Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Det bliver værre end tortur, tænkte hun, mens hun sad som forstenet og stirrede ned i gulvet. Hun var udmærket klar over, at det var en stor fejl som hun havde begået, og nu var tvunget til at sidde her. Hvorfor var jeg også så dum at hoppe med på den leg, blev hun ved med at tænke. Jeg burde være klogere end at blive taget på fast gerning og nu bare afvente min hårde straf.

Et par tårer pressede sig på, da hun kunne høre bødlen nærme sig døren. Det værste og mest sandsynlige der kunne ske var, at hun ville blive frarøvet hele sit liv. Det var ikke til at holde ud at tænke på, og et kort øjeblik sneg en tanke sig ind i hendes sind om at lave et flugt forsøg.

Døren fløj op, og der stod han pludselig og kiggede ondt på hende. Hun vidste med det samme, at hun ville få ret med hensyn til sin hårde skæbne. Han sagde intet, men rakte bare hånden frem for at tage hendes liv fra hende. “Jeg vil gøre alt, men bare ikke det” tryglede hun. Der var dog ingen nåde fra bødlen, som hurtigt og bestemt tog hendes liv. Uden at have mæglet et ord gik han ud igen, og lukkede stille døren efter sig.

Midt i hendes gråd og selvmedlidenhed var der kun en tanke hun kunne få frem: Hvordan skal jeg dog overleve en hel uge uden min mobil? Det bliver værre end tortur.

Skriv kommentar

Besvarelsen Straffen er publiceret 11/08-2010 11:35 af Cumber under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 11/08-2010 11:35
Besvarelsen er på 250 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Stine Greve
Haha nice one xD

Meget uventet og sætningen fik helt sikkert en anden betydning end først forventet.

Morsom historie :)
10 år siden
10 år siden
#2 N Munjas
Tænk sig, til at starte med kastede din tekst mig tilbage til middelalderens brutalitet..
Rigtig god sammenfletning hvor bødlen med ét bliver til (år 2010) moderen/faderen i huset.

Ps: jeg mener det hedder "taget på fersk gerning..."

/NM
10 år siden
10 år siden
#3 Cumber
Mange tak for jeres kommentarer.

N Munjas - du har fuldstændig ret i, at det hedder fersk gerning.
10 år siden
10 år siden
#4 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Ja, jeg havde ikke lige gættet, at det var den slags tortur, der blev talt om. Opgaven løst.

Historien: Kunne godt have tænkt mig at høre mere om, hvad der var så forfærdeligt, at en skæbne værre en døden overgår fortælleren. Ellers udmærket.

Det sproglige:
- "frarøvet hele sit liv", menes der resten af sit liv? nå nej, det gør der vist ikke. Men jeg ville stadig foreslå noget andet, fx "berøvet sit liv".
- genbrug af ordet "hårde"
- ellers ikke noget, der springer i øjnene.

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
10 år siden
9 år siden
#5 Arazi Black (Arazi)
Super velskrevet historie om et af de moderne emner af i dag. Mobiltelefonen.
Kunne godt se mig selv bruge den i en undervisningssituation, som debatoplæg til en snak/skriftlig opgave om de moderne livslinjer eleverne har i dag med internettet og mobilen. Hvad ville der ske, hvis det blev taget fra dem? :) Ville være interessant at få dem til at skrive videre ud fra din tekst.

Er det noget du eventuelt ville overveje om jeg må? Selvfølgelig med henvisning til både dig og fyldepennen. :)
Det er bare om at samle så mange brugbare tekster man kan som lærerstuderende. Fagmaterialerne kan sjældent tilbyde moderne emner, som er relevante og interessante for eleverne at gå i dybden med. Og lige præcis din tekst kunne jeg godt se fungere i undervisningssammenhæng.

/Arazi...
9 år siden
9 år siden
#6 Cumber
Mange tak for den kritik og hvis du mener, du på nogen måde kan bruge teksten, er du mere end velkommen.
9 år siden
9 år siden
#7 Kirstine Asbøl (lope)
Rigtig godt og velskrevet. Elsker når der er sådan en overraskende afslutning, for der er vist ingen der lige regner med at der skrives om en mobiltelefon. Du fangede mig med det samme, dels fordi du skrev en dramatisk indledende sætning og fordi du derefter fortalte os noget uden egentlig at fortælle det alligevel, så jeg blev nysgerrigt drevet videre til at læse historien færdig.

I øvrigt er jeg ikke i tvivl om, at for visse mennesker, vil fratagelsen af deres mobil være omtrent som frarøvelsen af deres liv. I og igennem mobilen ligger der for disse mennesker alt deres sociale, og ofte også arbejdsmæssige liv. Endda også kærlighedsliv. Så, - supergodt fundet på, meget vedkommende emne for vores tid og rigtig godt skrevet.
9 år siden
9 år siden
#8 Cumber
Mange tak for kommentaren. Mange mennesker idag er voldsomt afhængig af deres mobil og jeg fik netop ideen, da en jeg kender, tabte sin mobil og derefter udbrød "der mistede jeg næsten mit liv."
9 år siden
8 år siden
#9 Sunne Sommer
Hey Jack C",)

Er glad over at du foreslog mig at læse denne skriveøvelse. Troede det værste og blev helt lettet og begyndte at grine, da jeg læste at det blot var mobilen, det gik ud over..... Den var god!!
Nu vil jeg læse fødselsdagen C",) vh Sunne
8 år siden