Talentet

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie som omhandler en hovedperson der besidder et bestemt talent. Bestem selv hvor og hvornår talentet kommer til udtryk, og om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Som forfatter skal du ikke afsløre hvad talentet går ud på, lad det være op til læseren selv at fortolke. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det".

Hun er nervøs. Meget nervøs. Endlig er der vil ikke noget, at være nervøs for. Det værste der kan ske er en dårlig placering. Men alligevel bobler nervøsiteten rundt i kroppen, fuldstændig som den gør hver eneste gang, et stævne nærmer sig. Det er en følelse hun i den grad hader. Hun har prøvet det så mange gange før, så at hun ikke bare kan slappe af og nyde det, det går hende virkelig på. Hun prøver altid at sige til sig selv, at det gælder ikke om at vinde, men om at være med og havde det sjovt. Men det er svært. For hun har altid været et rigtig konkurrence menneske, der hader at tabe, selv hvis det bare er et spil Ludo mod sin lillebror.
Hun vender sit blik op mod hylden. Hylden der hænger over hendes seng, er pyntet med diverse præmier, rosetter, diplommer, pokaler og billeder fra de mange forskellige stævner. Jo det er gået godt rigtig mange gange, og hun er enlig ret godt tilfreds med sin efterhånden ret enorme samling af præmier. Og hvorfor skulle det ikke også gå godt i dag, når det er gjort det så mange gange før? Hun kommer til at tænke på sommeren. Der skal være udvælgelse til det store landstævne. Hun håber så inderligt på, at hun bliver valgt. "Det gør du helt sikkert, du er den bedste" Får hun altid at vide af sin familie. Tja, det skal de vel sige, de er jo familie. Hun sukker og skubber Landstævnet fra sig. Nu gælder det dette stævne. Og hun må hellere se at få klædt om, og gjort Jack klar.
Hun trækker i de fine stævnebukser, tager stævne jakken og sikkerhedsvesten på, og går ud for at gøre sin sorte vallak klar.
Bare han springer godt i dag, tænker hun mens hun trasker over af mod stalden.

Skriv kommentar

Besvarelsen Stævnet er publiceret 31/03-2010 21:11 af Mette Thumand (Mette01) under skriveøvelsen Talentet.
Version 1 - 31/03-2010 21:11
Besvarelsen er på 310 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Det er en god historie om nervøsiteten før den store prøvelse. Jeg synes du formår at komme langt ind i historien før vi opdager hvad det er for et talent hun besidder. Det gør du godt.

Sådan er der sikkert en del piger der sidder og spekulere, før det går løs. Og konkurrencementaliteten er også med.
10 år siden