Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Min mor var altid fin på den. Det var vigtigt for hende at have alt, og det hele skulle være perfekt. Jeg kan huske, at hun tog mig med ned til salonen. Her så jeg, hvordan hendes negle fik den flotte form og den smukke blodrøde farve. Hendes hår fik også en omgang. Hun fik lyse striber og krøller, og make-uppen blev der også taget hånd om.
Når hun lavede mad, havde hun altid et feminint forklæde på og hendes hår sat op, mens hun fulgte opskriften nøje for at sikre sig, at maden blev perfekt.
Huset var altid nydeligt og pænt. Ikke et eneste støvkorn at få øje på. Hun fulgte mine søskende og jeg i skole hver dag, hånd i hånd, og vi havde fået skræddersyet vores fine klæder. Hun var på alles læber, for hun var jo "den perfekte husmor".
I mange år var hun irriteret over, at det aldrig havde været en interesse for mig med de fine ting. Jeg ville hellere have løse bukser på, som jeg kunne klatre i træer sammen med mine venner i, end den fine, skræddersyet strutnederdel. Hellere sætte mit hår op i en rodet hestehale og løbe 20 km, end at sidde med Fru Jensen til eftermiddagste og snakke om hendes børnebørn.
Da jeg blev gift havde jeg byttet jeg brudekjolen, som min mor havde valgt, ud med et par bukser og en hvid skjorte, og jeg tror at det var for meget for min mor. Mine søskende var blevet som hun ville have, men mig kunne hun ikke ændre på. Nu havde hun prøvet i mange år. Jeg ved ikke, hvorfor det er vigtigt for hende at have et glansbillede liv, men én ting jeg ved med sikkerhed er, at jeg absolut aldrig skal have sådan et. Efter at jeg blev gift, valgte hun at droppe al kontakt. Hun ville ikke engang mindes om mig. For hende var jeg intet. Hun sendte en flyttebil ud til mit hus med alle mine barndomsminder pakket ned i kasser. Alt det skræddersyet tøj, alle de fine sko, alle billeder af mig. Hvad skulle jeg bruge det til, tænkte jeg. Jeg har aldrig ville have det, så hvorfor skulle jeg have det nu? Måske var det hendes sidste forsøg på at få mig til indse, hvordan jeg rigtigt skulle leve. Det virkede ikke, for nu ligger glansbillede-minderne på bunden af en snavset container.
Tilfældige ord: brudekjole, husmor, flyttebil

Skriv kommentar

Besvarelsen Glansbillede livet er publiceret 21/09-2019 13:36 af Inie under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 21/09-2019 13:36
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

4 år siden
#1 Line Gajos (LineG)
I første omgang tænkte jeg at dette kunne have været et læserbrev fra et magasin. Det mener jeg bestemt ikke på en negativ måde, for du skriver rigtig godt. Du er meget detaljeret i dine beskrivelser, og især beskrivelsen af din mor er meget fin. Jeg kan helt tydeligt se hende for mig. En fin lille tekst, som du eventuelt kan bygge videre på, eksempelvis hvordan har dine søskene valgt at leve deres liv i dag? Hvad med din far? Osv. jeg håber det kunne bruges.
Venlig hilsen Line.:)
4 år siden
4 år siden
#2 Inie
Hej Line (Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at lave en svarkommentar, så skriver jeg bar en normal kommentar haha)
Jeg er super glad for, at du godt kan lide den måde jeg skriver på. Det er altid super fedt at få at vide.
Meningen med netop denne tekst var også, at den skulle fremstå meget detaljeret, især omkring moren.
Tanken om at skrive ud fra søskendes og farens liv er enormt spændende, og er faktisk noget jeg godt kunne finde på at skrive lidt på.

Tusind tak for din feedback!

Venlig hilsen Inie :)
4 år siden