Fan fiction

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i begrebet fan fiction (fanfiction, fantic, fic, FF). Det er meningen at du skal skrive en fiktiv historie inspireret af dit yndlingsunivers, fx Harry Potter, Ringenes Herre, X-Files, Twilight, Avatar, Superman m.m. - du bestemmer helt selv hvilket univers du ønsker at genskabe.

Trix sidder og læser i en stor bog med sort omslag. Hendes ugle, Voldemort, opkaldt efter alle tiders største mørke troldmand, sidder og småsover dovent i sit rustne bur ovenpå hendes kuffert, der ligger over for hende. Hun lægger bogen fra sig, trækker forhænget på kupédøren ned og trækker den store sweater over hovedet. Et tyndt brev falder ud og hun samler det op, lægger sweateren fra sig på sædet og vender og drejer det, før hun åbner det.

Kære Trix
Din far og jeg har efter længe overvejelser valgt at skrive dig dette brev. Eller, det har jeg eftersom din far har forladt os allerede mens du er hos mig. Mit navn er Bellatrix, du har dit navn efter mit, og jeg ønsker at du måtte blive en fremragende heks på Hogwarts og den stærkeste som din far i sandhed var. når du er blevet sytten og er færdig med eksamenerne på Hogwarts vil jeg bede dig opsøge Draco Malfoy og hans familie. Han er også blevet tilsendt et brev fra mig om din eksistens og vil helt sikkert tage godt imod dig.

Med venlig hilsen, Bellatrix Lestrange(Og din far Tom Marvolo Riddle)

Trix stirrer på brevet, fnyser og lægger brevet ovenpå sweateren, før hun trækker skjorten over hovedet og stikker det i nederdelens lomme. Tom Marvolo Riddle?, tænker hun, Bellatrix Lestrange? Hun ryster på hovedet og propper sweateren og resten af tøjet ned i kufferten, end ikke bøger eller en kedel har hun, for hvem har råd til det når man bor på børnehjem? Og først denne dag stødte hun på Harry Potters kone, Ginny Weasley, der tilbød hende at bo hos dem indtil hun var færdig på Hogwarts og blev selvstændig.

Idet hun sætter sig på sædet igen og stirrer mod Voldemort, bliver kupédøren åbnet og ind træder en dreng med kulsort hår og grønne øjne..

Skriv kommentar

Besvarelsen Turen til Hogwarts er publiceret 08/01-2010 13:49 af Kischii Hikikomori (Talan) under skriveøvelsen Fan fiction.
Version 1 - 08/01-2010 13:49
Besvarelsen er på 310 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Noesgaard
Hej Talen...
Din historie virker en smule overfladiske, det er som om, at du ikke går nok i bund med dine karaktere, og jeg kan ikke rigitig forsvinde ind i den. Du har mange grundlæggende ting med, men alligevel har jeg en hvis tvivl om hvor jeg befinder mig, og så har du en del rod med karaktererne. Da Bellatrix Lestrange aldrig ville skrive sådan, faktisk var hun ligeglad med alt og alle, undtagen hendes øjesten Voldmort, og hvis man går helt i detajlerne blev hun også drabt af Molly Weasley.

Jeg mangler noget dybte i historien, hvilket trækker den ned, men på den anden side har du mange relevandte ting med, som siger hvilken genre og bog vi har med at gøre.
Forsat go' skrivelyst.
10 år siden
10 år siden
#2 Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
jeg tror jeg overordnet syntes din historie er god. faktisk er plottet overraskende godt. du sætter det i fremtiden og bygger videre på begivenhederne fra harry potter. godt gået.

dog må jeg også tilhænge mig den tidligere kommentarer. det virker som nogle overfladiske karakterer og jeg kan ærligt talt ikke finde ud af hvem hovedpersonen er. altså hendes far er voldemort og bellatrix, men hun har aldrig vist det. hun er forældre løs. men så er hun alligevel vild med voldemort selvom hun ikke ved at det er hendes far. men det finder hun så ud af nu, ved et brev. men hvordan er det havnet hvor det er. virker lidt for "convienient".så er der også det med ginnys tilbud. men hvis hun er vild med lord voldemord ville hun da ikke bo ved dem. og så møder hun harry potter til sidst eller hvad?

generelt så´er der masser af gode ting. virkelig gode plot elementer. men når de ikke bliver fortalt færdig. når du ikke går i dybden med karakterer bliver det lidt ødelag. der er for meget af det gode så at sige. udvid endnu og forklar hvordan det hele hænger sammen, eller fjern nogle af alle de modsigende detaljer. det er mit råd.

alt dette er desuden ment for at hjælpe. hvis du kigger på min beskrivelse til denne øvelse, tror jeg netop at jeg har lavet de samme fejl som dig. så du kan jo give mig den samme kritik hvis du vil. problemet ved disse skriveøvelser er at man skal begrænse sig, hvilket kan være svært for nogle mennesker (specielt mig), og når det så er fanfiction så kan det blive endnu mere forvirrende for dem der skal læse det.

Hilsen CHristian
10 år siden
10 år siden
#3 Kischii Hikikomori (Talan)
Man får egentlig ikke rigtig lov til at gå i dybde med disse skriveøvelser, de er jo alle 'kun' på, tror jeg, 300 til 450 ord eller sådan noget. Havde det været sådan, at man kunne komme mere i dybden og ikke skulle tænke over begrænsningen, ville jeg måske kunne skrive den mere forstående. Og sandt at sige gik jeg heller ikke meget i dybden, da jeg selv har eksperimenteret med lige netop Trix som hovedperson i en fanfic fra min side.. Og jeg ved godt at Bellatrix bliver dræbt af Molly, men hvordan skulle denne person kunne eksistere uden en mor? Og alle ved jo, at Voldemort ikke var meget for mugglere og sådan. Det med at Molly dræber Bellatrix tænkte jeg heller ikke yderligere over, da jeg begyndte at forsøge at skrive en fanfic til HP...
Hun møder hans søn, James. Jeg har fået ham til at ligne sin far lidt, så vidt jeg husker skrives der ikke noget i bogen om hans hår og øjenfarve, så derfor får jeg ham til at lyde lidt som Harry.. Og visse følelser må Bellatrix da have haft på et eller andet tidspunkt..
Jeg har også svært ved rigtigt at se hvorfor der ikke må komme flere ord i fortællingerne og overraskes meget over, når der er brugt mange mellemrum for eksempel i en historie(Det forvirrer mig lidt at der kan være så mange mellemrum). Jeg kan godt finde på måske bare at ville skrive en lille historie, der så bliver bygget videre på som jeg får den skrevet. Pt er jeg igang med en historie på papir, som jeg løbende ville oversætte til russisk(Kun med tegnene, jeg kan ikke sproget), men siden lagde jeg oversættelsen til side og ville skrive historien færdig først så jeg ikke glemte det, jeg fandt på til den. Og der er kommet en hel del ord ud af det...-_-'

Men jeg takker for kritikken selvom noget af det nager mig lidt, kan ikke helt forstå det, men vil nærlæse det senere og forstå det..
=^.^= Kattehilsen Talan =^.^=
10 år siden
10 år siden
#4 Anna Holm (Anna Luminara)
Det er fuldstændigt lige meget, hvor død Bellatrix Lestrange er... En af grundreglerne for FF er, at man sagdens kan klippe i tid og tage fraværende eller afdøde personer med ind. (I min egen besvarelse til denne opgave har jeg for eksempel placeret min jeg-fortæller på et sted, hvor han slet ikke befinder sig på det tidspunkt i den oprindelige historie.) Men nok om det.

Til gengæld forvirrer det mig, at du skriver i nutid og pludselig skøjer til datid, og så tilbage igen. Nutid kan være god at udtrykke sig i, hvis man vel at mærke har et jernsolidt greb om sine karakterer og sin stemning. Og det har du ikke. At det er en kort skriveøvelse, er absolut INGEN undskyldning for ikke at gå i dybden og give historien liv. Faktisk er det netop det du skal bevise, at du kan på max. 450 ord.
Jeg skal ikke til at gentage det de andre allerede har skrevet, men det passer for størstedelen. Jeg har ingen føling whatsoever med, hvem denne Trix er. Og at hun har en ugle der hedder Voldemort, og desuden bor hos Weaslyerne gør ikke forvirringen meget bedre. Ja, der er ganske vidst træk til en god FF, men så er det jo godt at man altid kan rette og revidere. ;)
Du skal dog have det 'thump up', at du staver fint og har en god sætningskonstruktion.

Du siger at du ikke forstår kritikken? Så tag et kig på en proffessionel tekst, af en hvilken somhelst udgiven forfatter, og sammenlign den med din egen. Nu ved jeg ikke om du bruger nutid konsekvent (jeg har set en anden skriveøvelse af dig, hvor du også gør det), men hvis du gør, så tag det lige op til revision! Det er et af mine råd, i hvert fald. ;)
Men, keep it up. :) Og få genlæst den tekst, hvis du mener noget med den.
10 år siden
10 år siden
#5 Lise Andreasen (anemone42)
En fin lille, afsluttet historie i Potter-universet, og den tilføjer lidt til hvad vi allerede ved fra bøgerne. Opgaven bestemt løst.

Sproglig småting: "Mit navn er Bellatrix, du har dit navn efter mit, og jeg ønsker at du MÅ blive en fremragende heks på Hogwarts".

Ellers ikke noget sprogligt.

Desværre kommer historien mere til at handle om brevet, end om hvordan Trix reagerer på det. Derfor bliver jeg ikke helt fanget ind. Men jeg er da spændt på hvem der træder ind.

Hm. 3,5 stjerne, rundet op til 4.
10 år siden
10 år siden
#6 Pheme2
Synes det er et fedt plot.. det skal du have .. sad og tænkte videre selv, så det er kun positivt!
10 år siden
5 år siden
#7 Amanda Sofie Jensen (AmandaSofie)
Jeg kan godt lide ideen om et barn af Voldemort og hendes historie. Det er en interessant ide man godt kunne bygge videre på :-)
5 år siden