig ikke sulten - bare tom -
Så han vælger at springe morgenmaden over.
Istedet tager han sit tøj på og går - han skal jo nå sin bus -
På den anden side af vejen ser han sin Nabo, Niels-Peter, manden ved at de skal nå den samme bus, ligesom på alle andre helt normale dage.
De plejer at følges så manden vinker, men Niels-Peter vinker ikke tilbage, han ser så underlig trist ud idag, tænker manden.
Små snefnug begynder at dale ned fra den kolde himmel, men manden fryser ikke, han sveder heller ikke, han føler sig bare helt tom.

Da' han ankommer til busstoppestedet sammen med hans tavse nabo, sætter han sig ned på bænken og venter.
- hvor er det underligt at han ikke taler til mig idag- tænker manden.
-bare der ikke er sket noget forfærdeligt.

Så kommer bussen, han lader Niels-Peter gå ind først, men da' manden skal til at træde ind i bussen, lukker dørene sig lige for næsen af ham, og bussen kører afsted.

Manden er ikke typen der rækker fuck til alt og alle, så han vender bare om, og begynder at gå hjem ad.
Men han når dårligt at gå fem skridt, før han hører en lyd, lyden af en bus der dytter.
-det var da' underligt- tænker han, men han vender sig alligevel om, og et utroligt syn møder ham.
En stor sort bus med gardiner for alle ruder - også for charførens rude.
Manden bliver forskrækket, og kikker over på den anden side af vejen, og ser en dame med en barnevogn, hun lægger tilsyneladende ikke mærke til noget.
Manden undre sig -kan hun da' slet ikke se det-
Bussen dytter højere og højere, så manden går ind.
I bussen møder han et marreridt, så forfærdeligt, at marreridt er det bedste ord at beskrive det med.
Manden skriger - nu kan han pludselig huske alt det ´der skete dagen før.

Skriv kommentar

Besvarelsen En uhyggelig bus er publiceret 01/01-2010 16:49 af Sine Simonsen (Sinegen) under skriveøvelsen Opbygning af stemning.
Version 1 - 01/01-2010 16:49
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Du opfylder øvelsen omkring et parcelhus (der er jo en nabo) - vejen til bussen - den diffuse trussel må så være et ubeskrevet mareridt. Det er vel fint nok, men jeg tror læseren står tilbage med lidt for mange ???
Et par stykker er helt OK - det pirrer spændingen - men her står læseren tilbage med tvivl i sindet. Hvad mener forfatteren?
Damen med barnevognen ser ikke noget. Så det må være fantasi, at bussen er der. Jeg får den tanke, at manden vågner op på sygehuset. Så hele turen til bussen er en drøm? Det ville nok være OK i forhold til skriveøvelsen, men du må røbe noget mere. Der er nogle sproglige fejl - manglende r på nutidsverber Ombytning sin/hans. Gentagelse af ord tæt på hinanden (at huske ... men kan intet huske) Den kan du sagtens lave bedre uden at bruge flere ord.
Fine billeder (fugl på vindens bølger = din EGEN kliche - meget fornemt).
Stadig god stemningsbeskrivelse - man kan mærke og se det hele.
Din synsvinkel er OK - men det vil stadig pynte med lidt mindre tell og mere show, når du markerer din hovedperson og naboen.
(manden er ikke typen der råber fuck til alt og alle - prøv om du kan lave den bare lidt mere showpræget - uden at bruge ret mange flere ord).
14 år siden
14 år siden
#2 Sine Simonsen (Sinegen)
okay :D ......
altså det der er meningen er at personen er død, dagen før, hvilket han ikke ved - den bus der skulle forestille en slags "helvedes bus" men jeg var nu også lidt i tvivl om man kunne se det ^.^
14 år siden
14 år siden
#3 Pia Hansen
God klassisk opbygning.
Det er hurtigt ret tydeligt at manden er død, men at han ikke ved det. Har selv brugt dette i nogle småhistorier og en novelle. Måske derfor jeg synes det er nærmest selvlysende klart :-)
Hvorfor er det et mareridt, der møder ham i bussen? Det er vel bare andre døde?
- Men udmærket at slutte med at sandheden går op for ham.
Lidt ordfjolleri sprang mig i ordene, men ikke noget vildt slemt.
Hrm? Den står til 3 en kvart stjerne, tror jeg.
At den er lidt ordinær trækker så ned, så det bliver tre fra mig.
- men ikke dårligt det her. Slet ikke :-)

Pia H
14 år siden
14 år siden
#4 Sine Simonsen (Sinegen)
tusind tak xD .... ved godt slutningen var lidt "lam" men, jeg havde kun 400 ord.... og havde jo lyst til at lave den meget længere :)
14 år siden
14 år siden
#5 sasiadragon
Rigtig god historie, efter min mening! Jeg synes slutningen er lidt klumpet, men jeg kender det udemærket, det der med at der ikke er flere ord, og man sidder med tusindvis, der bare venter på at blive skrevet ned. Jeg kunne godt se at manden var død, da bussen bare lukkede døren. Men hvorfor var bussen så uhyggelig? Og hvordan kunne han have hovedpine når han er død? Men alt i alt en rigtig god historie ;)
14 år siden
14 år siden
#6 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Den er ret spændende og jeg havde i hvert fald ikke gættet at han var kommet af dage. Men jeg er især vild med slutningen, der giver de store ???, men på den gode måde.

Der er så nogle småting med sproget, der gør at jeg ikke kan give mere end 3 stjerner. HP virker noget flad (med ok, han er jo også "anderledes") Men en sætning som:
"Manden er ikke typen der rækker fuck til alt og alle, så han vender bare om, og begynder at gå hjem ad."
synes jeg ikke klæder teksten. Men jeg kan rigtig godt lide din tankegang og der er klart stof til en længere historie her.
14 år siden
13 år siden
#7 Ditte Kunkel Klitmøller
Uha, god historie. Nogle stavefejl hist og her, men pyt med det. En rigtig god historie, men forstår ikke helt slutningen - hvorfor er det et mareridt?
Den minder faktisk meget om en historie, jeg selv har skrevet, så derfor tænkte jeg, at manden var død allerede et par linjer inde.... det kan godt være at det er ordinært, som Pia Hansen siger - men jeg synes ikke, at denne type storyline nogensinde bliver triviel. :-)
13 år siden
8 år siden
#8 StoryTiger
Jeg kunne rigtig godt lide din historie. Det er en fed måde du skriver den på og i starten troede jeg stadig han var levende... det tog mig lige lidttid at regne det ud.

Der var et par småfejl lagde jeg mærke til... ved ik om du selv har lagt mærke til det men du skriver mareridt med 2 r'er. Og nederest nævner du noget med han "undre" sig, huk nu på du skriver i nutid.

Du holder dig jo inden for rammerne til udfordringen :D Så vil sige det er godt arbejde og du bare skal fortsætte dit skriveri da de er godt skrevet.
8 år siden