1 år, 5 måneder siden

Slået ned

Dobbelt cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. Denne gang skal historien dog også startes med en fortsættelse på en foregående knibe. Lad det eventuelt være op til læseren selv at gætte lidt med i forbindelse med den foregående. Hvis du har besvaret den første Cliffhanger-skriveøvelse kan du eventuelt også benytte denne øvelse som en fortsættelse. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Jeg vågnede op med hovedet fuldt af kaos. Hovedpine og smerter i benet. Varm og blød seng. Jeg var på sygehuset. Jeg fik spørgsmål om hvad jeg hed og så videre.

Jeg fik at vide at jeg sandsynligvis var blevet slået ned bagfra. Jeg havde slået hovedet og især højre ben, været bevidstløs. Ikke noget brækket.
Jeg kunne ikke huske hvad jeg hed.

Det var i starten af mit ophold på Manhattan hvor jeg efter min uddannelse som journalist havde fået et stipendium, så jeg kunne arbejde videre med kriminalstof. Jeg havde, med min tantes hjælp, været heldig at få ansættelse på en større avis i New York. Jeg var nu godt i gang med at grave i nogle sager.
Kriminalreporter er et dejligt ord.

Jeg var kommet gående på fortovet, efter at have været inde i en større kiosk og købe cigaretter og så husker jeg ikke mere. Jeg mener ikke at jeg havde haft andet på mig end nøglen til min lejlighed på 12. sal der lå lige om hjørnet.

Som dagene gik, begyndte min hukommelse at vende tilbage. Jeg kunne nu huske hvad jeg hed og der blev taget kontakt til min tante der boede på Manhattan, mine forældre og min avis. Udskrivelsen nærmede sig. Mit sengebord bugnede af velmente buketter. Jeg var fuld af en følelse af frygt og uvished.

I en eftermiddagsdøs, på en af de sidste dage på sygehuset, huskede jeg pludselig, at jeg måtte have glemt min røde pung på disken i kiosken hvor jeg havde købt cigaretter. Jeg havde ingen hævekort og lignende i pungen men derimod lidt småpenge samt nogle notater angående sager jeg var ved at fordybe mig i.
Jeg husker at der havde været en ond og uhyggelig stemning i kiosken. Jeg besluttede alligevel at jeg ville møde op i kiosken når jeg var rask.

Et par dage efter udskrivelsen mødte jeg op i kiosken og spurgte efter min pung. Den skulende ekspedient kunne ikke huske mig men gik ud i baglokalet for at se om der lå en rød pung blandt glemte sager.

Imens jeg stod og ventede, fik jeg øjenkontakt med en mandlig kunde. Han kiggede meget intenst på mig, med et dæmonisk smilende, meget vidende og ondskabsfuldt blik der fik det til at isne i mig, for nu huskede jeg dette blik og dette ansigt, fra den dag jeg var derinde sidst.

Jeg besvimede.

Skriv kommentar

Besvarelsen Slået ned er publiceret 06/03-2021 14:37 af Ulhan under skriveøvelsen Dobbelt cliffhanger.
Version 1 - 06/03-2021 14:37
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 5 måneder siden
#1 Louise Amkær (Anlou)
Det er en spændende øvelse men absolut ikke let at begynde på en cliffhanger og slutte med en til. Jeg kan godt, hvordan du lader det være op til læseren, hvilke historier journalisten arbejder på og hvilke noter, der mon er i pungen. Det giver noget til spændingen i historien.

I flosklerne af forfatter-tips har jeg læst, at man skal være varsom med begyndelser, der er "jeg vågnede", "en ny dag gryede" og lignende. Her virker det, fordi der skal være den begyndende cliffhanger. Jeg tror måske, at i stedet for at "slukke lyset" for hovedpersonen, så kunne han handle, løbe mod døren, dukke sig for et indkommende slag, mumle et bandeord mens erindringen om første gang i kiosken stod klare i hans hukommelse.

Det tegner til en spændende historie. Får den ikke sin egen novelle?
/Louise
1 år, 5 måneder siden
1 år, 5 måneder siden
#2 Rud Stenfisker (Stenfisker)
Hej Ulhan god historie med en noget skræmmende oplevelse. Man sidder tilbage med en cliffhanger og venter på en to'er fra din hånd. Jeg håber ikke du endte på hospitalet igen ;-)

hilsen Rud
1 år, 5 måneder siden