Fan fiction

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i begrebet fan fiction (fanfiction, fantic, fic, FF). Det er meningen at du skal skrive en fiktiv historie inspireret af dit yndlingsunivers, fx Harry Potter, Ringenes Herre, X-Files, Twilight, Avatar, Superman m.m. - du bestemmer helt selv hvilket univers du ønsker at genskabe.

Det lille skib bumpede gennem ormehullet. Kaptajnen og piloten diskuterede den bedste strategi for at finde Jake. Kaptajn Sisko havde nægtet at lade nogen andre ledende officerer bruge tid på at finde hans søn, der endnu en gang var på afveje. Til gengæld var det her en god træningsmission for Chris, og hun var glad gået med til at være observatør. Så nu sad hun her på bagsædet og -- observerede.
Skibet gav et ekstra hårdt bump, og piloten undskyldte: det var som om der var ekstra mange hvirvler den dag.
Kaptajnen mumlede for sig selv: "Vi ved jo ikke en gang, om han bare er taget til det nærmeste solsystem, eller om han er taget længere væk. Hvor skal vi starte?"
"Anden stjerne til højre."
Sisko vendte sig med et ryk. "Hvad sagde De?"
Chris havde siddet med lukkede øjne, men spærrede dem nu op. "Det ved jeg ikke, hr. kaptajn!" Hun kiggede skeptisk ned i sin kaffekop. "Har de puttet noget i raktajinoen?"
De kom i det samme ud på den anden side af ormehullet. "Der er ikke noget i vejen for at vi starter der, hr. kaptajn. Jeg kan lægge et søgemønster ind, der har den stjerne som udgangspunkt. Det ene sted er lige så godt som det andet."
Kaptajnen tøvede et øjeblik, men besluttede sig så. "Meget vel." Piloten tastede programmet ind, og skibet gled i en blød kurve hen mod mønsterets første stjerne, warp 2.

Den unge, optimistiske læge gjorde sit bedste for at se alvorlig ud. "Jeg kan ikke se nogen fysisk eller fysiologisk årsag til, at De kan komme med sande profetier. På den anden side har ormehullet før lavet numre med vores begreb om tid. Måske så De blot en lille snip af fremtiden?"
Sisko -- både senior og junior -- så ikke helt tilfredse ud med den forklaring. Godt nok havde kaptajn Sisko selv oplevet at være i profetiernes vold, men han mente, at han var en af de ganske få, der havde adgang til den slags. Jake Sisko var på den anden side mest utilfreds med, at hans lille eventyr var blevet så kort, og han troede, at der var nogen, der havde sladret til fændrik Chris Anderson.
Men Chris havde ikke øje for dem. "Kommer det til at ske igen?"
Lægen smilede. "Jeg kan ikke love det kommer til at gentage sig. Jeg kan heller ikke love det kun skete en enkelt gang. Måske har den forhøjede neutrino-stråling i ormehullet sat en proces i gang, der ikke er sådan til at stoppe. Vi må se tiden an."
Chris var heller ikke tilfreds. Men det lod til hun ikke kunne få en bedre besked. I dag.

Skriv kommentar

Besvarelsen Oraklet, begyndelsen er publiceret 08/01-2010 16:27 af Lise Andreasen (anemone42) under skriveøvelsen Fan fiction.
Version 1 - 08/01-2010 16:27
Besvarelsen er på 446 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Okay, jeg havde ellers et par andre idéer, men når vi udtrykkeligt bliver bedt om at skrive i vores yndlings-univers ...

Og hvis I får en fornemmelse af cliffhanger, har I helt ret! :-)
11 år siden
11 år siden
#2 Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
ja der er sandelig noget på færde her. den første del går jo strygende. enkelt og simpelt. når du så laver linjeskift og fortsætter men nu i en forskudt tidslinje. et parallelt tidsunivers. så bliver det forvirrende. ideen er god. faktisk rigtigt godt. og udførelsen faktisk også. men personligt syntes jeg nu ikke det fungere, med så få svar på teksten. jeg ved ikke. hvis vi havde fået nogle flere svar. måske er det bare det at jeg ikke forstår. jeg tror jeg syntes det er godt det du har skrevet ville bare ønsket jeg kunne forstå det lidt bedre. at der var en fortsættelse så jeg kan læse mere.for til sidst er der simpelthen så meget jeg ikke forstår. de er taget til den stjerne og hvad så. så har de hoppet i tiden, og en af dem har set nogle profeter. er det chris. og jake er sur over at han er blevet hentet så tidligt. og så er der faderen der normalt er ved profeter. måske kunne du beholde størstedelen af denne cliffhanger men bare omformulere den så det bliver lidt mere tydeligt hvem der har gjort hvad. hvem der føler hvad og så videre. så vi sådan set ved hvad der er et mysterie. for her flyder det hele bare sammen for mig. igen er det måske bare mig. jeg er jo ikke inde i universet
11 år siden
11 år siden
#3 Lise Andreasen (anemone42)
Efter linjeskiftet er ikke en forskudt tidslinje, det er bare "senere samme dag".

Chris profeterer hvor de kan finde Jake, og der finder de Jake.

Jeg håber det hjælper lidt.
11 år siden
11 år siden
#4 Pia Hansen
Hej

Jeg kender vist ikke den konkrete sciencefiktion-roman eller TV-serie bag denne historie. Men genren er mig ikke ganske ukendt.
Jeg synes historien fungerer rimelig godt, som "minstream" sciencefiktion - og der er også mulighed for at den kan udvikle sig sådan rigtig interessant, for dette er mest en begyndelse. Ikke? :-)
Cliffhangeren virker.
Der er mest godt at sige om historien, men den fremstår en lille smule rodet og uoriginal, så jeg hapser en enkelt stjerne.

Pia H
11 år siden
10 år siden
#5 Cumber
Jeg går ud fra, at det er Star Trek universet vi er i, og det er ikke noget jeg kender så meget til. Efter at have læst den et par gange fangede jeg tråden, og så er den jo faktisk ganske godt skrevet.
10 år siden
10 år siden
#6 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Jeg genkender ikke universet som sådan (altså særlig serie eller film), men vi er jo ovre i Sci-fi-afdelingen. Jeg måtte læse teksten flere gange, for at få det hele med. Sandsynligvis fordi der bruges en del (for mig) ukendte begreber og egennavne jeg først skal til at lære at kende. Men jeg kan se, der er flere "orakel"-historier, så jeg læser videre. Kun tre stjerner, fordi jeg var nødt til at gå tilbage og læse forfra et par gange, men det kan sagtens blot være mig. Kan godt lide at de flyver gennem ormehul. Fin scene.
10 år siden