Talentet

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie som omhandler en hovedperson der besidder et bestemt talent. Bestem selv hvor og hvornår talentet kommer til udtryk, og om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Som forfatter skal du ikke afsløre hvad talentet går ud på, lad det være op til læseren selv at fortolke. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det".

Jeg vidste ikke, hvor lang tid jeg havde siddet på bænken og stirret på den samme tot græs. Til sidst sukkede jeg højlydt. Min varme ånde kom ud som en hvid damp sky. Han var forsinket.. Igen! Jeg rystede på hovedet og rejse mig, men så.. ”Heey!” Jeg vendte hovedet ved den bekendte stemme. Jeg sendte skikkelsen et hurtigt smil, måske en smule modvilligt.
”Hej skat,” hilste han og gav mig et hurtigt kram. Jeg gengældte det ikke, men trådte i stedet for et skridt tilbage.
”Mike, du kom for sent?” Han sendte mig bare et irriteret blik og sukkede.
”Sorry, jeg mødte Mikkel på vejen her over.. Vi faldt bare lidt i snak..” Hans stemme rystede en smule men kiggede så ned på mig smilende. Løgn, vidste jeg. Han hev mig hurtigt indtil sig og kyssede mig langsomt. Efter kort tid frigjorde jeg mig.
”Hvad lavede du så i aftes? Du svarede ikke mine opkald,” tilføjede jeg svagt. I et kort øjeblik forsvandt hans smil, men det gled hurtig på plads igen.
”Min mobil var løbet tør for strøm. Jeg hang bare ud derhjemme,” svarede han hurtigt og undveg mit blik. Jeg fnøs bare ad ham. Hans mobil var ikke løbet tør for strøm. Hvorfor lyve for mig? Jeg tilføjede et hurtigt og bredt smil.
”Nu var du vel ikke sammen med Emilia?” Jeg prøvede at smågrine og blive ved med at smile. Jeg tænkte på den søde lille pige med de gyldne lokker og skiftende smag i fyre. Hun var vild med Mike, det vidste jeg, men det havde ikke irriteret mig. Sidste uge var den Henrik og næste ville det nok være Erik. Dog behøvede han ikke vide, at jeg mente spørgsmålet alvorligt.
”Selvfølgelig ikke, søde. Du er da min eneste pige,” svarede han grinende og tilføjede hurtigt: ”Jeg elsker dig jo, Freja..”
Mit smil forsvandt som dug for solen. Tårnene væltede frem. Han løj! Det skar i mit hjerte at se den perfekte mund lyve for mig. Han burde kende mig bedre. Vidste han ikke, at jeg kunne se lige igennem hans løgne?
”Mike..” ordet kom ud med en grødet stemme. Gråden sad helt nede i halsen. Man skal igennem mange svære valg igennem livet. Hvor ville jeg dog ønske dette var en af dem.
”Det er slut..” Han stod og så overrasket på mig ude af stand til at danne ord. Jeg skulle lige til at vende mig om og gå, da smerten forsvandt et øjeblik. Raseriet væltede frem.
”Hyg dig med Emilia, pusser!” Stakkels pige, men hun ville hurtig blive træt af ham.

Skriv kommentar

Besvarelsen Løgne er publiceret 05/03-2010 17:47 af Christine Sørensen (Tedonotomo) under skriveøvelsen Talentet.
Version 1 - 05/03-2010 17:47
Besvarelsen er på 429 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Brøin Menads (vilværeforfatter)
Flot historie, man er lynhurtigt inde i den;)
Nu vil jeg lige være sikker, det er "at gennemskue løgne"(eller hvad det hedder) hendes talent er ikke?:)
Man føler virkelig med hende, og gode små tegn man får på at han kunne lyve.

- Pernille
10 år siden
10 år siden
#2 peterpedal
Hej Tedonotomo

Jeg synes du har skrevet en rigtig god tekst, af en meget genkendelig situation for mange.

Når du fortæller, sidder jeg og krummer tæer over at drenge dog kan være så pokkers dumme, at de ikke kan regne ud når pigerne gennemskuer dem. Og når jeg kan sidde med sådan en følelser, synes jeg du har løst opgaven rigtig flot.

Der er dog én ting, hvor jeg synes du 'falder i' - det var jo "Show it - don't tell" it, og du har været god til at vise, at hun kan gennemskue ham, MEN du FORTÆLLER det også:

Vidste han ikke, at jeg kunne se lige igennem hans løgne?

Og det var jo lige dét du ikke skulle gøre, i en "show it - don't tell it"-øvelse.

Så hvis du lige havde slettet den lille sætning ... :)

Mange hilsner Peter
10 år siden
10 år siden
#3 Christine Sørensen (Tedonotomo)
Arg, dumme lille sætning ;) Havde jeg slet ikke tænkt på..
Tilføjede den sådan set kun fordi jeg troede det ville være for svært at se, hvad talentet var, men det ser vist ud til det ikke var noget jeg behøvede at bekymre mig om q:

Men ellers mange tak for kommentarene. Elsker at få feedback :D Haha

- Tedonotomo #
10 år siden
10 år siden
#4 Patricia Petersen (flong)
hej der.

fantastisk go tekst.
lidt en skam at du kommer til at afsløre talentet, men tror ikke at jeg kunne gøre det bedre selv. super godt skrevet og meget interessant. kan lidt genkende det fra mit eget liv da jeg havde en kæreste der var mig utro for ikke så længe siden, forskellen på den her historie, og nogen gange, det virkelige liv, kan naturligvis bare være, at pige tilgiver, og prøver at glemme det.. men kan selvf også gå som i din historie. :)
super smukt stykke arbejde. :D

mvh flong
10 år siden
10 år siden
#5 Kaare Kristensen (Hemingway)
Godt fortalt historie – deri er jeg meget enig med de andre kommentatorer.

Men hvad handler historien om?
En skarpsindig pige og en løsagtig fyr?
En jaloux pige med paranoide tilbøjeligheder?

Hvis pigen er skarpsindig, så burde du have indlagt i al fald ét afslørende bevis og omvendt hvis hun er jaloux, så burde du have indlagt et bevis på, at fyren talte sandt.

Jeg sidder i øjeblikket og hører Bob Dylans: ”The Answer is blowing in the wind” – Heller ikke han har noget svar på, hvad pigens talent er.

Hemingway
10 år siden
10 år siden
#6 Christine Sørensen (Tedonotomo)
Hemingway - er ikke helt sikker på hvad du mener? Pigen er ikke den jaloux type, hvis fyren havde talt sandt, og hun bare var paranoid, så havde der jo ikke været et talent.
Hun er en lille "superhelt" (Endda med hemmelig identitet (;) Hun er stærk og finder sig ikke noget. Med et hemmelig talent, som hun ikke en gang selv kender til, hun ved bare når andre lyver for hende.
Som flong siger kunne hun have tilgivet ham osv. men jeg ville have at hun skulle være.. Tja.. Den med magten, hvis man kan sige det sådan.. Måske en smule overdrevet.. Men hun lader ingen andre koste rundt med hende. Hun bliver ikke med en fyr som ikke er hende tro. Så hun overvejer jo ikke engang hvad hun skal gøre. Der er ikke andre muligheder for hende (:

- Tedonotomo #
10 år siden
10 år siden
#7 Kaare Kristensen (Hemingway)
Todo .... hvor i historien kan man se, at hun ikke er "en jaloux pige med paranoide tilbøjeligheder?"

Når du først har skrevet historien, så står du på lige fod med dine læsere m.h.t. at fortolke historien. Du må argumentere udfra teksten.

Jeg har det samme problem med min 'Ti scoretricks', hvor jeg må indrømme, at min negative opfattelse af jeg-fortællleren slet ikke deles med et par andre læsere. De synes, han er en sympatisk person, og at hans scoretricks er helt fine.
Desværre kan jeg ikke modbevise det.

Hemingway
10 år siden
10 år siden
#8 Lejsy Storm
Hej Tedonotomo

Han er vel det man kalder for en "smooth-operator" alligevel har han gjort regning uden vært. Hun er klogere end som så.

Mvh.
Lejsy Storm
10 år siden
7 år siden
#9 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Tedon, rørende lille tekst om et kæresteforhold, der knager alvorligt i furerne, og i betragtning af skriveøvelsens ordlyd må jeg jo prøve at gætte hendes talent, så du kan se om du har fået det klart frem: hun kan gennemskue en løgn meget let. Du har et godt ping-pong replikskifte mellem dem. VH Mons
7 år siden
6 år siden
#10 A'ja Fabricius Claré (Ajardo)
Flot skrevet. Der er helt sikkert mange, der ville identificerer sig med det du skriver.
6 år siden