Den perfekte cyklus

Talentet

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie som omhandler en hovedperson der besidder et bestemt talent. Bestem selv hvor og hvornår talentet kommer til udtryk, og om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Som forfatter skal du ikke afsløre hvad talentet går ud på, lad det være op til læseren selv at fortolke. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det".

Ingen forstod det, til tider glemte jeg helt selv hvad jeg mente. Men når det endelig lykkedes for mig, at snakke med et andet menneske, udnyttede jeg chancen til det yderste. Men lige meget nyttede det. De anså mig for, at være gal – men! Magen til større løgnagtigheder har jeg da ikke hørt før! Som tiden gik, blev jeg klar over, at forståelsen af min geniale tankegang ikke kunne ske i snak. Jeg måtte ikke alene gøre noget, folk ville huske mig for, men også noget der løftede sløret for det de ikke kunne forstå. Nu anser du mig sikkert for at være gal, men det vil gå op for dig – ligesom alle de andre, at i tager fejl. Og at det er jer, der lever i jeres egen lille løgn. Jo, ser du… Hver eneste dråbe vand i vor verden, har altid været her. Fordamper en dråbe, falder den igen – ikke sandt? Alt i verden har altid været her, intet er blevet fjernet eller tilføjet. At et bjerg forsvinder med årene, betyder ikke at bjerget er væk. Dog, er bjerget spredt udover hele verden. Hvilket betyder, at selvom bjerget er væk, eksistere bjerget stadigvæk bare i en anden form – ikke sandt? Sådan vil det gå igen, med alt dit sind måtte tage op. Også med os mennesker, ja nu tvivler du? Jeg tænkte det nok… Men ser du, mennesket tager form ud fra en lille celle hvor man låner byggestenene fra verden, uden vældig føde bliver fosteret ikke til noget – ikke sandt? Mennesket vokser og bliver større, ved at låne fra verden. Men dem der ikke betaler tilbage, må bøde. Og du ved, lige så vel som jeg, hvor meget du skylder. Du irriterer og pirrer denne perfekte cyklus. Du sætter den ud i en ubalance, nej! Du ødelægger den! Du må forstå, at jeg ikke kan lade dette ske. Og det er vel ikke ved en tilfældighed at verden har valgt mig for, at besidde denne viden. Når du i nat, lukker øjnene og falder ind i den verden du i forvejen tror du lever i, går jeg ud i natten for at dø. Jeg vil blive nedbrudt til jord, og igen blive en del af denne perfekte cyklus. Den cyklus i med så stort et behag, forsøger at ødelægge. Men i er alle en del af den, og i skal betale tilbage. Må døden vise jer frem til virkeligheden.

Skriv kommentar

Besvarelsen Den perfekte cyklus er publiceret 07/03-2010 19:16 af AdielR under skriveøvelsen Talentet.
Version 1 - 07/03-2010 19:16
Besvarelsen er på 409 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 S.A.S
Det er en af de få rigtig gode tekster jeg har læst længe. Jeg blev helt overrasket over at du "kun" er 18 år. For det er en meget dyb, og klog måde at tænke på!
10 år siden
10 år siden
#2 AdielR
To hundrede og fire tyve tusinde gange tak!
10 år siden
10 år siden
#3 Astrid Harboe (bette o)
Ja teksten er god ingen tvivl om det - en lille notits til en anden gang ville måske være at lave noget linjeinddeling eller hvad det nu hedder. Ellers bliver teksten meget uoverskuelig..

/Astrid
10 år siden
10 år siden
#4 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Spændende og velfortalt og også en smule uhyggelig tekst. Der er noget stormfuldt over teksten og den måde du bruger ordene på. Kan godt lidt din stil. Ikke dårligt skrevet af en 18 årig...
10 år siden
10 år siden
#5 Sara Drejer (PandoraPeace)
Jeg er meget enig i, hvad de andre har kommenteret.. Utrolig flot beskrivelse! Jeg kunne måske godt havde tænkt mig noget linjedeling, som Bette o sagde og gerne noget bedre tegnsætning. Det er sådan nogle ting, der gør, jeg gerne vil læse videre og ikke opgiver et par linjer inde i teksten, fordi det generer. Det ville jo være synd, hvis andre opgiver pga. det, når det nu er sådan en fantastisk tekst :)
10 år siden
4 år siden
#6 Shakiel Raja
decent poemZ
4 år siden