Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg sidder i en telt i udkanten af Sahara. De andre kalder mig Jean-Michel, men egentlig er jeg pære-dansk og hedder noget helt andet.
Vi er med i operation Barkhane, det folk kalder fremmedlegionen. Jeg har ikke selv valgt at være her, men jeg faldt over noget et par efterretningstjenester ville holde hemmeligt.

For nogle måneder siden var jeg på nettet en sen aftentime. Jeg havde surfet på nettet som man nogle gange kommer til: Hoppet fra side til side uden nogen plan, men hele tiden faldet over noget interessant, der fik mig til at blive ved.
Jeg kom til en blog om overvågning, hvor en af de sædvanlige konspirationsteoretikere skrev om hvordan alt hvad vi gjorde på nettet blev logget. Denne gang blev der smurt ekstra tykt på med en masse opdigtede detaljer. Jeg var provokeret nok til at skrive en sarkastisk kommentar, før jeg kiggede på uret og besluttede mig til at komme i seng.

Næste morgen kom jeg for sent op. Jeg småløb ud af hoveddøren for at prøve at nå min bus. Derfor så jeg slet ikke de mænd der stod ved en flyttevogn lige udenfor. De havde ingen problemer med at få mig smidt ind bag i bilen.

Indenfor var et par klapstole, en jeg blev sat på og en med en mand med solbriller der holdt en stak papirer og en kuglepen.
"Vi har en lille ting vi gerne vil have dig til at skrive under på og så skal vi låne dine nøgler", sagde han.
"Jeg skal ikke skrive under på noget. Og I skal lade mig gå lige nu", sagde jeg mens jeg kiggede på det papir han holdt op foran mig.
Tavshedsklausul og så noget der så ud til at handle om den blog fra i aftes.
"Det her er som noget fra en dårlig film, I kan ikke true mig til tavshed med den slags klichéer. Jeg vil nyde at fortælle alle om de historier jeg så på bloggen".
"Det er jeg ked af at høre. Vi har andre måder at sikre at historien ikke kommer videre", sagde han og nikkede til en person der stod bag mig. Jeg vil gætte på det var en narkoselæge, for jeg fik en maske for munden og mistede bevidstheden.

Da jeg vågnede havde jeg en afsky for konspirationsteoretikere - og fået navnet Jean-Michel samt en kontrakt på at kæmpe mod islamister i ørkenen.
Tilfældige ord: narkoselæge, fremmedlegion, flyttebil

Skriv kommentar

Besvarelsen Sahara er publiceret 03/01-2023 21:22 af Mahit under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 03/01-2023 21:22
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 måneder, 22 dage siden
#1 Lars Bahlsen (Bahlsen)
Unægteligt et nyt twist på konsekvenserne ved uheldigvis at lægge sig ud med en efterretningstjeneste : )
Jeg var godt underholdt.
10 måneder, 22 dage siden