17, 18, 19

Talentet

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie som omhandler en hovedperson der besidder et bestemt talent. Bestem selv hvor og hvornår talentet kommer til udtryk, og om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Som forfatter skal du ikke afsløre hvad talentet går ud på, lad det være op til læseren selv at fortolke. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det".

Jeg talte sekunderne, men da jeg kom til tyve kom jeg ind i en meditations lignende tilstand. Stille og rolig begynde varmen fra solen og strandsandet at varme min krop. Jeg kiggede ud over bølgerne og så surferne vælte sig i store bølger, jeg smilede og tænkte at det burde være mig. Jeg lukkede øjnende og lod igen tankerne flyve.
Jeg mærkede en kølig briste i mit hår og var glad for at jeg kunne mærke den tykke jakke og de varme vanter. Sneen var fantastisk, den dalede stille og rolig ned fra himlen, mens jeg bare lå der og kiggede på himlen, hvor det alt sammen kom fra. Det var ikke helt til at forstå. Jeg lukkede igen øjnene.
Jeg kunne høre min mor råbe, men hvad det var hun sagde, kunne jeg ikke helt høre. Men i samme sekund kunne jeg dufte det nyslåede græs og jeg vidste straks, at jeg nu var på den gård som mine forældre plejede at sende mine søskende og jeg ud for at se andet end by-livet. Jeg så min bror løbe forbi mig, det var fordi mine forældre var kommet for at hente os. Min bror hadede den uge på gården, mens min søster og jeg mente at det var den bedste af dem alle. Jeg strakte mine arme og mærkede græsset mellem mine fingre. Idet var der en hånd på min skulder og jeg gispede, min mund fyldtes med vand og jeg kom tilbage til virkeligheden.
Jeg kiggede forvirret rundt men fandt hurtig ud af hvorfor der var en hånd på min skulder. Der var noget galt troede jeg, men min træner fortalte mig at jeg havde bevæget mig meget, som om jeg kæmpede meget for at blive ved og de troede ikke jeg var faldet til ro. Så de valgte at stoppe træningen selvom jeg blev under.

Skriv kommentar

Besvarelsen 17, 18, 19 er publiceret 06/03-2010 00:34 af KoRn under skriveøvelsen Talentet.
Version 1 - 06/03-2010 00:34
Besvarelsen er på 308 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 IdaEjnar
Hej KoRn

Jeg forstår ikke hvad teksten handler om. Jeg forstår ikke hvad talentet er. Er det et talent for meditation? Hypnose? Surfing? Talent for at være flere steder på samme tid? Rejse ved tankens kraft? Jeg tror jeg nærmer mig...... :)

Jeg synes trods min forvirring at dit sprog er godt. Og man kan mærke det skiftende vejr og dufte det nyslåede græs.

Kh Ida
10 år siden
10 år siden
#2 peterpedal
Hej KoRn

Jeg synes det er en genial tekst, og jeg forstod straks at det var fridykning der var tale om. Og jeg var oven i købet lidt ærgerlig (hi hi), fordi jeg selv har gået og barslet med at lave en løsning med fridykning som talent, fordi det kunne give en helt speciel sansebeskrivelse. Men jeg er glad for at du kom først, for du har løst opgaven så utrolig flot!

Fedt at du netop kommer rundt om en masse tanker - det gør læsningen ekstra sjov, når man ved hvad der sker rent praktisk.

Nu elsker jeg at se programmer om fridykning, og har set Luc Besson "Le grand bleu" (The Big Blue) flere gange (fantastisk fransk film), så jeg fangede den næsten allerede ved at læse titlen.

Egentlig elsker jeg, at det ikke bliver skåret helt ud i pap, hvad det handler om, men jeg kan jo så også læse at Ida (ovenfor) ikke forstod hvad det handlede om, så jeg læste teksten et par gange mere, og forsøgte at se mere objektivt på den. Det eneste jeg lige kan se du måske kunne tilføje, kunne være noget med vejrtrækningen i starten, og måske komprimering af luft i lungerne. Men hvis man ikke kender fridykning, ville man nok ikke forstå den alligevel - men det synes jeg ikke er forfatterens skyld.

Jeg synes netop opgaven er løst 100% korrekt. Talentet bliver KUN vist, og ikke fortalt, og jeg synes det er vist rigtig flot.

Fem stjerner herfra.

mvh Peter
10 år siden
10 år siden
#3 Mathiilde
Forstår ikke helt hvad teksten handlede om. Hvad talentet var. Så at Peter skrev at det var om fridykning, forstår det bedre nu så.

Sproget er fint og godt..

Kun lidt stavefejl...Tager lige en...

[Stille og rolig(t) begynd(t)e varmen fra solen og strandsandet at varme min krop.]
10 år siden
10 år siden
#4 Lejsy Storm
Hej KoRn

Det er en rigtig flot fortælling, som er sanseligt fortalt.
Jeg havde heller ikke gættet, at der var tale om fridykning.

Mvh.
Lejsy Storm
10 år siden
10 år siden
#5 Pia Hansen
Hej KoRn

Jeg er helt med på, at teksten handler om at dykke, men selvom jeg nu har læst teksten flere gange, kan jeg altså ikke se, at hp har talent for det. Træneren vælger jo at stoppe jeg-personen.
Dermed synes jeg ikke rigtigt du har løst opgaven, men fortællingen om antitalent ( i hvert fald i denne situation) er velskrevet med fine sansebeskrivelser.

Pia
10 år siden