Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Havde hun vidst hvad hun gik ind til ville hun helt sikkert have sagt nej.

Drømmen om at gå op ad kirkegulvet i den smukkeste brudekjole og alle hans flotte ord havde helt klart fået hende til at miste hovedet og skubbe al sund fornuft og realitetssans der hen hvor peberen gror.

Han havde været så sød og charmerende som han sad der på knæ foran hende. Hans smukke brune øjne havde boret sig ind i hendes da han spurgte om hun ville gifte sig med ham. Han havde lovet hende guld og grønne skove, evigt liv - ja det hele havde været som et rigtigt eventyr.

Selvom hun godt vidste at han var en rigtig fidusmager. At hun flere gange havde taget ham i at lyve, tja, så tænkte hun at hendes kærlighed til ham ville få hans bedste sider frem. Han havde nok været usikker på hende og de mange penge han var kommet til på ikke helt ærlig vis, var jo bare for at give hende gode dyre ting. Fordi han elskede hende og ikke ville miste hende.

Vel vidste hun at han havde været gift og skilt indtil flere gange før, men vi kommer jo alle til at gøre fejltagelser. Denne gang var det rigtig kærlighed, havde han sagt. Hun havde troet ham, fordi hun gerne ville tro ham.

Nu sad hun så her i retsalen og skulle vidne imod ham. Han var blevet snuppet i et forsøg på at stjæle en værditransport. Han havde brugt hendes bil som flugtbil. Hun havde intet anet. Havde ligget og sovet tungt hjemme i deres nyindkøbte seng. De havde haft en fantastisk hyggelig aften. Han havde skænket hende et glas champagne - for at fejre at de nu havde været mand og kone i en uge. Senere opdagede hun at der havde været sovemedicin i glasset. Så hun ikke opdagede at han stak af i hendes bil for at røve værditransporten. Hun skulle bare give ham et alibi.

Bagefter havde hun tjekket hans mail og opdaget at han havde en kæreste i Monaco som han ville rejse ned til så snart han havde tømt værditransporten. Det værste var at han slet ikke elskede hende!

Havde hun vidst hvad hun gik ind til ville hun helt sikkert have sagt nej.
Tilfældige ord: fidusmager, brudekjole, værditransport

Skriv kommentar

Besvarelsen Et bryllyp er publiceret 13/01-2011 15:36 af Helene Vester Nielsen (Nene) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 13/01-2011 15:36
Besvarelsen er på 380 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 WilliamThomas
En lidt vanskelig txt at kommenterer; du skaber en eget fin kulisse, men jeg mangler at se et drama folde sig ud - fx kunne du have placeret fortælleren i vidneskranken og ladet hendes dilemma vise sig gennem dialogen med anklageren; i sin nuværende form virker teksten for meget som et stykke baggrundsmateriale. Men som sagt synes jeg, at det er et udemærket plot.
-W
13 år siden
12 år siden
#2 Dinschen
En rigtig fin tekst, hvis den måtte have været længere tror jeg den ville have været fanatistisk spændende.
- Dina
12 år siden