Opholdsstuen

Opgavebeskrivelse

Tag en fiktiv person fra en af dine egne historier (eller find på en ny) og beskriv opholdsstuen i hans/hendes hus, lejlighed eller anden bopæl. Beskriv stedets vigtigste detaljer. Brug flere sanseindtryk end kun synet, fx lugte og lyde. Lad omgivelserne vise hvem der bor der. Husk eventuelt at benytte en eller flere af de teknikker som du har lært i andre skriveøvelser.

Stuen var begyndt at lugte. En tyk aroma af råd og mug som hang overalt, fra den ene krog af stuen til den anden. Når folk besøgte ham, slog han det hen som en medfølgende dunst der var umulig at fjerne og som kun gav huset karakter. Selv Jehovas Vidner gik i en stor bue udenom hans hus, for de mente ikke at en person der levede så fælt, stod til at redde. Han stod bag det broderede gardin og grinte mens han morede sig kosteligt over de to hvidskjortede unge mænd der hastede væk fra hans forhave i en sølle form for kapgang.

Da han havde grint færdigt, glattede han metodisk de dugfriske garbardinebukser, mens det glubske grin langsomt fadede ud af hver fold i hans ansigt. Til sidst var ansigtet blot en maske uden udtryk. Han trak vejret ind i en lang strøm og skød brystet frem, hvorefter han bevægede sig ud i bryggerset. Han var stolt af de lille rum med zinkvask og alskens værktøj til forskellige formål. Han havde selv bygget det fra grunden og tvivlede på eksistensen af noget bedre. Herude var den harske lugt kraftigst. Fugten drev ned ad de punkterede ruder og efterlod hvad der lignede ar i glasset. Ruderne, med deres ar, og ydermuren med tilsvarende revner i murværket, fik ham til at tænke på at hans hus efterhånden bar en slående lighed med det uhyre Dr. Frankenstein brugte størstedelen af sit liv på at give liv. Ved tanken revnede hans mund i et makabert smil, og han nærmest dansede mod en næsten usynlig lem i det grå betongulv. Uden at lade smilet forlade ansigtet, løfter han lemmen med en mærkværdig naturlighed. Som var det noget han gjorde dagligt. Stanken stiger med ét, men han fortrækker ikke en mine, for han elsker lugten. Den minder ham om menneskets forgængelighed og hvor lidt der skal til for at skubbe den udover kanten af livet.

En stemme klynker fra det lille rum under gulvet, og bliver kun mere og mere desperat da han bevæger sig ned ad den stejle trappe. Rummet er så småt at væggene kan nås med begge hænder samtidig. Loftet er så lavt at ingen mand af normal størrelse kan stå oprejst. Dette er hans opholdsstue, for det er her han opholder sig det meste af tiden. Hans lille "mandehule", hvor hans kødelige hobby hersker og han er Gud.

Skriv kommentar

Besvarelsen Mandehulen er publiceret 22/09-2019 15:15 af Jannik Ledreborg Brun (Brownie Jannik) under skriveøvelsen Opholdsstuen.
Version 1 - 22/09-2019 15:15
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 11 måneder siden
#1 Chrysanthe Appollina (LittleJensen)
Det her er noget af en tekst, som bestemt gør man står på tæer, og tænker hele tiden på hvad der egentlig foregår. Selv kan jeg ikke lade være med at tænke på filmen "Joker" og Arthurs dans på et usselt toilet i Gotham City, og hvordan at den her stank, gør han isolerer sig selv i sit hjem, og at huset, måske ligesom ham, er i forfald, fordi hus og mand er oppe i årene måske.

Samtidigt med det, kan jeg heller ikke lade være med at tænke på slutningen, om det er en slags "slagterdrøm" som er gået galt. Noget ala "de grønne slagtere" på en måde.
Samtidigt tænker jeg meget at zinkvaskens, som han er så stolt over, måske er noget han er så stolt over, netop fordi at den måske har været terapeutisk overfor ham.
I forhold til stemmerne i huset, tænker jeg stadig "slagter drøm" og at han måske står og renser store kødknive efter de har været i brug, og at måske i mandehulen, er der hvor "den dårlige lugt" er fra.
Alt i alt fantastisk tekst, som har så mange dimensioner, at jeg kunne blive ved :D
1 år, 11 måneder siden