Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg satte mig udmattet ind i toget. Mine skuldre sank ned, og jeg stirrede ud på buskene, der susede forbi udenfor vinduet. Mit hovede hvilede mod den kolde rude. En regndråbe løb diffust hen over ruden som en aflang aftegning. Mit job som fabrikssassistent havde jeg fået for tre måneder siden. Tre måneder. Dagene var fløjet afsted, men tiden var gået i stå. Dagene var en kopi af hinanden. Regnen var taget til udenfor, og den hamrede nu med en sådan kraft, at der lød en let trommen på S-togets tag. Jeg befandt mig selv i en tilstand af momentan hygge, som jeg genkendte fra da jeg var barn. Jeg havde altid elsket at blive transporteret. At lade mig falde ned i sædet, og bare lade verdenen flyde forbi mig, uden at tage stilling eller bruge energi. Bare at være...
Hyggen blev i ét splintret af hendes ansigt, billederne gled hastigt forbi mit indre blik, og et bestemt øjeblik tonede frem... " Mig tør ikke, mor... Bøhmanden tager mig". Mig der krammede hende og løftede hende op.
Jeg åbnede øjnene med et sæt og kiggede på damen der sad overfor mig. Hun havde ikke opdaget noget. Hendes blik var vendt fraværende mod vinduet. Jeg kunne mærke mine øjne blive våde, og tørrede hastigt dråberne væk i øjenkrogene. Minderne fik hendes tilstedeværelse til at virke sand. Jeg mærkede hendes krop mod min og hendes varme, fugtige åndedrag mod mit øre. Nu var hun væk igen, og mit indre føltes som en stor bulrende masse og fik tårerene til at presse sig på. Jeg rejste mig op, og tørrede endnu en gang hastigt øjnene af i mit ærme. Jeg lod min finger undersøge øjet nærmere under påskud af at have fået noget i øjet. Toget standsede, og som jeg mærkede kulden slå mod mit ansigt, blev den buldrende masse skubbet ind bag dens massive døre igen.
Foran mig lå banken. Værditransporten holdt foran, og en mand lænket til en attachemappe steg ind i den. Bag bilen kunne jeg skimte hendes børnehave. Jeg vendte mig om og gik den anden vej.
Tilfældige ord: bøhmand, værditransport, fabriksassistent

Skriv kommentar

Besvarelsen Mindet er publiceret 03/11-2010 15:55 af HeidiSRJ under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 03/11-2010 15:55
Besvarelsen er på 347 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 annekat4223
Utrolig rørende og smukt beskrevet historie. Man bliver fanget som læser, og har lyst til at vide meget mere. Fantastisk hovedperson man kan mærke. Stemningsfuld, betagende og rørende. Et sted bliver jeg lidt tabt "blev den buldrende masse skubbet ind bag dens massive døre". Det ødelægger en lille smule, men jeg bliver grebet igen lige med det samme.
Flot arbejde! Vil læse mere!!!
13 år siden
13 år siden
#2 MaleneRavn
Hvor er det rørende! Uden at skrive det, skriver du det - meget flot og går lige i hjertet. Historien arbejder videre i læseren :)
Det bliver egentlig helt ligegyldigt om du har løst opgaven med de tre ord, men det har du jo selvfølgelig også... din historie løfter sig bare over øvelsen, supersejt.
13 år siden
13 år siden
#3 Ditte Kunkel Klitmøller
Nøj, en levende fortælling.... rørende og teatralsk på en stille måde, der gør det hele endnu mere bevægende. Flot sprogbrug, en anelse poetisk - og derfor fængende med det samme for mig.
Supergodt gået. :-)
13 år siden
13 år siden
#4 sannelykke
Meget fængende skrevet - både mht formulering og brug af ord. Jeg får vildt meget lyst til at læse videre..... :)
13 år siden