Talentet

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie som omhandler en hovedperson der besidder et bestemt talent. Bestem selv hvor og hvornår talentet kommer til udtryk, og om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Som forfatter skal du ikke afsløre hvad talentet går ud på, lad det være op til læseren selv at fortolke. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det".

"Hvor fanden tror du, at du skal hen?"
Jeg drejede langsomt om på foden. Kenneth så vredt på mig, men jeg vidste slet ikke hvorfor. Jeg ville jo bare give dem lidt privatliv. Hvorfor skulle jeg være tilstede, når de skændtes?
"Ja, var der ellers andet?" Jeg forsøgte at lyde som om, han ikke lige havde grebet mig i at stikke af fra den pinlige situation.
Min chef så bare afventende på hende. Han lagde armene over kors.
"Vil du lige gentage det, du sagde?" Hans spørgsmål overraskede hende. Jeg så over på hans kone, der blot så forvirret på dem begge.
"Kenneth, hvorfor skal du altid inddrage alle i vores problemer? Lad hende nu bare gå!" Konen lød halvhjertet. Deres diskussion, som jeg havde afbrudt ved at komme ind på kontoret, var vist ovre.
Var hans fokusering på mig bare en måde, hvorpå han kunne distrahere konen fra den diskussion, de havde ?
"Amalie, jeg tror lige, jeg må have et øjeblik alene med min sekretær", sagde han så irriteret, og konen så undrende på mig, men så gik hun udenfor.
"Hvad fanden var det lige du sagde?" Han gik helt hen til mig. Han var rasende, og hans lille halvt skaldede hoved blev langsomt rødere.
"Undskyld, men jeg har altså ikke sagt noget," sagde jeg så og så ned på mine sko.
det her var så pinligt, for jeg havde godt nok tænkt noget meget slemt vedrørende ham og hans evindelige skænderier med konen, som alt for ofte dukkede op på kontoret.
"Hvad ved også sådan en lille kælling om noget," Det lød svagt, og jeg så ikke hans læber ytre ordene. Havde han mumlet ordene?
Jeg forstod ingenting. "Hvad forgik der?" Tænkte jeg forvirret.
"Det skal jeg fortælle dig. Hvis du ikke vil fyres på stedet, så forsvinder du fra mit kontor nu. Tro mig, jeg skal nok finde en god grund til at fyrer dig, hvis du nogensinde siger sådan noget til mig igen," sagde han vredt, og hans rødmen fortog sig.
Jeg stod lammet, for jeg havde jo ikke sagt noget.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvem sagde hvad? er publiceret 29/03-2010 11:52 af Charlotte Hansen (Gry Marie) under skriveøvelsen Talentet.
Version 1 - 29/03-2010 11:52
Besvarelsen er på 346 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Lisa_F
Jeg synes godt historien kunne vaere klarere - jeg kan hverken se hvad manden egentlig vil eller om din protagonist selv har nogen anelse om det.

For mig kan han vaere paranoid, en almindelig control-freak eller en der bare vil skaendes om et eller andet med en eller anden. Det synes jeg er for mange muligheder til saadan en kort text.
14 år siden
14 år siden
#2 Blonden
Jeg må melde mig uenig, han er jo tankelæser! eller har jeg fuldstændig misforstået teksten?
Jeg synes den har en god længde til at jeg som læser kan forstå at der forgår noget underligt her, og at jeg selv kan forestille mig hvad der går forud for og bagefter vil ske, jeg får ikke stukket noget ned i halsen.
14 år siden