Dobbelt cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. Denne gang skal historien dog også startes med en fortsættelse på en foregående knibe. Lad det eventuelt være op til læseren selv at gætte lidt med i forbindelse med den foregående. Hvis du har besvaret den første Cliffhanger-skriveøvelse kan du eventuelt også benytte denne øvelse som en fortsættelse. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Øjnene var helt udspilede. Både af rædsel og fordi han næsten intet kunne se i den mørke skov. Han vidste ikke om det var virkelighed eller fantasi. Hans hoved føltes vådt og han havde enorme smerter over øjenbrynet. Han tog sig til hovedet hvor det gjorde ondt og kunne mærke en stor, dyb flænge. Han fortrød at han havde valgt at gå gennem skoven klokken to om natten. Han hørte sine egne skridt gennem blade og knækkende grene. Lyden stod ikke alene. Han kunne høre skridt bag sig, der hastigt kom nærmere. Han fortsatte ad den vej han kendte så godt. Havde han dog bare taget vejen i stedet. Han prøvede at kigge op gennem trækronerne, som han havde lært i militæret.
”Når man ikke kan se stien i mørket, er den i trækronerne”, havde hans sergent sagt.
Det huskede han nu. Han snublede over nogle rødder og lå stille et øjeblik. Nok til at vende ansigtet for at se hvem der var efter ham. Han så en svag silhuet og lagde mærke til øksen som hang løst fra en arm. Han var så udmattet at han mest havde lyst til at blive liggende, men alligevel rejste han sig op igen og løb videre. Nu kunne han endelig se vejen i udkanten. Vejen var dejligt oplyst. Han løb for sit liv mod lyset. Han kunne mærke at hans krop ikke ville mere, det var som om at alting foregik langsommere og langsommere. Jo tættere på lyset jo længere væk føltes det. Bag ham kunne han høre lyden af skridt, knækkede grene, et åndedræt. Han kunne mærke eksistensen af, at han snart skulle dø. Han kunne se lygtepælen ude på vejen nu. Lysende og befriende. Han kunne mærke hvordan knæene blev til smør under vægten af hans egen krop. Han faldt ned på knæ og rullede om på ryggen. Han vidste at han ikke kunne nå i sikkerhed. Hans hænder var kun nogle meter fra vejen og han strakte dem mod lygtepælen, samtidig med at han pludselig kunne se sin forfølger stå over ham med spredte ben og en blinkende økse højt hævet over hans hoved. Ansigtet blev pludselig tydeligere, i blå blinkende lys. Han lukkede sine øjne.
I samme øjeblik som alt blev hvidt hørte han en stemme sige: ”Holdt!”, efterfulgt af 2 høje skud.

Skriv kommentar

Besvarelsen Løb for livet er publiceret 14/02-2011 23:53 af Bjørn Jensen (spicey) under skriveøvelsen Dobbelt cliffhanger.
Version 1 - 14/02-2011 23:53
Besvarelsen er på 385 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Lizette Sonne (Lizette-Amalie)
Selvom det er tre år siden du skrev dette, læste jeg den nu og ville ikke, ikke komme med min ros:
uuh sikke et drama - jeg følger klart med i næste afsnit. God cliffhanger og godt skrevet synes jeg. Masser af drama, egentlig uden så mange ord og forklaringer men det virker godt..
7 år siden