En elektroniktester gør oprør

Inspirationsøvelse #1

Opgavebeskrivelse

Digt en lille historie ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Opdatering: antal ord er ændret fra 5 til 3 i forhold til udsendte nyhedsbrev.

I hjertet af absolut ingenting, et sted mellem Ballerup og Frederikssund på S-togslinjen, står jeg hver dag af toget. Jeg er elektroniktester. Min chef indkøber støvede routere, ledninger og fjernbetjeninger og sælger det videre. Vi tjekker ind om morgenen og ud, når vi går hjem.

"Ingen skal betales for meget, og ingen skal betales for lidt," lyder min chefs mantra, når han opdager fejl i timesedlerne. Slaveliv, tænker jeg for mig selv, som jeg sidder og stikker den ene oplader efter den anden i stikdåsen på bordet. Jeg lytter med et halvt øre til min næsten døve kollega, der fortæller, at kommunen tror, hendes mand slår deres børn. Det tror hun ikke. Jeg nikker og siger, at selvfølgelig gør han ikke det, selvom jeg selv har delt samme mistanke til en anden kollega til julefrokosten en måned forinden.

Min mor ringede i sidste uge og sagde, at jeg burde komme mere ud af døren. Jeg sagde, at jeg da tager ud af døren hver dag for at tage på arbejde. Så sagde hun, at jeg kunne få mig en hobby. Ikke gå i stå. Hun foreslog mig, at jeg kunne begynde at sy. I går efter arbejdet steg jeg af toget et stop før mit eget og gik i Stof 2000. Jeg købte en rulle grøn bomuld og et måleskema, der kan hjælpe mig med at sy efter mine kropsmål.
Så nu, i dette dyste ingenmandsland, bærer jeg på en hemmelighed.

Jeg er på vej til at blive mere end elektroniktester. Jeg gør oprør, er rebel i den monotone hverdag. Sådan en, der kæmper mod systemer. Kæmper sig ud af den triste underklasse, der hverken er skabende eller mener noget om verden. En rappenskralde, ville min mormor kalde mig, og fortælle mig, at verden nu engang er, som den er. Så jeg stiller stofrullen i kosteskabet og tænder tv'et. Jeg ser et halvt afsnit af Robinson og tænker, at grøn alligevel ikke er min farve.
Tilfældige ord: slaveliv, rappenskralde, måleskema

Skriv kommentar

Besvarelsen En elektroniktester gør oprør er publiceret 05/10-2023 18:44 af Lea Siv (L. Siv) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #1.
Version 2 - 05/10-2023 18:47
Besvarelsen er på 326 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 måneder, 5 dage siden
#1 Ulla Hexibru (heksemutter)
Hej Lea
Du er dygtig til at skrive din fortælling foldes langsomt, det kunne være starten på noget længere.
Tak for ordene fra Ulla
9 måneder, 5 dage siden
9 måneder, 4 dage siden
#2 Lars Bertram (Bertram_Merlin)
Herlig god historie :) Jeg kunne ellers anbefale en Brother symaskine, det er hvad jeg har, lol,
under de mange flyttekasser med stoffer der aldrig blev til mere end drømme.
Jeg synes der er god trip trap rytme i historien, de enkelte del historier bærer den næste med sig, og mange gode indskud og side fortællinger :)
9 måneder, 4 dage siden
9 måneder, 4 dage siden
#3 Maïa Westh (MaiiaW)
Hvor er det sjovt og en fornøjelse at læse. Jeg kender godt det der med at tage en fast beslutning om at NU skal det være og så købe en hel rulle i stedet for at starte med en halv meter og prøve det af først. Næææhh nej... NU skal det være. Jeg kommer til at tænke på A.A.Milnes fortælling om Tigerdyret, der i sin søgen efter hvad han kan lide og dybest set søger efter sin identitet kunne have sagt at syning er simpelthen det BEDSTE tigerdyr ved, og går all in indtil han finder ud af at det ikke er det. Tak for at dele...
9 måneder, 4 dage siden