Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Håbet om en frikendelse er så stort, at hun et kort øjeblik forfalder til bøn. Hun minder sig selv om, at hun opgav Gud for længe siden. Derefter venter hun blot, mens beviserne mod hende bliver fremført. Mærkerne efter branden er ikke sådan at bortforklare. Selvom hendes oprindelige forsøg på at hjælpe sine medmennesker ud af deres vildfarelse var uden virkning, indgår de stadig i anklagerne mod hende. Tilintetgørelsen af altertavler, salmebøger og bibler kaldes "vandalisering af helligdomme". Senest har hun så brændt en kirke ned til grunden. Og nu må hun stå til regnskab for sine gerninger.
- Har du noget at tilføje?
- Nej.
- Der er ikke noget, du ønsker at sige?

Hun tænker på alle de gange, hun har forsøgt at kommunikere. Alle de gange, hvor ingen lyttede.
- Ja?

Hvis der havde været hjælp at hente dengang, inden ...
- Der er endnu tid?

Tid. Hendes tid. Nutid og fortid. Hun var en god husmor. Hendes hjem var altid pænt og rent. Særligt den dag, da hun havde haft huset for sig selv i en hel uge og derfor var kommet rundt i alle hjørner og kroge, uden at mand og børn kunne indføre nye mængder skidt og snavs. Maden var altid hjemmelavet. Hun havde været i gang med at tappe friskpresset hyldebærsaft på flasker til den kommende vinter. Børnene gav aldrig anledning til bekymringer. Heller ikke når de var bortrejst, de vidste hvordan man skulle opføre sig. Manden var altid velklædt og i godt humør. Han havde ringet hjem om morgenen, opstemt over hans vellykkede tur med drengene og udsigten til at se hende igen. Alt sammen hører fortiden til. Alt endte da færgen sank.
- Jeg er klar.

Hun ser op. Forventer at møde fordømmelse, vrede og foragt. I stedet strømmer tilgivelsen mod hende.
- Din familie venter.
Tilfældige ord: frikendelse, vandalisering, husmor

Skriv kommentar

Besvarelsen Dommedag er publiceret 23/10-2010 16:49 af Gitte Morsund under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 23/10-2010 16:49
Besvarelsen er på 304 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Gitte

Du får fortalt en lang historie på den korte plads
Fnt nok, at hp. tænker på fortiden som rendyrket lykke. Sådan ser den nok ofte ud i sorgfyldt tilbageblik.
Interessant måde at udleve sin vrede mod Gud på. Tror man på Ham, er det jo hans skyld, hvad der er sket.
Desværre nok urealistisk happy end, men hvad - sådan burde "man" måske reagere.
Rigtig god lille fortælling!

Pia H
13 år siden
13 år siden
#2 MaleneRavn
Hej Gitte
Stærke sager - man forstår godt at hun føler sig svigtet af den gud hun troede på. Jeg læser historien som at hun, fordi hun et kort øjeblik forfalder til bøn i håbet om tilgivelse, bliver tilgivet. Fordi tilgivelse er hovedingrediensen i den kristne tro?
At hendes familie venter... må jo være fordi hun er død og skal møde dem igen? Altså er hun tilgivet af den gud hun har forkastet efter sit tab, og skal møde dem i himlen?
Eller....?
13 år siden
13 år siden
#3 nikolai97
En rigtig god øvelse, som du har besvaret super flot.
Skibet der sank, var en lille detalje, som jeg gerne ville have fået lidt mere at vide om, og måske have undværet. Ellers er den super flot.
-Nikolai
13 år siden