Talentet

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie som omhandler en hovedperson der besidder et bestemt talent. Bestem selv hvor og hvornår talentet kommer til udtryk, og om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Som forfatter skal du ikke afsløre hvad talentet går ud på, lad det være op til læseren selv at fortolke. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det".

”Hvad laver du så til dagligt?” spurgte fyren på barstolen ved siden af, mens han legede med sit glas.
”Jeg er selvstændige, kan man vist nok sige,” svarede jeg. Jeg tog en lille slurk af min øl, mens jeg betragtede ham i spejlet bag baren. Han var pæn påklædt, med hvid skjorte og mørk habit. Han bar et rødt ”power tie”, for det ikke skulle være løgn. Rigtig bankmand påklædning. Men det var han jo også. Bankmand altså. Han var bare ikke klar over at jeg viste det. Han var heller ikke klar over at jeg viste en hel masse andre ting om ham.
”Nåh, hvilken branche er du i?” kom den uundgåelige replik. Jeg viste han ville spørge, så jeg havde svaret parat.
”Skadedyrsbekæmpelse,” sagde jeg.
”Er der penge i det?”
”Jo, det går ganske godt,” sagde jeg. ”Jeg beskæftiger mig dog kun med større skadedyr. Jeg skal ikke arbejde så meget og pengene er bedre.” Min klient havde givet mig hans navn og adresse. Jeg havde brugt de sidste tre uger på at samle oplysninger og følge ham rundt omkring. Han førte sig frem i byen. Mercedes SLK 200 cabi’, dyre habitter, Michelin stjerne restauranter, og lyshårede duller. Duller i flertal. Dum som snot. Troede han virkeligt at ingen ville lægge mærke til at han tog fra toppen? Hvorfor fan’en er folk ikke tilfredse med den løn de får? Hvorfor skal de absolut forsøge at snyde deres arbejdsgiver? Organisationen betalte ham jo godt i forvejen, for at vaske nogle håndøre hvide. Nogen mennesker er bare fjolser. Javel, jeg skulle jo ikke klage. Hvis det ikke var for idioter som ham, havde jeg jo ikke noget at lave.
”Jamen, tak for sludderen,” sagde han pludseligt. ”Jeg bliver nødt til at løbe. Jeg har en date med en sød pige. Man skal jo have lidt på den dumme, sådan en fredag aften.” Han gav et lille blink med højre øje for at cementere mandehørmen.
”Ja, hej. Og held til med dullen.” svarede jeg. Jeg stak hånden ned i min bukselomme og lod fingrene glide over skaftet. Jeg ventede til han var kommet hen til døren, før jeg rejste mig og fulgte efter. Hans bil holdte i P-garagen overfor. Jeg tog det roligt da jeg gik over gaden. Han skulle nødigt se mig. Mine fingre kærtegnede knivskaftet mens jeg trak springkniven op af lommen. Min mave fortalte mig at jeg nu var sulten. Måske skulle jeg finde en sushi bar efter jeg gjorde det af med ham her, min nummer 23. Eller ville jeg hellere spise Italiensk?

Skriv kommentar

Besvarelsen En dag på arbejde er publiceret 07/03-2010 15:39 af Carsten Breuning (carstenb) under skriveøvelsen Talentet.
Version 1 - 07/03-2010 15:39
Besvarelsen er på 428 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Mathiilde
Ok tekst, ved dog ikke helt om jeg fik fat i talentet.. Var hovedpersonen seriemorder eller..? Var det dét, der var talentet eller var det det at han skjulte det..?

Opdagede nogle fejl..

”Hvad laver du så til dagligt?” (jeg ville nok slette t'et i "dagligt"), så der kom til at stå:

”Hvad laver du så til daglig?”

Der er kommet et e for meget på endelsen her:

”Jeg er selvstændige, kan man vist nok sige,”

I stedet:

”Jeg er selvstændig, kan man vist nok sige,”

Jeg viste han ville spørge, så jeg havde svaret parat.

Hovedpersonen VISTE ikke til fyren at han vidste, hvad han ville sige.. Det var noget han VIDSTE i forvejen

Altså:

Jeg vidste han ville spørge, så jeg havde svaret parat.


Jeg blev lidt forvirret, da dette her kom:
”Er der penge i det?”
”Jo, det går ganske godt,” sagde jeg. ”Jeg beskæftiger mig dog kun med større skadedyr. Jeg skal ikke arbejde så meget og pengene er bedre.” Min klient havde givet mig hans navn og adresse. Jeg havde brugt de sidste tre uger på at samle oplysninger og følge ham rundt omkring. Han førte sig frem i byen.


Fandt så ud af hvad hovedpersonen mente med det i slutningen. Var dog lidt forvirret da det kom.


Ellers en spændende tekst.. Fine beskrivelser..

- Mathilde
10 år siden
10 år siden
#2 Lejsy Storm
Hej Carstenb

Det var en særdeles spændende tekst. Kan se din tekst "oversat" til en amerikansk gangsterfilm, hvor der foregår mere på topplan end der kan tåle dagens ly.
Rigtig spændende.

Talentet er måske ovre i genren lejemorder?

Jeg kan godt lide vendingen: ".... cementere mandehørmen." Sådan!

Mvh.
Lejsy Storm
10 år siden
10 år siden
#3 Pia Andersson (Lautopia)
God og spændende historie.

"Skadedyrsbekæmper", ja, den var god.

Talent og "Show, don't tell" opfyldt.

Godt gået.
10 år siden