Inspirationsøvelse #1

Opgavebeskrivelse

Digt en lille historie ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Opdatering: antal ord er ændret fra 5 til 3 i forhold til udsendte nyhedsbrev.

Nu skulle det være. Eller jeg blev tvunget af min tvillingebror og mine forældre for snart tre år siden. Tvunget til at gå igennen noget som kunne være et slaveliv, bare for at kunne tage en studenterhue på. Jeg vil slet ikke kunne bruge min viden til noget, når jeg kommer ud. Kommer ud og væk fra gymnasiet. Kommer væk fra det sted jeg har lidt i årevis. Så næsten hellere sidde i fængsel. Det ville sikkert være meget bedre. Der kunne jeg se tv dagen lang, ligge på en briks, og ellers spise, når det var muligt. Her kunne jeg også gøre hvad jeg mest af alt ville. Bare sidde ved computeren og lade ordene strømme gennem min krop og ud på skærmen. Mærke den skønne fornemmelse, når ordene ville ud af fingerspidserne. Det var drømmen. Det var det jeg havde tænkt. Men så er der lige dem jeg delte hus med. De tiggede mig om at søge ind på et gymnasie, så kunne jeg jo altid tage en anden uddannelse, hvis jeg fortrød det med skriveriet. Vel gjorde jeg da ej, jeg behøver knap tænke, når jeg skriver, det kommer bare af sig selv. Jeg skal bare beslutte mig for et emne, og så er det dét. Pærenemt. Ingen udfordringer. Pengene ville komme af sig selv. Komme af sig selv, hvis ellers nogen gad læse, hvad jeg skrev.

Alle os, der var parat til at blive studenter stod på scenen og kiggede stolt ned på alle dem der var mødt op. Jeg fremtvang et smil til min familie. De hujede og klappede som var jeg berømt. Alle smilede. Også alle os der stod heroppe og var begyndt at ryste af nerver. Ikke fordi der var en grund til det, vi gjorde det bare. For første gang havde jeg ikke fortrudt de tre år i mit liv på gymnasiet. Jeg følte mig glad og tilfreds, da jeg kunne få min hue på. Det hele handlede om os. Om mig. Fantastisk.
Tilfældige ord: slaveliv, tvillingebror, studenterhue

Skriv kommentar

Besvarelsen I sidste ende er publiceret 20/06-2010 21:08 af Mathiilde under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #1.
Version 1 - 20/06-2010 21:08
Besvarelsen er på 331 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Sød tekst og jeg er glad for at du lod din HP få huen på.
Et gymnasium - flere gymnasier. Der er ikke noget der hedder gymnasie.
Klogt af hende at holde ud. Man tager sjældent skade af at lære noget.

Du skrifter meget mellem nutid og datid, kan godt se mønsteret, men pas på du ikke gør læseren søsyg. Ellers velskrevet og med et smil.

Mikala
13 år siden