Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

I dag var dagen. I dag ville jeg endelig tage mig sammen og begynde at løbe. Ofte. Ikke mere sporadisk tøsefnidder. Udenfor skinnede solen på trods af voldsomme regnskyl dagen før. Hvis jeg skulle være helt ærlig, var det faktisk for varm en dag til at løbe. I går havde så været for våd en dag. Undskyldninger. Endda virkelig dårlige undskyldninger. Jeg rystede på hovedet, strammede mine løbesko godt til og satte min Ipod i gang med spillelisten "Motion". Ud af døren med U2 i ørerne.
Det var virkelig også for dumt ikke at løbe, når man boede tæt ved Holmen, ligesom jeg. Der var så smukt og nogenlunde mennesketomt. Ud af Reffen, hvor de sjove kajakfolk spillede en slags boldspil på vandet, og videre langs Prinsessegade. Folk her var flinke flest og når man indimellem mødte en anden motionist, delte man da lige et smil. I dag var der ingen motionister og jeg skulle snart finde ud af hvorfor.

Udenfor Fristaden holdt ikke bare én tjenestevogn, men en hel skude salatfade. Jeg stoppede ikke helt, men satte farten ned. Der stod en masse betjente udenfor hovedindgangen. Jeg havde aldrig været på Christiania under et overraskelsesangreb og havde intet behov for at begynde nu. Jeg var ikke aggressiv af natur og den slags konfrontationer skræmte mig. Jeg overvejede at vende om, netop som en bil kom ud fra Refshalevej og fortsatte hen mod mændene i uniform. Bilen satte ikke farten ned, nej faktisk kørte den tæt på cykelstien, lige ned i en mudderpøl fra regnskyllet aftenen før. Mudder sprøjtede op på de overraskede betjente så jeg et øjeblik var ved at grine højlydt. Heldigvis nåede jeg at stoppe lyden, før den nåede mine læber. Ingen grund til at tiltrække sig opmærksomhed. Så diskret som muligt vendte jeg om og joggede hjemad. Hvem der bare havde haft et kamera.

Måske kunne jeg bruge det her som endnu en undskyldning. Endelig lo jeg højt.
Tilfældige ord: tjenestevogn, overraskelsesangreb, motionist, mudderpøl, uniform

Skriv kommentar

Besvarelsen Undskyldninger er publiceret 24/06-2011 20:33 af Angelie Andersen (Angelie) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 24/06-2011 20:33
Besvarelsen er på 322 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Kani_cia
Sikke en sød historie. Mit første indtryk var ikke så godt, da jeg opfattede det ordinært, men så fangede interessen da du benyttede sætningen: "og jeg skulle snart finde ud af hvorfor."
Tak :)
8 år siden
8 år siden
#2 Poul Brasch (Blækhuset)
Hej Angelie
Det at løbe, er i sig selv er en kedelig størrelse, anderledes forholder det sig, når løbeturen fyldes godt op med indtryk fra højre og venstre. Dejlig, lidt uskyldig og sjov facon at vise politiets sin foragt.
Sød lille hverdags beskrivelse.
Vh.
Poul
8 år siden
8 år siden
#3 xRosex
en sød lille tekst du fik skrevet der! den er spænende! oversriften fik mig til attænke meget, det var måske også målet. Godt gået den er rigtig god!
8 år siden
8 år siden
#4 Cumber
Du får brugt de ord du skal og de flyder godt ind i sproget. Sød lille historie
8 år siden
8 år siden
#5 Lars Dorf Lundeman (looboo)
Stille og rolig historie med en ensartet hverdagsagtig rytme.
Mangler et komma hist og pist, og et par sætninger kunne med fordel omskrives en smule.

eks.
"........når man boede tæt ved Holmen, ligesom jeg"
Her syntes jeg at det lyder meget bedre at skrive:
"......når man, ligesom jeg, boede tæt ved Holmen", men det er måske en smagssag.
8 år siden
8 år siden
#6 Firkantetrektangel
Utrolig spændende.
8 år siden
3 år siden
#7 Marianne Maria Marie Toft
Jeg kunne godt tænke mig, at du havde skrevet fortællingen i nutid. Så, man som læser kunne få fornemmelsen af, at være med på løbeturen og opleve betjentene blive mudderet til. Dette ville også, i mine øre, have haft en bedre klang med "I dag..".

Dejlig historie ellers som vi vist alle kan relatere til :)
3 år siden