Fan fiction

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i begrebet fan fiction (fanfiction, fantic, fic, FF). Det er meningen at du skal skrive en fiktiv historie inspireret af dit yndlingsunivers, fx Harry Potter, Ringenes Herre, X-Files, Twilight, Avatar, Superman m.m. - du bestemmer helt selv hvilket univers du ønsker at genskabe.

Kongeegen øst for Oaktown, år 2748, om foråret.
Den store kongeeg stod stolt på den lille bakke i skoven. Ved siden af træet stod der en lille hytte med 2 rum, det ene var køkken/stue og det andet var et lille soveværelse. Der stod en stabel brænde op af den ene gavl til de kolde vintre. Ja det vil sige at det aldrig faldt ret meget sne og den blev højst liggende i en dag ad gangen. Sommeren kunne til gengæld blive rigtig varm, så man valgte, at gå inden døre midt på dagen.
Solen var ved at gå ned over skoven, hvilket altid fik ham til at smile. Selv når dagen havde været dårlig, så som i dag. Mennesker, tsk. Man måtte ikke slå dem ihjel og man kunne ikke leve sammen med dem. Hvorfor var han overhovedet her, hvor alle kom med krav? Ja, han boede dog ude i skoven for at få lov til at være i fred, men de blev ved med at komme med alle deres mærkelige små spørgsmål og krav. I dag havde dog været højdepunktet. Jarlen havde sendt sine skatteopkrævere efter ham, fordi han også skulle betale krigsskat. Hvilket pjat. Krigen var ovre på hovedlandet og alle med en smule omløb i hovedet vidste udmærket, at krigen ikke ville komme over på Ørkenøen.
For det første, var der ikke længere noget af værdi at kæmpe om der og for det andet havde de den farlige præstepest på øen. Ja det var altså hvad han kaldte den, de lokale kaldte den ørkenpesten, fordi den lille ørken på øen voksede ubarmhjerteligt hvert år og de smittede fik en form for små bylder der var fyldt af gul materie med nogle kalk stykker der kunne minde om sand fra ørkenen. Med den fart, som ørkenen udvidede sig med ville den nå den nordlige kant af skoven i løbet af de næste 20 år. Noget måtte der gøres, men han var jo bare en gammel mand der sad uden for sin hytte på bakken i skoven, hvor det store egetræ voksede. Det var snart 200 år gammelt og var vokset op på en lille kedelig ø, hvor der ikke var sket noget videre af betydning i de første 150 år.
De sidste 50 år havde dog været meget mere aktive, hvorfor sad han dog her og tænkte på træet.
Det ville jo alligevel ikke løse hans problem.

Skriv kommentar

Besvarelsen Ørkenøen er publiceret 08/01-2010 13:11 af Bo Schlichting under skriveøvelsen Fan fiction.
Version 1 - 08/01-2010 13:11
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Bo Schlichting
Jeg burde måske sige at vi er dungons & dragons verdenen. ;)
14 år siden
14 år siden
#2 Carsten Breuning (carstenb)
Jeg kan desvæære ikke kommentere denne hsitorie da jeg fakisk ikke aner noget som helst om originalen. Men umiddelbart giver den godt udtryk for en stemning, dog er der mange kommafejl. Og jeg må sige at hvis jeg, som skriver utrolige dårligt dansk kan fange dem, er der nok en del.

Ah, nu læste jeg lige din kommentar at vi er i dungeons & dragons verden. Den kender jeg desværre intet til (hivlken jeg nok burde da jeg godt kan lide SF). Men som sagt giver historien en god stemning
14 år siden
14 år siden
#3 Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
ja je syntes oså det er fint. godt at du fortæller os lidt om universet. putter os lidt ind i historien. det gør historien mere reel end hvis vi bare havde hørt ham sidde der og kigge ud. der er dog nogle ting der forvirrer mig. for det første skal du have flere kommaer. men du nævner også at han hader mennesker og vil æde dem, men til sidst siger du at han er en gammel mand. er der noget jeg har misforstået. forstår heller ikke hvornår han kigger på egetræet, når der er sket meget de sidste 50 år. er du ironisk her? i såfald syntes jeg det skal bedre frem. måske er det bare mig

helt fin historie
14 år siden