Dobbelt cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. Denne gang skal historien dog også startes med en fortsættelse på en foregående knibe. Lad det eventuelt være op til læseren selv at gætte lidt med i forbindelse med den foregående. Hvis du har besvaret den første Cliffhanger-skriveøvelse kan du eventuelt også benytte denne øvelse som en fortsættelse. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Jeg lå på asfalten, med hovedet nedad. Mit hoved dunkede som om der sad en muggen mand og hamrede på indersiden af mit kranie. Dunk-Dunk-Dunk. Men jeg ville ikke vise at jeg havde ondt.
"nååå, hvad skal vi så gøre med dværgen?" lød en hånlig stemme. De kaldte mig altid dværgen, fordi jeg var den laveste i klassen. En anden stemme svarede: "Vi kunne smide ham i søen?" Så grinte de alle tre, og hankede op i mig. Jeg kunne ikke svømme. Nu var jeg virkelig bange. Jeg råbte ting som: "Stop" og "la' vær'" og "slip mig", men lige meget hjalp det.

Vi stod foran søen, og jeg sprællede af alle livsens kræfter, men de var fuldstændig ligeglade. "Eeen... Too..." Sagde de, mens de svingede mig frem og tilbage. Tårerne strømmede ned af mine kinder, og jeg hulkede. Skulle jeg dø nu?
Men i sidste sekundt hørte jeg en stemme, som jeg på alle andre tidspunkter ville hade, men nu kunne lyde som en engels. "Hvad i al verden laver i her drenge?"
Hr. Eriksen. Sure, uvenlige, vrede, velsignede hr. Eriksen. Et øjeblik så drengene helt forfjamskede ud. Så slap de mig og løb af alle kræfter. Jeg lå på jorden med blod og tårer i ansigtet. "Jamen, knægt, du er jo helt våd i ansigtet. Hvad er der sket? Kom med op til mig og få et eller andet at drikke." Måske var hr.Eriksen ikke så slem endda.

Da hr. Eriksen, som faktisk var meget flink havde fået hele historien, og jeg havde fået noget at drikke, gik jeg hjem ad. Jeg var meget rystet, og kunne ikke helt stå på benene. Jeg var ikke helt sikker på, om jeg stadig var i live, og om de tre drenge stod bag ved det næste gadehjørne. Da jeg skrånede igennem parken, for at komme hurtigere hjem, så jeg en bevægelse bag en busk. Jeg vende mig hurtigt om, gled, og skred ned i søens grumsede vand. Jeg nåede ikke at skrige, før min mund var blevet fyldt op med vand.

Skriv kommentar

Besvarelsen Jeg kan ikke svømme er publiceret 19/07-2010 21:55 af sasiadragon under skriveøvelsen Dobbelt cliffhanger.
Version 1 - 19/07-2010 21:55
Besvarelsen er på 342 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Sasiadragon

Ja, så sidder jeg bare her og håber at den sure, velsignede hr. Eriksen af en eller anden grund er fuldt efter den arme hovedperson. Og at han får ham halet op af vandet.
Uha da for en væmmelig historie egentlig. Sikke en væmmelig opførsel plageånderne har :-(
Noget af en cliffhanger. Den kunne stå som slutning på en tragisk historie, for det virker jo som om at alt nu er forbi, men der kan også ske noget heldigt. ..
Du har opfyldt opgavekravene.
Er der nogen børn, der kalder nogen "hr" nu om stunder? Eller foregår historien for nogle år siden?

Pia Hansen
11 år siden
11 år siden
#2 shoko-san
kunne godt li din historie :)
da jeg så overskriften "jeg kan ikke svømme"
tænkte jeg "Hey! jeg kan heller ikke svømme! xD" god historie, den dreng er jo mere uheldig end mig xD

og sikke nogle dumme drenge der mobber ham D:!!

øh så igen god historie 5 stjerner!
11 år siden
11 år siden
#3 Daramyth
Jeg synes personen er sådan lidt uheldig at være tæt på vandet hele to gange, men du har opfyldt kravene, og det er rigtig fint skrevet. : )
11 år siden
11 år siden
#4 Asat
Godt relevant emne. Synd at han drukner til sidst:/
11 år siden
11 år siden
#5 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Cliffhanger både først og sidst. Til mit temperament tager det lang tid før den første cliffhanger bliver overstået.

Historien: Okay.

Det sproglige: lidt stavefejl hist og her, ellers ikke noget, der springer i øjnene.

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
11 år siden